Alimentatia si E-urile » De la lume adunate

In supermarketuri nimic nu se arunca, totul se transforma…

august 12, 2012   ·   0 Comments

Adaug eu: sa nu cumparati niciodata branza pe care scrie „specialitate” ,
este facuta din chimicale si uleiuri hidrogenate. Nu cedati tentatiei de
pret mic! La fel la orice produs pe care scrie „specialitate”. (mi-a spus o
vanzatoare)

Cititi si comentariile. Sunt ale persoanelor care au lucrat in acest sector.

Profit maxim, pe sănătatea clienţilor. În supermarketuri nimic nu se aruncă,
totul se transformă Atenţie la promoţiile din supermarketuri. Majoritatea
ascund adevărate bombe pentru sănătate

Majoritatea hypermarketurilor şi supermarketurilor sunt dispuse să facă
orice pentru a-şi minimaliza pierderile, cu toate că pun în pericol
sănătatea clienţilor în mod voit. Pentru a scăpa de marfa ieşită din
termenul de garanţie, angajaţii hypermarketurilor apelează la tot felul de
practici comericale total incorecte şi periculoase.
Preşedintele Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Consumatorului (ANPC),
Constantin Cerbulescu, a dispus la începutul acestei săptămâni controlarea
mai multor lanţuri de hyper şi supermarketuri din Bucureşti. Neregulile
găsite de inspectorii OPC confirmau sesizările din ce în ce mai numeroase
ale clienţilor care se plângeau de mâncarea stricată de pe rafturile
magazinelor mari.

Astfel, caserolele cu ciuperci care treceau de data limită înscrisă pe
ambalaj, erau desfăcute şi apoi amestecate cu ciupercile vrac din lădiţele
de la câţiva metri. Carnea alterată era trimisă în afumătorile special
amenajate în incinta supermarketurilor, iar a doua zi era plasată din nou pe
rafturi, cu titlul de „specialitate afumată”. Pulpele de pui sau curcan în
pragul alterării, erau oferite ca superpromoţii, deşi deveniseră deja
adevărate ameninţări pentru sănătatea oamenilor.

ECO doar cu numele
Puii crescuţi în baterii, care nu călcaseră niciodată pe pământ, erau
vânduţi sub numele pompos de „pui antistres”, iar carnea de porc injectată
nu avea nimic pe etichetă care să avertizeze consumatorul că bucata care va
ajunge în farfurie este de fapt modificată genetic! O altă metodă folosită
de mai toate hypermarketurile din Capitală pentru a scăpa de carnea alterată
era să o direcţioneze către restaurantele proprii, unde erau gătite şi
vândute la suta de grame.

Neregulile constatate nu se oprec aici. Chiar şi produsele ambalate
beneficiau de diferite şiretlicuri care să dea siguranţa consumatorului că
achiziţionează produse de calitate. Laptele nevândut se întorcea la fabrică
unde producătorul schimba doar data la care produsul expira. Alt producător
de lactate imprima pe ambalaj imaginea unui pahar în care se adaugau
Vitaminele D şi calciu, deşi produsul nu era aditivat cu aceste adaosuri.

Din cele 10 unităţi verificate în Bucureşti, inspectorii au găsit astfel de
nereguli la opt astfel de magazine. Autorităţile au aplicat un număr total
de 10 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 67.000 lei, iar
sancţiunile au ajuns chiar la retragerea de la comercializare a acestor
produse.

COMENTARII:

* stiu 2012-04-19 19:52:36 Am lucrat la Orhideea, acolo daca un salam mai
avea 1 zi sau era expirat de 1-2 zile se baga in pizza, din pestele mai
vechi se fac fileuri sa nu se vada capul sau se face medalion de peste,
sfatul meu nu mancati de la gastronomie si aveti grija la peste

* kitty2012-04-19 21:10:23Peste tot se face asa, prajiturile vechi.
mucegaite se returneaza patiseriilor , care fac salam de biscuiti si il vind
linistite.Bucataresele de la Real nu au nici o calificare, sunt in stare sa
amestece orice porcarii in mincarea gatita. Piinea veche se face pesmet,
pesmetul se amesteca in diferite produse, nimic nu se arunca. Controalele
sunt anuntate….asa ca nu gasesc nimic in neregula.

* bibi2012-04-19 21:04:32corect ! cu ce spune cel care a lucrat la Orhideea
! Am prieteni care au lucrat la Selgros, Kaufland, ce au povestit oamenii
aceia te apuca greata. Carne nevanduta trecuta de termenul de garantie de
2-4 zile este tocata ,facuta mici ,carnati ,se adauga tot felul de
condimente sa se piarda gustul de stricat ,ambalata si vanduta !! Micii care
se vand afara la Kaufland au un gust dubios ,te arde pe stomac !! ORE ACESTE
SUPERMARKETURI ,INDIFERENT CARE SUN ELE AR FACE ASA CEVA IN TARILE DE
ORIGINE DE UNDE PROVIN ??? Dati domnilor dela ANPC amenzi de ordinul zecilor
sau sutelor de mii de euro ,inchideti magazinele 24-48 de ore si la
urmatoarea abatere ridicati-le autorizatia de functionare !! Nu aveti sange
in instalatie ?? numai asa se poate face curatenie in acesti profitori !!!

* Lisa2012-04-19 22:02:48locuiesc in Franta, si pot afirma ca : in Franta in
supermarketuri este aceeasi practica !!!! Noroc cu jurnalistii sub
acoperire. Aici controalele sunt anuntate, deci, ca si in Ro, la un control
totul este Clean. Deci : Cora, Carrefour, Auchan = made in France (eu nu mai
calc in ele), ma aprovizionez in magazinele mici sau la producatori. Vreti
sa sustineti economia locala, mergeti la fabricute, la micii producatori, la
magazinele Bio.

* Andrei2012-04-19 21:48:17 Am lucrat si eu la o multinationala din alea .
Nici nu va dati seama cate zeci de mii de tone de lapte expirat era redatat
si bagat din nou in comert. NU GLUMESC SI NU SPUN MINCIUNI. Din pacate am
luat si eu parte la asa ceva !

By


Readers Comments (0)





Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.