Despre ciuperci

Ciuperca Maitake

mai 30, 2012   ·   0 Comments

Un ultim studiu arată că o ciupercă care este folosită în bucătăria chinezescă ar putea fi o potenţială armă împotriva cancerului, reducând numărul de cazuri cu 75%.
Ciuperca, care face parte din specia maitake şi are un diametru de aproximativ 20 de centimetri, ar putea ajuta la combaterea cancerului de vezică şi prostată, care ucide aproximativ 15.000 de britanici, în fiecare an.
Doctorul Sensuke Konno a combinat o concentraţie din ciupercă cu o proteină anti-cancer numită interferon alfa şi a constatat că noua substanţă  împiedică dezvoltarea celulelor cancerigene care provoacă tumori de vezică şi prostată.Potrivit studiului, realizat de echipa de la Centrul Medical din New York şi publicat în Jurnalul Britanic de Urologie, este nevoie de o doză foarte mică din ambele substanţe, iar medicamentul realizat poate activa o enzimă care controlează dezvoltarea cancerului.

„Este un progres extren de important pentru noi. Combinând cele două, nu doar că mărim eficienţa tratamentului, dar şi îmbunătăţim viaţa pacienţilor, reducând doza convenţională de medicament”, a declarat doctorul  Sensuke Konno, potrivit dailymail.co.uk

By


Readers Comments (0)





Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.