Detoxifiere

Detoxifiere, alcalinizare, regenerare

ianuarie 27, 2012   ·   0 Comments

Vindecarea nu este un eveniment rar sau un miracol, ea este un adevăr spus de mii de ani de către mulţi Maeştri şi vindecători spirituali ce practicau astfel de tehnici terapeutice (Kaya Kalpa).

Ei afirmau că există în fiinţa noastră un sistem de autovindecare ce se manifestă într-un mod automat prin anumite mecanisme de autoreglare cu care ne-am născut.

Aceste sisteme identifică zona rănită sau problemele funcţionale ale anumitor organe, desfăşurând apoi un întreg arsenal pentru a înlătura structurile defecte şi pentru a repara şi regenera noi structuri intacte.

Ştiinţa actuală a recunoscut faptul că fiecare organ al corpului nostrum are capacitatea de a se regenera, inclusive creierul. Mai puţin cunoscute sunt metodele sau condiţiile în care aceste lucruri se petrec.

Vindecătorii antici susţineau că primul pas spre vindecare este echilibrarea emoţiilor negative şi a echilibrului interior, încercând astfel să restabilim armonia funcţională şi structurală a corpului, ori de câte ori aceasta este perturbată de factori externi sau interni.

Pentru acest lucru trebuie să ţinem cont de fiinţa umană în totalitatea ei (fizic, mental, emoţional şi spiritual), incluzând aspectele de viaţă şi dietă echilibrate, cât şi anumite exerciţii speciale de detoxifiere, de stabilizare (alcalinizare) şi de regenerare.

Paşii necesari pentru a reveni la o stare de sănătate optimă sunt:

1. Efect preventive (de detoxifiere) – Urmărind curăţarea canalelor energetice ale corpului şi  îmbunătăţirea metabolismului în vederea unei  funcţionări optime;

2. Efect curativ (de stabilizare) – Urmărind detoxificarea, alcalinizarea şi stabilizarea unui PH optim al corpului cu ajutorul anumitor preparate naturale;

3. Efect de susţinere, de regenerare şi reîntinerire – Prin hrănirea corpului cu diferite substanţe regeneratoare (de ex. prin masaj, plante cu efect geriatric, anumite tehnici de respiraţie (pranayama), Chi Kung, Tai Chi, etc.), ce ajută la o sănătate stabilă şi la prelungirea vieţii şi a bunăstării interioare.

Curăţarea intestinului la îndemâna oricui

Primul pas în vindecarea oricărei boli este detoxifierea şi curăţarea organismului.

Medicina ayurvedică recomandă ca fiecare tratament să fie precedat de o corectă şi cât mai completă purificare a întregului organism. Curăţarea şi purificarea intestinelor este de o importanţă majoră în cadrul acestui proces. Omul modern acordă o mare importanţă curăţeniei exterioare a organismului, dar neglijează aproape în totalitate necesitatea purificării organelor interne, în speţă intestinele.

Medicii indieni au conceput un tratament de purificare intestinală bazat pe 10 plante ayurvedice. Acest tratament extrem de simplu utilizat în cadrul procesului de purificare este folosit şi pentru tratamentul constipaţiei acute.

Acţiune: Prin folosirea acestui remediu sunt eliminaţi: Oxiurii (Enterobius vermicularis), Viermii cu cârlig (Ancylostoma duodenale), Tenia (Taenia sagitata – din carnea de bovine şi T. solium – din carnea de porc) şi Limbricii (Ascaris lumbricoides). De asemenea este eliminată şi constipaţia acută.

Preparatul se mai poate folosi ca şi adjuvant pentru echilibrarea tensiunii arteriale şi pentru pacienţii cu diabet aflat în fază incipientă. Poate fi de asemenea luat în cantitate înjumătăţită şi de către pacienţii ce suferă de hemoroizi, de către femeile gravide, cât şi de copii cu vârsta de peste 5 ani.

sursa

By


Readers Comments (0)





Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.