Alimentatia si E-urile

Conflicul privind laptele proaspat-neprocesat- dezvăluie ca FDA-ul abandoneaza dreptul de bază al omului de a-si alege hrana

februarie 4, 2012   ·   0 Comments

Farm-to-consumer Legal Defense Fund (FTCLDF-Fondul legal de aparare al fermelor si consumatorilor), o organizaţie a cărei misiune include „apărarea drepturilor şi extinderea libertăţilor fermelor de familie şi protejarea accesului consumatorilor la laptele proaspat şi la produsele alimentare dense in nutrienţi”, a depus recent un proces impotriva FDA, pentru ca aceasta interzice vânzarea interstatala a laptelui procesat. Procesul susţine că o astfel de restricţie reprezinta o încălcare directă a Constituţiei Statelor Unite. Cu toate acestea, procesul a condus la un răspuns surprinzător de rece din partea FDA-ului, cu privire la opiniile sale privind libertatea alegerii produselor alimentare (şi a libertăţilor în general).

Într-un aviz emis de Curtea Districtuală Iowa, unde a fost înaintata actiunea, FDA facut oficial publice opiniile sale privind sănătatea şi libertatea privind alimentele. Aceste opinii va vor şoca, dar va vor dezvălui si adevărata intenţie a FDA şi de ce este cu adevărat o agenţie federală necinstita.

FDA, în esenţă, este de părere că nimeni nu are dreptul de a alege ce să mănânce sau să bea. Doar „vi se permite” sa mâncati sau sa beti ceea ce FDA vă permite. Nu există nici un drept inerent, sau dat de Dumnezeu, de a consuma alimente de orice natură, fără acordul FDA.

Nu aveti nici un drept natural la alimente!

FTCLDF a evidenţiat câteva fraze cheie din documentul de răspuns al FDA, într-un e-mail recent adresat susţinătorilor săi. Sunt incluse următoarele două declaraţii de la FDA:

„Nu există nici o tradiţie istorică “adânc înrădăcinată” a accesului liber la produsele alimentare de toate tipurile.” [P. 26]

„Afirmatia reclamanţilor privind existenta unui „drept fundamental asupra corpului lor şi a sănătatii fizice proprii, care sa includa ce alimentele aleg sau nu să consume, atat ei cat şi familiile lor este la fel de inutil, deoarece reclamanţii nu au un drept fundamental de a obţine orice alimente doresc. „[p.26]

Există o mulţime de alte afirmatii similare în document, care abordează în principal problema laptelui proaspat, dar aceste declaraţii dezvăluie în mod clar modul în care FDA vede conceptul de libertate privind sănătatatea. În esenţă, FDA nu crede în libertatea de a-ti ingriji sănătatea. Aceasta consideră că ea este singura entitate ce are autoritatea de a decide pentru ceilalti ce pot să mănânce şi să bea.

Statul, cu alte cuvinte, poate aplica derogari de la deciziile dvs. alimentare şi va poate refuza accesul liber la mâncărurile şi băuturlei pe care doriţi să le consumati. Statul poate face acest lucru din motive complet neştiinţifice – chiar şi doar din motive politice – totul dupa bunul sau plac.

Acest lucru a reieşit din toate dezbaterile privind legalitatea sau ilegalitatea vânzărilor de lapte proaspat. Răspunsul de bun simţ pare evident: Desigur, laptele proaspat trebuie să fie legal! De când are guvernul dreptul de a incrimina un agricultor ca si-a muls vaca şi ca a vândut laptele proaspat, nepasteurizat, vecinului său, la un preţ reciproc acceptabil?

Agenda secreta a guvernului SUA  pentru a elimina laptele proaspat

Laptele proaspat a fost în centrul atenţiei recent, avand in vedere ca apărătorii alimentelor se lupta constant cu autorităţile de stat şi federale, privind libertatea de a cumpăra şi vinde. La nivel naţional, FDA a inceput o cruciadă pentru a elimina toate vânzările de lapte proaspat de pretutindeni. În ultimul timp, agenţia pare să isi fi schimbat tactica , de la atacarea fermierilor ce produc lapte proaspat, acum urmaresc direct “cluburile de achiztitie” a laptelui proaspat  şi programele de ingrijire in parteneriat a vacilor, care evitau în mod eficient legile draconice în multe state, prin stabilirea de contracte între persoane private.

Într-un program de ingrijire in parteneriat a vacilor, dvs.beneficiati de o cotă de lapte produs de vacă şi veţi plăti o parte din costul de întreţinere al vacii. Acest aranjament deranjeaza FDA-ul deoarece ii ignoră autoritatea şi le permite oamenilor liberi să se angajeze în vânzările de produse lactate, produse în ferme familiale mici.

Potrivit unui raport al Weston A. Price Foundation (WAPF), între 1980 şi 2005 au fost inregistrate de zece ori mai multe boli cauzate de consumul de lapte pasteurizat decat din lapte proaspat. Şi cele mai multe rapoarte care leagă focarele bolii cu laptele proaspat furnizează prea putine dovezi, sau chiar nici o dovada că laptele chiar ar fi  de vina.

Gigantii producatori de lactate împing de la spate procesul de eliminare a laptelui proaspat
Motivul real pentru care FDA se opune laptelui proaspat este că marile companii din industria de lactate se opun laptelui proaspat. La fel ca gigantii din farmaceutice, cei din lactate au muncit foarte mult în spatele scenei să orienteze politica FDA-ului în favoarea lor. Potrivit unor rapoarte recente, gigantii din lactate reprezinta una din forţele principale care încearca sa elimine laptele proaspat, deoarece acesta ameninţă afacerile lor.

Ca de obicei, e vorba de bani, şi daca veţi urmări drumul banilor până la nivel federal, veţi găsi ca acelaşi lucru se întâmplă peste tot: la FDA, USDA, FTC şi aşa mai departe. Autorităţile de reglementare din guvernul SUA au devenit organele de control si asigurare a monopolului pe piaţă pentru marile afaceri si nu vor lasa nimic sa le stea in cale … nici măcar libertăţile personale!

Poziţia neconstituţională a FDA

Nu e chiar o noutate pentru oamenii din comunitatea de ingrijire a sănătatii ca FDA se opune libertăţilor personale de asigurare a sănătatii, dar, potrivit FTCLDF, răspunsul recent al FDA privind procesul său reprezinta una dintre declaraţiile indraznete ale agenţiei despre modul în care vede libertatea în America.

FDA crede că are puterea de a reglementa comerţul interstatal (ceea ce înseamnă cumpărarea şi de vânzarea în interiorul graniţelor de stat).

FDA încearcă să demoleze agresiv drepturile statelor. Guvernul federal, la urma urmei, nu este satisfacut sa exercite controlul asupra puterilor limitate acordate de către Constituţia Statelor Unite – vrea să răstoarne cel de-al zecelea Amendament şi sa dicteze regulile, regulamentele şi legile pe care statele sa fie obligate să le urmeze.

Peste trei milioane de americani prefera acum laptele proaspat ecologic şi produsele lactate din lapte proaspat, in detrimentul celor din lapte pasteurizat, ca urmare a calitatilor sale superioare de nutriţie şi de combatere a bolilor şi pentru că vine de la micii producătorii locali care isi pasc vacile de la care provine laptele.

Nu s-au raportat cazuri de boli legate de consumul de lapte proaspat în Massachusetts, în peste zece ani.

Alexis Baden-Mayer, Director politic al Asociatiei consumatorilor de produse organice spune, „Nu avem nevoie de o” nouă soluţie”.. Până la propunerea acestei interdicţii, totul a fost bine. Dacă va exista o modificare a reglementărilor din Massachusetts, ar trebui să fie o schimbare pentru a mai uşura – nu a ingreuna – incercarea noastra de a ne hrani cu lapte proaspat sănătos si organic şi cu produsele lactate pe care ni le dorim. Această lege ne-ar nega dreptul nostru de a alege ceea ce mănâncăm şi bem. ”

SURSA

Reclamati abuzurile la adresa office@asistentapentruconsumatori.ro sau la adresa Senatorului : iulian.urban@gmail.com

By


Readers Comments (0)





Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.