Remedii naturiste

Colonul iritabil (Colita)

ianuarie 26, 2012   ·   0 Comments

Carbunele vegetal obtinut prin calcinarea materiei de origine vegetala, este un absorbant ideal, care fixeaza pe suprafata lui bacteriile, toxinele, dar mai ales gazele intestinale, care sunt eliminate pe cale naturala.

Infuzie de tarhon: daca dupa ce mancati aveti dureri de stomac sau vi se umfla abdomenul, presarati pe tot ce mancati putin tarhon tocat sau, si mai bine, faceti o infuzie, pe care o beti dupa masa. Se opareste o lingurita de planta cu o cana de apa si se lasa sa stea 10 minute.

Vinul de angelica: intr-un litru de vin rosu natural, se pun la macerat 30 g de radacina de angelica, un varf de cutit de scortisoara, un praf de nucsoara rasa, si o cuisoara. Se lasa sa stea 20 de zile, apoi se strecoara si se pune in sticla. Se bea un paharel de tuica, inainte de mesele principale de peste zi. La fel de bun este si lichiorul de angelica: puneti la macerat 40 g de radacina de planta intr-un amestec de 1/3 tuica naturala de prune si 2/3 apa de izvor. Cand e gata, filtrati si adaugati 200 g de miere.

Seminte de marar: dupa masa, preparati o infuzie dintr-o lingurita de seminte de marar, oparite cu o cana de apa, si lasati-le sa se infuzeze jumatate de minut . Au efect imediat.
CEAI DE SEMINTE DE MARAR
ULEI DE MARAR

Roinita pentru persoanele nervoase: cand nervozitatea si anxietatea va tulbura digestia, faceti o infuzie de roinita, dintr-o lingurita de planta oparita cu o cana de apa. Se lasa 10 minute. Se bea o cana, dupa mesele principale.
CEAI ROINITA
TINCTURA DE ROINITA

-Infuzie digestiva din chimen: celebru pentru combaterea gazelor la stomac si impotriva aerofagiei in general, chimenul se prepara in felul urmator: se opareste o lingurita de seminte cu o cana de apa, se lasa sa se infuzeze 10 minute, apoi se bea cate o ceasca dupa fiecare masa.
Balonare, dureri abdominale produse de balonare – medicii germani recomanda seminte de fenicul pentru probleme digestive cum sunt balonarea, indigestia, dureri datorate acumularilor de gaze, sindromul colonului iritabil. Se administreaza sub forma de pulbere, din care se ia cate jumatate de lingurita, inainte si dupa fiecare masa.
Diaree, colita de fermentatie – se administreaza pulbere de seminte de chimen amestecata in proportie egala cu pulbere de frunze de menta. Se iau zilnic cate patru-sase lingurite din aceasta combinatie, pe o perioada de 1-3 saptamani. Combinatia chimen – menta este aproape imbatabila in mai multe afectiuni digestive, printre care diareea si colita de fermentatie, unde efectul lor este rapid, datorita calitatilor antiseptice, antiinflamatoare, carminative (determina eliminarea gazelor intestinale) ale celor doua plante
CEAI DE FENICUL
TINCTURA DE FENICUL
ULEI VOLATIL DE FENICUL
CEAI DE CHIMEN
CHIMEN CPS –IONUT MORARU
CEAI DE MENTA
MENTA cps-IONUT MORARU
-2cps de 3ori/zi

Combinatia  chimen – menta
pulbere de seminte de chimen amestecata in proportie egala cu pulbere de frunze de menta.

ADMINISTRARE
Se iau zilnic cate patru-sase lingurite din aceasta combinatie, pe o perioada de 1-3 saptamani.

AVANTAJE
Combinatia chimen – menta este aproape imbatabila in mai multe afectiuni digestive, printre care diareea si colita de fermentatie, unde efectul lor este rapid

ACTIUNI
antiseptice, antiinflamatoare, carminative (determina eliminarea gazelor intestinale)

ADMINISTRARE
Colici abdominale la adulti – se administreaza 1-3 cani de infuzie fierbinte de seminte de coriandru. Este un puternic carminativ (elimina gazele intestinale) si spasmolitic.

Ghimbirul calmeaza tractul intestinal si inlatura flatulenta
TINCTURA DE GHIMBIR
SIROP DE GHIMBIR

vezi CONTRAINDICATII CHIMEN

Probioticele tin sub control proliferarea bacteriilor care contin gaze ; contin acidophillus sau bifidus
-refacerea populatiei de bacterii benefice ,inlatura flatulenta,balonarea si ate probleme digestive

BIOTICS cps OZONE
BIOTICS plic -OZONE
LACTOBACILI  SI FIBRULINA cps–MEDICA
7 BACTERII LACTICE cps–BIO SYNERGIE
PROBIOTICE  cps–COSMOPHARM
ALTELE

By


Readers Comments (0)





Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.