Cancerul - prevenire si tratament

Vascul lupta impotriva cancerului

martie 10, 2012   ·   0 Comments

Vascul intareste sistemul imunitar, scade tensiunea arteriala, regleaza tulburarile cardiace si este eficient in dereglarile hormonale. Vascul mai are proprietatea de a inhiba cresterea tumorilor canceroase, spune medicul Sabina Ivan, in cartea „Medicina Naturista pentru toti”. Potrivit acesteia, la ora actuala, vascul este folosit in multe tari, printre care Germania si Elevetia, in terapia tumorilor maligne.

Compusi cu proprietati medicinale
Exista cativa compusi activi care ii confera vascului proprietati medicinale: viscotoxinele, beta amirina si derivati ai acidului oleanolic, evercetina, acidul viscic (cu puternica actiune antitumorala), derivatii de colina si alcaloizii. Primele cercetari asupra vascului au scos la iveala ca aceasta planta poate diminua simptomele hipertensiunii arteriale: senzatia de ameteala, vajaitul in urechi, tulburarile de vedere, tahicardiile. Ulterior, s-a constatat ca vascul poate scadea si nivelul tensiunii arteriale. Alte cercetari au aratat ca extractul de vasc stimuleaza secretia de insulina si regleaza valorile glicemiei la pacientii cu diabet. O serie de studii efectuate in Germania au demonstrate ca injectiile subcutanate cu extract de vasc stimuleaza sistemul imunitar si ii ajuta pe bolnavii de cancer.

Indicatii
Un consum zilnic a 2 cani de ceai de vasc (500 ml) intareste inima, alunga moleseala si vertijul si creste pofta de munca. Ceaiul se prepara adaugand o lingura de frunze maruntite (5 grame), la 250 ml de apa fiarta. Se lasa la infuzat 5- 10 minute. Intern, vascul se mai administreaza si sub forma de macerat: se pun 2-4 lingurite de planta maruntita (10-20 de grame) in 200 ml apa rece; se lasa 6-8 ore la macerat, se strecoara si se indulceste cu miere. Nu se fierbe. Se pot bea 3-4 cesti pe zi, din care una seara la culcare. Tratamentul se poate face si cu frunza de vasc, maruntita sub forma de pulbere, din care se iau 4 varfuri de cutit pe zi. Atentie! Se recomanda consultarea medicului inainte de inceperea oricarui tratament cu vasc.

Toxicitatea vascului
Fitoterapeutii spun ca vascul de pe plop, salcie, tei, nuc, frasin, artar, paltin si salcam este foarte toxic, fiind contraindicata utilizarea lui interna. In schimb, vascul de pe mar, prun, gutui, par, mar paduret, pin si brad are o toxicitate mult mai redusa, de aceea el se recomanda ca adjuvant in diverse afectiuni. Pentru tratamentele externe, poate fi folosit orice fel de vasc. Semnele intoxicatiei cu vasc sunt urmatoarele: scaderea tensiunii arteriale (hipotensiune), rarirea ritmului cardiac, aparitia de frisoane, tulburarile nervoase cu paralizie si pierderea sensibilitatii. Pentru a avea un control mai bun asupra cantitatii de vasc recomandate in diverse boli, fitoterapeutii ne recomanda sa cumparam vascul din farmacie sau plafar si nu de la negustorii din piete. Planta este contraindicata hipotensivilor si persoanelor cu anghina pectorala.

Origine
Vascul (Viscum album) este o planta ce paraziteaza pomii fructiferi si unii arbori. De la aceasta planta se folosesc frunzele impreuna cu ramurile tinere, ce contin o serie de principii active ca sponine, alcooli, colina, acetilcolina etc., care au proprietatea de a influenta circulatia sangelui. In acelasi timp, vascul aduce o ameliorare in tulburari renale, influentate de o tensiune ridicata ,in  tulburari hormonale, astm bronsi, afectiuni din sfera ORL, fiind un excelent remediu in sughit.

Stiati ca
Cine are vasc in casa, de Craciun, are parte de noroc si belsug, si este ferit de boli si ghinion!

SURSA

By


Readers Comments (0)





Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.