Regimuri alimentare

Regimul alimentar in sindromul colonului iritabil

ianuarie 26, 2012   ·   0 Comments

Dieta

1.evitati bauturile carbo-gazoase
2.mestecati bine mancarea, deoarece bucatile mari provoaca gaze atunci cand ajung in intestinul gros fara a fi digerate complet
3.mancati incet
4.inmuiati fasolea inainte de preparare , pt a inlatura o parte din zaharurile nedigerabile.Aruncati apa in care a stat si fierbeti-o in apa proaspata
5.renuntati la lactate inainte de a lua produse pentru gaze; daca va simtiti mai bine inseamna ca aveti intoleranta la lactoza ; in acest caz consumati cantitati cat mai mici de lactate sau consumati lapte delactozat sau lapte de soia
-lactoza este o glucida care se sintetizeaza numai in glandele mamare
-Intoleranta la lactoza semnifica incapacitatea organismului de a scinda molecula de lactoza, prin functionalitatea defectuoasa (sau absenta) dizaharidelor.
-Pentru a digera laptele, persoanele adulte trebuie sa aibe o gena care produce o enzima numita lactaza ce actioneaza asupra lactozei din lapte. Persoanele care nu au aceasta enzima au probleme serioase dupa ce beau o cana cu lapte, de la balonari si crampe pana la diaree. Intoleranta la lactoza se caracterizeaza prin diaree acuta exploziva cu scaune apoase, distensie abdominala, varsaturi si insuficienta cresterii. Daca se exclude posibilitatea unui proces inflamator intestinal (gastroenteria infectioasa), intreaga simptomatologie poate fi controlala numai prin excluderea lactozei din alimentatie
6.evitati indulcitorii de tipul sorbitol sau xylitol
7. Fulgi de cereale (mai ales orz, ovaz). In plus ar trebui sa manance numai fiert. Daca starea nu se imbunatateste in 2-3 saptamani va invit la cabinet pentru o consultatie.

By


Readers Comments (0)





Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.