Alimentatia si E-urile

Mass-media centrala incepe acum sa relateze despre pericolele BPA dupa ce a nega dovezile anterioare

februarie 4, 2012   ·   0 Comments

Mass-media a inceput de putin timp sa relateze despre pericolele asociate substantei Bisfenol A (BPA), in ciuda probelor care sunt disponibile de ceva timp si care indica legaturi cu aparitia unor afectiuni grave, cum ar  fi infertilitatea. Tocmai a fost publicat rezultatul unui studiu de cinci ani, care confirma legatura dintre BPA si infertilitate, substanta deteriorand grav sanatatea spermei.

Acest lucru nu este surprinzator daca ati urmarit constatarile numeroaselor studii din trecut cu privire la legatura BPA cu o serie de afectiuni grave. Afectiuni cu ar fi obezitatea si dezvoltarea defectuoasa la fetele tinere au fost printre problemele aparute ca rezultat al expunerii BPA.

Mai rau este faptul ca BPA-ul si-a gasit calea si e prezent in numeroase produse, cum ar fi cutiile de supa si ambalajele de plastic. De asemenea, am raportat ca BPA a fost gasit  si in plombele dentare si in materialele de etansare, iar mass-media a incercat se minimalizeze efectele negative ale substantei. Pacientii au fost asigurati ca BPA-ul este aproape inofensiv si ca beneficiile utilizarii amalgamului dentar depaseste cu mult riscul de expunere la BPA.

Un articol din USA Today a proclamat ca efectele BPA sunt necunoscute si ca amestecurile pentru lucrari dentare nu contin cantitati mari de substanta: „Doctorii nu stiu cat de mult BPA este absorbit in organism, si nici ce efecte ar putea avea”, spune Fleisch. Totusi amestecurile dentare cauzeaza probabil o expunere mult mai redusa la BPA decat  alte bunuri de consum, cum ar fi sticlele de plastic si stratul interior al cutiilor de conserve. ”

Cercetările arata, totusi, ca nivelurile de BPA in saliva sunt aproximativ 88 ori mai mari decat cel „normal” atunci cand pacientilor li se fac plombe dentare. Avand in vedere ca BPA-ul este un produs chimic toxic, asa cum l-a declarat si Canada, dar si alte natiuni, orice cantiate de BPA trebuie sa fie considerata in afara normalului.

„Acest produs chimic este unul dintre aceia la care nu ar trebui sa fiti expusi deloc”, a declarat von Saal, profesor de biologie la Universitatea Missouri, Columbia.

BPA este nociv si in cantitati mici, dar cantitatea la care oamenii sunt acum expusi zilnic este extrem de mare. Acest lucru este agravat de faptul ca peste 90% dintre canadieni au fost gasiti cu un anumit nivel de BPA in corpul lor. Probabil ca acelati nivel s-ar gasi, la o analiza, si in Statele Unite si in alte tari, intrucat industria alimentara internationala  foloseste aceasta substanta chimica.

Recentele relatari din mass-media centrala privind pericolele BPA-ului reflecta constientizarea sporita a pericolelor prezentate de BPA. Avand in vedere ca mass-media este obligata sa prezinte un raport privind acest studiu de cinci ani care expune BPA-ul ca ucigas al fertilitatii, probabil rezultatul va fi o interdictie la nivel national a substantei toxice.

SURSA

Reclamati abuzurile la adresa office@asistentapentruconsumatori.ro sau la adresa Senatorului : iulian.urban@gmail.com

By


Readers Comments (0)





Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.