Despre fructe

Grapefruit-ul, explozie de vitamine și minerale

mai 30, 2012   ·   0 Comments

Din categoria citricelor, se spune ca grapefruit-ul ar fi cel mai sanatos deoarece multi dintre constituentii lui actioneaza exact ca niste medicamente. Pe langa continutul bogat de vitamina C, care se gaseste in toate citricele, grapefruit-ul mai are in compozitia sa si vitamina A, apa, in proportie de 90%, calciu, fosfor, potasiu, B1, B2, B5 si fier.

Datorita continutului ridicat de vitamina C, grepfrut-ul trateaza racelile, atat de multe in sezonul in care ne aflam, si ajuta la scaderea febrei. Consumul regulat de grepfrut, cate un fruct pe zi, ca atare, salata sau suc, simplu ori in combinatie cu alte citrice, previne bolile tubului digestiv, constipatia, aciditatea gastrica, ateroscleroza, astmul.

Grepfrutul roz sau rosu contine licopen, un antioxidant puternic pentru organism, care are efecte antitumorale. Specialistii spun ca grapefruit-ul roz sau rosu este unul dintre cele mai sanatoase alimente si ca substantele antioxidante pe care le contine pot impiedica imbatranirea precoce a organismului.

Asociat cu miere de albine si lamaie, grapefruit-ul previne simptomele racelii: stari de oboseala, dureri musculare. Antioxidantii din compozitia lor lupta impotriva bacteriilor, scad febra si amelioreaza durerile de gat. Poti sa previi raceala daca urmezi o cura de suc de grapefruit timp de cinci zile.

Sucul de grapefruit se obtine taind fructul in doua si storcandu-l prin strorcatorul manual pentru citrice. E pacat sa arunci pulpa fructului care ramane pe marginea storcatorului. Chiar daca este amara, incearca s-o inghiti deoarece contine o intreaga farmacie de vitamine si minerale.

Grapefruit-ul iti protejeaza inima, prevenind bolile cardiace. Consumul regulat de grapefruit ajuta la scaderea colesterolului si micsoreaza riscul de boli cardiace. Atat fructul proaspat cat si sucul obtinut din acesta au acelasi efect, cu o conditie insa: sa-ti prepari sucul acasa. Nu te lasa amagit de etichetele sclipitoare si vesel colorate.

Grapefruit-ul este un hepatoprotector natural. O cura de suc de grapefruit, de doua, trei ori pe an, cate cinci zile, poate face minuni pentru sanatatea ta. Sucul de grapefruit preparat in casa regleaza secretia si elimina bila. Se pot bea doua, trei cani de suc proaspat preparat, pe zi.

Extrem de eficace pentru suferinzii hepatici este si salata de grapefruit. Se prepara seara, dintr-un fruct curatat de coaja si pielita alba, si se taie in cubulete in asa fel incat sa nu se risipeasca sucul. Se pun bucatelele intr-un bol si se adauga miere de albine, o lingura daca este zaharisita, doua linguri daca este lichida. Se acopera vasul si se serveste dimineata, la micul dejun. Nu folosi vase de plastic ori metal.

Pentru un plus de energie, poate fi consumat si de catre persoanele sanatoase. De asemenea, de pe urma acestui amestec cu un gust si aroma deosebite, pot profita si persoanele anemice, slabe sau slabite dupa o boala grea si indelungata, dar si cei care vor sa fie mereu in forma.

Atentie! Persoanele care fac un tratament medicamentos, nu ar trebui sa consume grapefruit decat cu recomandarea medicului ori a nutritionistului, deoarece este posibil ca substantele din fruct sa diminueze ori chiar sa anuleze efectul pastilelor.
sursa: ziarul.com

By


Readers Comments (0)





Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.