Vreau sa slabesc

5 greseli intr-o cura de slabire

ianuarie 25, 2012   ·   0 Comments

Dupa perioada Sarbatorilor, in care ai facut multe excese alimentare, este bine sa tii o cura de slabire care, nu numai ca te va ajuta sa dai jos kilogramele in plus, dar iti va detoxifia organismul. Atentie, insa, sa nu transformi dieta in cea mai mare arma impotriva corpului tau! Iata cele mai mari greseli pe care trebuie sa le eviti!
1. Lipsa unui plan
Dieta nu se poate tine „dupa ureche”. Este foarte important ca, inainte de a incepe cura, sa pui la cale un plan riguros pe care sa il respecti. Fixeaza-ti ore fixe de masa, gustarile pe care ai voie sa le iei, si un orar al exercitiilor fizice. De asemenea, este esential sa ai si o lista a alimentelor permise si nepermise. Cu un astfel de plan, te asiguri ca nu vei devia de la regim.
2. Lipsa varietatii
Intr-o dieta sanatoasa, alimentele trebuie sa varieze. La fiecare masa trebuie sa combini legumele cu carnea, lactatele cu cerealele integrale si, bineinteles, sa nu iti lipseasca fructele. Tine cont ca intr-o dieta nu conteaza neaparat ceea ce mananci, ci cat mananci. Evita dietele care se bazeaza pe consumarea unui singur produs, cum ar fi cele cu supa de varza sau suc de rosii. In cateva zile vei ajunge sa detesti produsul respectiv si, astfel, vei fi tentata sa apelezi la alte mancaruri nesanatoase.
3. Te infometezi!
Infometarea este cea mai mare greseala intr-o cura de slabire. Aceasta iti va slabi organismul si poate avea efecte grave asupra organismului precum aparitia bolilor de stomac, slabirea sistemului imunitar, incetinirea metabolismul si lipsa somnului. Este esential sa respecti cele 3 mese principale ale zilei! Daca iei ultima masa inainte de ora 6 seara, sigur nu vei pune niciun gram in plus pe tine.
4. Iei gustari nesanatoase!
Uneori mai obisnuiesti sa gusti dintr-o prajitura, un hamburger sau o bautura carbogazoasa. Gustare cu gustare, vei fi tentata sa mananci si mai mult, intr-un mod necontrolat. Daca vrei ca dieta ta sa aiba rezultate, evita sa gusti din alimentele interzise.
5. Renunti repede!
Specialistii spun ca greutatea pe care trebuie sa o pierzi in mod normal, pentru a nu-ti afecta organismul, este intre 500 de grame si 1 kilogram pe saptamana. Nu te astepta sa ajungi la greutatea ideala in doar 5 zile! Slabitul sanatos este un proces indelungat, dar care va avea rezultate uimitoare!

sursa http://www.euforia.tv/articol/sanatate/diete/cele-mai-mari-greseli-intr-o-cura-de-slabire-17546.html

By

Tags: , , , , ,


Readers Comments (0)





Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.