Alimentatia si E-urile

Studiu realizat în SUA leaga utilizarea pesticidelor de aparitia bolii Parkinson

februarie 4, 2012   ·   0 Comments

WASHINGTON (AFP) – cercetatorii americani au declarat Vineri ca au descoperit ca persoanele care au folosit doua tipuri specifice de pesticide sunt de 2,5 ori mai susceptibili de a dezvolta boala Parkinson.

Pesticidele Paraquat si Rotenona, nu sunt aprobate pentru utilizarea in casa si gradina. Studii anterioare efectuate pe animale au legat Paraquatul cu boala Parkinson, asa ca utilizarea sa este limitata si numai prin intermediul  persoanelor autorizate.
Pesticidul Rotenona este aprobat numai pentru utilizarea pentru eliminarea speciilor invazive de peşti.

„Rotenona inhiba direct functia mitocondriilor, structuri responsabile pentru producerea energiei in celule”, a declarat co-autorul studiului Freya Kamel, un cercetator de la Institutul National de stiinte ale sanatatii mediului.

„Paraquatul creste productia anumitor derivati din oxigen, care pot afecta structurile celulare. Persoanele care au folosit aceste pesticide sau altele cu un mecanism similar de actiune au mai multe sanse de a dezvolta boala Parkinson.”

Studiul a examinat 110 de persoane cu boala Parkinson si 358 de oameni care au lucrat intr-un grup de control pentru studiul FAME ( de evaluare a agriculturi).

FAME este parte a unui studiu mai mare privind sanatatea agriculturii, care urmareste starea sanatatii a aproximativ 90.000 de persoane autorizate care aplica pesticide si a sotilor / sotiilor lor.

Studiul apare in publicatia Perspective asupra sanatatii mediului.

SURSA

Reclamati abuzurile la adresa office@asistentapentruconsumatori.ro sau la adresa Senatorului : iulian.urban@gmail.com

By


Readers Comments (0)





Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.