Alimentatia si E-urile

Oamenii de stiinta din intreaga lume condamna studile pe oameni

februarie 4, 2012   ·   0 Comments

Organizatia pentru cercetare stiintifica si industriala (CSIRO), agentia nationala a Australiei in domeniul stiintific, are in vedere extinderea testelor unei culturi de grau modificat genetic creat artificial cu un index glicemic scazut pentru om, efectuate pana acum pe animale, in ciuda lipsei de evaluări corespunzatoare a conditiilor de siguranta.

Un grup de oameni de stiinta si academicieni din intreaga lume a trimis recent o scrisoare comuna catre CSIRO explicandu-si „denuntarea fara echivoc” a iresponsabilei propuneri.

Creat in parteneriat cu Limagrain, cea mai mare companie de cereale din Europa si propagator al OMG-urilor, graul modificat genetic a fost testat pe sobolani si porci in Australia pentru doar 28 de zile, perioada care nu este suficienta nici macar pentru a observa aparitia reactiilor adverse si a efectelor secundare negative. Si totusi, guvernul a aprobat ca CSIRO sa testeze graul modificat pe subiecti umani, in cazul in care doreste acest lucru.

„Utilizarea unor subiecti umani pentru aceste experimente de hranire cu grau modificat genetic este complet inacceptabil”, a scris grupul ce se opune, in scrisoarea adresata directorului executiv al CSIRO, Megan Clark „Experimentele pot fi folosite pentru a renunta la preocuparile legate de impactul consumului de plante modificate genetic asupra sanatatii, dar nu vor aborda in fapt, riscurile reprezentate de plantele modificate genetic pentru sanatate. ”

Printre riscurile ce pot aparea pentru sanatate se numara, desigur, tulburarile endocrine, tulburari de reproducere, sterilitatea, problemele digestive, imbatranirea rapida, leziuni ale organelor, probleme autoimune, dezechilibrele de insulina si multe altele.

Intr-adevar, pana acum nu s-au facut teste independente, pe termen lung, privind siguranta organismelor modificate genetic si aflate in prezent in aprovizionarea cu alimente, si nici un organism modificat genetic nu s-a dovedit vreodata, prin probe concludente, ca fiind sigur pentru consum – fiecare om ce consuma in prezent organisme modificate genetic este, de fapt, un cobai fara voie in colosale experimente biotehnologice .(http://www.naturalnews.com/026426_G …).

„Testarea prin consum nu ar trebui sa fie efectuata pana ce nu se intreprind evaluari ale impactului pe termen lung si pana ce nu se fac publice informatii adecvate pentru a permite comunitatii stiintifice sa determine cat de valoroasa ar fi demararea unor cercetari, cum ar fi cele privind riscurile”, a adaugat scrisoarea.

Intre semnatarii scrisorii este si Dr. Michael Antoniou, de la grupul de terapie si expresia genelor de la Scoala de Medicina King’s College din Londra si profesorul David Schubert, de la Institutul Salk pentru Studii Biologice din California.

http://www.prisonplanet.com/scientists-from-around-the-world-decry-proposed-human-trials-of-gm-wheat.html


SURSA

Reclamati abuzurile la adresa office@asistentapentruconsumatori.ro sau la adresa Senatorului : iulian.urban@gmail.com

By


Readers Comments (0)





Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.