fertilitate » sex, potenta

Despre potenta, apetit sexual si fertilitate

aprilie 13, 2012   ·   0 Comments

Impotenta reprezinta incapacitatea barbatului de a indeplini actul sexual. O astfel de suferinta poate surveni la: alcoolici, toxicomani, la unii bolnavi de diabet sau hipertensiune arteriala, la fumatorii inraiti, la unele persoane cu tulburari glandulare. La persoanele sanatoase, impotenta sexuala tine de factorul psiho-emotional.

Terapia naturista recomanda:

Impotenta barbati: grau incoltit, ovaz, busuioc, yohimbe, morcov, telina, marar, patrunjel, usturoi, portocala, nuca, ciuperci, spanac, fasole, laptisor de matca, miere, polen, propolis, vanilie, vin rosu, condimente.

Ca practici uzuale se recomanda: baile cu valuri, baile cu plante medicinale, masajul, educatia fizica medicala, inotul, abandonarea fumatului, evitarea cafelei, a bauturilor alcoolice tari, combaterea obezitatii, a sedentarismului, calirea organismului prin alergariin aer liber, drumetii montane, dusuri reci, evitarea conflictelor emotionale, evitarea abuzurilor alimentare.

Vitaminele si sexul

Ceea ce trebuie sa retineti este faptul ca, daca nu va simtiti in forma, conduita dumneavoastra sexuala va avea de suferit odata cu intreg organismul. S-a vehiculat de multe ori ideea existentei unei legaturi intre vitamina E si sex. Studiile in domeniu au aratat ca, intr-adevar, tocoferolii maresc fertilitatea, atat la barbati cat si la femei, si au un efect pozitiv asupra potentei masculine. Faptul ca vitamina E influenteaza comportamentul sexual ramane de dovedit, insa multi adepti ai ei sunt convinsi de acest lucru.

Mineralele si sexul

Un alt element nutritiv cu actiune sexuala este zincul. Cea mai mare cantitate de zinc din organismul masculin se gaseste in prostata. Deficitul de zinc poate determina atrofie testiculara si probleme de prostata. Face parte din categoria acelor minerale care va asigura un inalt nivel energetic va pot imbunatati si performantele sexuale.

Diferite alimente si extracte din plante pentru un sex performant

Stridiile (care contin cantitati mari de zinc), molustele si crustaceele, drojdia de bere, taratele de grau, cerealele integrale, orzul, orezul brun si semintele de floarea-soarelui, telina – incorporand aceste alimente intr-un regim cu continut mare de proteine si cantitati reduse de carbohidrati rafinati – alaturi de exercitiile fizice si suplimentele vitaminice, pot constitui un afrodisiac si un tonic eficient.

Deoarece impotenta poate aparea pe un fond de multiple probleme (fie, spre exemplu, pe psihic, fie pe circulatie periferica deficitara, etc.), iata mai jos cele mai importante repere si remedii naturale in acest sens:

Suplimente pentru tonifiere fizica si revitalizarea organismului:

Complex de plante cu multiple efecte tonifiante si stimulatoare fizic: produsul Vitalizer de la CaliVita.
Extract de Ginseng siberian: produsul Panax Ginseng de la CaliVita.

Suplimente pentru amplificarea atributelor masculine

si de reproducere prin stimularea secretiei de testosteron si optimizarea functiilor reproducatoare:

– Zinc chelatat – regasit in preparatele moderne Chelated Zinc si Mega Zinc de la CaliVita
– Vitamina E – sub forma de capsule gelationoase asimilabile retard, formula oferita de produsul Vitamin E de la CaliVita.
– Seleniu chelatat, luat concomitent cu Vitamina E. In acest sens este recomandat preparatul ProSelenium de la CaliVita datorita continutului ridicat de Seleniu pur (50 mcg), structurii lamelare si absorbtiei retarde in organism.

Suplimente pentru combaterea impotentei psihice

(dobandite pe fond de stres, agitatie, nervozitate, depresie, conditionari psihologice):

– Complexul de vitamine BStress Management B Complex sau Mega B Complex de la CaliVita.
– Extract din planta Rhodiola Rosea: preparatul Rhodiolin de la CaliVita.

Suplimente pentru stimularea circulatiei periferice:

– Extract de GinkoBiloba – una cele doua formule de preparat pe baza de Ginko de la CaliVita: Protect 4 Life, respectiv Mega Protect 4 Life.

Suplimente pentru stimularea dorintei si apetitului sexual

(afrodisiace naturale):

– Complex de plante cu efect afrodisiac si energizant asupra organismului masculin: Vital Man de la CaliVita.

Indicatii si recomandari:

– Oricare ar fi cauzele problemelor dvs. sexuale, dormiti suficient. Oboseala este adesea o cauza majora a lipsei apetitului sexual si a performantelor reduse in pat.
– Faceti regulat exercitii fizice pentru a mari energia in general si pe cea sexuala in special. Acestea calmeaza anxietatea si va vor da incredere in propriul corp.
– Practicati strategii de control al stresului, cum ar fi respiratia adanca, vizualizarea creativa si alte tehnici de relaxare.

By


Readers Comments (0)





Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.