Alimentatia si E-urile

Somonul modificat genetic- mutant pe cale sa fie lansat in reteaua de aprovizionare cu alimente în SUA

februarie 4, 2012   ·   0 Comments

(NaturalNews) A sosit din nou acea perioada din an in care FDA isi aduna expertii pentru a decide ce noua oroare sa elibereze in reteaua de aprovizionarea cu alimente. In acest an este randul somonului modificat genetic, un peste-mutant pompat cu hormoni de creştere, care il face sa se dezvolte rapid, într-un fel de super-creatura de 3 ori mai mare de un somon obisnuit.

Iar dvs. ar trebui sa manancati aceasta creatura. De fapt, e aproape sigur ca FDA-ul va permite comercializarea acestui produs fara nici o eticheta de avertizare, aşa că, de acum, cand va cumparati  somon de la magazin, nu vei avea nici o modalitate de a sti dacă este somon normal sau modificat genetic.

Somonul modificat genetic este cea mai recentă formă de inginerie alimentară care primeste aprobarea FDA. Ei bine, tehnic vorbind, FDA nu a decis in mod oficial sa-l aprobe încă, dar oficialii FDA au anuntat deja – înainte de sedinta publica -faptul ca ei cred despre somonul modificat genetic, ca este sigur. Pariez la sigur ca intentioneaza sa  permită intrarea sa in reteaua de aprovizionare cu alimente.

Conform unei declaratii a FDA-ului de pe site-ul sau, somonul modificat genetic este „un produs alimentar la fel de sigur ca un somon de Atlantic, obisnuit”. „Există o certitudine rezonabilă ca nu se va intampla nimic rău in urma consumului de produse alimentare provenind din acest animal.”

Totusi, chiar daca asta e adevărat, nu este singurul considerent pentru care ar trebui sa va faceti griji: cealalta preocupare majoră este referitoare la impactul pe care l-ar putea avea somonul mdificat genetic asupra mediului, in cazul in care ar ajunge in mediul sălbatic (sau daca icrele sale ar ajunge), astfel poluand genetic somonul in lume. Acum, in mod evident, compania ce a creat acesti pesti mutanti promite ca nu se va întâmpla. Ei insista asupra acestui fapt. Si totusi, aţi mai auzit de accidente industriale? Adica de lucruri care nu merg bine desi toata lumea a promis ca vor merge bine… Bhopal, India imi vine în minte. Sau Cernobal!

Există nenumarate cazuri in care societătile care au promis ca nimic nu va merge prost au sfarsit prin a-si cere scuze atunci cand lucrurile au mers foarte prost. Cum putem fi siguri ca somonul modificat genetic nu se va transforma intr-o zi intr-un alt dezastru la scară larga?
O modalitate de prevenire a unor asemenea situatii ar fi de a efectua teste de siguranta inainte de pornirea producţiei pe scară largă. Dar asta nu se face. Din cate stiu eu, nu se efectueaza testari riguroase ale somonului modificat genetic privind siguranta mediului sau a sănătăţii umane.

Deci, in realitate, noi suntem experimentul. FDA-ul, în cazul în care aprobă somonul modificat genetic, va lansa un nou joc numit „sa jucăm ruleta genetica cu intreaga lume şi sa vedem ce se intâmpla!”

Este un mod stupid de a proceda cu ceva avand un potential de periculozitate atat de ridicat cum este poluarea genetica, deoarece in cazul in care pestele evadeaza in mediul natural, acest tip de poluare este ireversibilă; nu s-ar mai putea da inapoi.

Intre timp, dacă vedeti o bucată gigantica de carne de somon in magazinul alimentar, care seamana mai mult cu o halca de carne de vită de la o vacă , poate veti dori s-o evitati.

SURSA

Reclamati abuzurile la adresa office@asistentapentruconsumatori.ro sau la adresa Senatorului : iulian.urban@gmail.com

By


Readers Comments (0)





Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.