Vitamine si minerale

Degradarea vitaminelor, la 7 zile de la deschiderea flaconului

ianuarie 26, 2012   ·   0 Comments

Capsulele de vitamine comercializate in flacoane se degradeaza si devin ineficiente la o saptamana de la deschiderea ambalajului, din cauza umiditatii din aer.

Cel putin asa a reiesit dintr-un studiu american, publicat in Journal of Agricultural and Food Chemistry si citat de dailymail.co.uk. A

Chiar daca aceste pastile sunt pastrate in flacoane cu capac ermetic, fenomenul de degradare a vitaminelor nu este stopat.

Potrivit Mediafax, oamenii de stiinta americani au ajuns la concluzia ca substantele in stare cristalina – vitamina C, anumite tipuri de vitamina B si alte suplimente alimentare- sunt supuse unui proces ireversibil, denumit „delicvescenta”. In prezenta unei umiditati crescute in baie sau in bucatarie, nutrimentele esentiale continute in aceste pilule se dizolva in aer.

Lisa Mauer, profesor in stiinte alimentare la Universitatea Purdue din statul american Indiana, recomanda pastrarea suplimentelor vitaminice in camere foarte bine uscate. „Puteti vedea adeseori cum sarea sau zaharul incep sa formeze cocoloase. Acesta este un semnal care tradeaza fenomenul de delicvescenta. Daca ingredientele se dizolva, calitatea si durata de viata a produsului vor scadea, precum si valoarea nutritionala eliberata in organism”, a precizat
Mauer.

Nici recipientele cu capac ermetic nu previn intotdeauna deteriorarea medicamentelor.
„Deschiderea si inchiderea flaconului modifica concentratia aerului din interior. Daca deschideti si apoi inchideti un flacon in sala de baie, veti adauga putina umiditate in flacon, de fiecare data cand faceti acest lucru. Intr-un interval de timp foarte scurt – de cel mult o saptamana – anumite produse isi vor pierde complet continutul de vitamina C”, a explicat autoarea acestui studiu.

Sursa: paginafarmacistilor.ro

By


Readers Comments (0)





Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.