Noutati informative » Remedii naturiste

Beneficiile untului de cocos

ianuarie 29, 2012   ·   0 Comments

[flagallery gid=all skin=default name=Gallery]

Desi untul de cocos contine 90% grasimi saturate , acestea sunt considerate grasimi bune, care  nu sunt periculoase pentru sanatate.Nu duce la acumularea de grasime in artere si inima.Nu se stocheaza ca si grasimile in organism, deoarece acizii grasi sunt imediat arsi si transformati in energie.
La temperatura camerei untul de cocos este solid, insa prin incalzire usoara incepe sa devina lichid. Deoarece punctul de topire al untului de cocos este de 76 grade Celsius, este foarte stabil fizico-chimic si de aceea nu trebuie neaparat tinut la frigider
In primul rand este recomandat a se folosi pentru gatit, deoarece nu se descompune in compusi toxici, datorita stabilitatii sale

Mult mai periculoase sunt grasimile polinesaturate cum ar fi uleiul de porumb, de rapita , de floarea soarelui sau margarina

Principala actiune a uleiului de cocos este actiunea antibacteriana pe un spectru larg de bacterii dar si antiparazitara, asupra unor paraziti care ingreuneaza digestia

Cine poate utiliza untul de cocos?
-diabeticul -are propietatea de a regla zaharul din sange
-util pentru cei care lupta cu kilogramele -ajuta la accelerarea metabolismului
-ai un deficit de calciu si magneziu? foloseste untul de cocos; este benefic atat pentru sanatatea oaselor cat si a dintilor
-este indicat persoanele cu osteoporoza
-ajuta la functionarea sanatoasa a glandei tiroide
-ajuta la functionarea mai buna a sistemului digestiv, impiedicand aparitia diverselor probleme de digestie, inclusiv sindromul de intestin iritabil
-indicat celor suferinzi de pancreatita
-ajuta la prevenirea bolilor de ficat
-datorita continutului crescut de antioxidanti, ajuta la protejarea organismului impotriva radicalilor liberi si are rol de  prevenire a bolilor degenerative si a  imbatranirii premature
-excelent pentru masajul pielii
-la cei suferinzi de psoriazis
-dermatite,
-eczeme
-infectii cutanate
-perfect pentru coacerea, gatirea, rumenirea sau prajirea alimentelor
-ideal in lupta impotriva colesterolulului
-ideal pentru o piele frumoasa si matasoasa
-ajuta la revigorarea parului deteriorat si la cresterea lui sanatoasa
-combate matreata
-poate fi utilizat ca demachiant
-actiune nutritiva asupra pielii
-in medicina ayurvedica este folosit pentru vindecarea ranilor si a vanatailor

By


Readers Comments (0)





Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.