Regimuri alimentare » Vreau sa slabesc

Slabeste cu alimentele preferate – de Dr Virgiliu Stroescu

februarie 14, 2012   ·   0 Comments

De 30 de ani studiaza metabolismul omenesc. Nu mananca deloc carne, de 20 de ani. „Sa slabesti cat vrei, mancand ce trebuie”, acesta e  principiul pe care il aplica doctorul Virgiliu Stroescu. La 64 de ani, viata sa e ca un roman. A fost pe rand veterinar, cercetator stiintific la Centrul de Medicina Sportiva si a ajuns in momentul de fata sa aiba doctoratul in modificari endocrinologice si metabolice.

Ca multi romani, a avut de suferit pe vremea comunismului pentru ca a fost catalogat „de origine burgheza”. Motivul? Tatal sau a fost inspectorul-sef al Bancii Nationale a Romaniei si administratorul tezaurului Romaniei. A facut doi ani de Medicina Veterinara, dupa care a fost exmatriculat pentru ca a fost considerat ca avand origine nesanatoasa. A reusit sa intre in cele din urma la Academia de Stiinte Medicale si, dupa absolvire, a facut activitate de pionierat in domeniul endocrinologiei efortului fizic la sportivi.

 

„Am ramas la alimentatia sovietica”

Viata i s-a schimbat in 1989 cand a inceput sa se ocupe de medicina naturista si de influenta asupra alimentatiei. Pentru el, retetele-minune de slabit sunt o minciuna. „Scoala dietetica de nutritie romaneasca e depasita. Noi am ramas pe modul de alimentatie sovietic. Hrana animala e inferioara celei vegetale”, afirma transant doctorul Virgiliu Stroescu. La cabinetul sau din Piata Iancului e pelerinaj ca la Mecca. Copii, batrani, bogati si saraci stau cuminti la usa pentru a „invata sa se hraneasca”.

Principiile medicului sunt simple. „Omul trebuie in primul rand sa se gandeasca bine cat vrea sa slabeasca si in cat timp. Asta depinde de vointa fiecaruia”, explica doctorul Stroescu.

 

Reporterii Averea testeaza regimul

Am hotarat sa incerc pe pielea mea metodele doctorului Stroescu. Medicul va trebui sa ma ajute sa slabesc 5 kg intr-o luna. Cura va incepe de luni, 27 noiembrie. „Slabesti cata vointa ai”, e sfatul medicului, speriat de dimensiunile mele: 1,70 m si 94 kg. Mi s-a recomandat o dieta pentru testarea vointei.

Potrivit regimul indicat, marti, joi, sambata si duminica va trebui sa mananc dimineata cereale fara zahar sau salata verde. La ora 14.00, supa si salata cu cat mai putina carne, iar seara fructe. Luni, miercuri si vineri voi consuma numai supe si obligatoriu doi litri de apa. Un alt principiu care trebuie respectat in cadrul acestei cure il reprezinta efortul fizic. Dr. Stroescu mi-a recomandat doua ore de mers pe jos zilnic. Saptamanal, cititorii Averea vor afla cum se descurca reporterul in cursa sa contra cronometru pentru a slabi.

SURSA

By

Tags: , , , ,


Readers Comments (0)





Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.