Cancerul - prevenire si tratament

Antioxidant, ANTICANCERIGEN, imunostimulator, anticoagulant- GE 132 60cps SHENZHEN FUYAKANG BILOGY AND TECHNOLOGY

februarie 5, 2012   ·   0 Comments

Total vizualizari :2825


 

ROLUL COMPLEXULUI GE 132  ÎN PREVENIREA ŞI BIOREGLAREA MULTOR BOLI ALE OMULUI MODERN

” Dacă nu eşti pregătit să-ţi schimbi modul de viaţă, nu poţi fi ajutat ”

INDICATII
-se poate lua si in momentul aparitiei primelor simptome
-paralel cu chimioterapia

CONTRAINDICATII
-sarcina
-alaptare
-la persoanele care fac ializa

COMPOZITIE
-extract de ciuperca reishi
-laptisor de matca
-extract de seminte de struguri rosii
-ceai verde
-extract de ficat de rechin
-extract de cartilaj de rechin
-extract de trandafir

ACTIUNI
-mareste eficenta oxigenului la nivel celular
-ajuta si nu dauneaza pentru ca are materii biologic active, vitamine, microelemente, amine biogene, neuromediatori, materii care au o actiune farmacologică
-rol important in reglarea eficacitatii metabolice si terapeutice ale medicamentului  oficial
-intareste sistemul imunitar

EXTRACT DE CIUPERCA REISHI
-calitati antialergice si imunostimulative
-agent terapeutic în tratarea unor tumori
-actiune cardiotonica, antidiabetica, antihipertensiva, antiagregatica
-efect pozitiv in reducerea colesterolului serumatic

LAPTISOR DE MATCA
-incetineste imbatranirea intrucat contine acizi pantotenici superiori (vitamina B5)
-mareste nivelul de albumine si globuline, tratand cu succes anemiile
-puternic efect bronhodilatator
-reduce urmarilor stenocardiei

EXTRACT DE SEMINTE DE STRUGURI ROSII
-sursa importantă de pigmenţi vegetali bioflavonoizi cu puternic potenţial antioxidant
-se imbunatateste circulatia sangelui prin impiedicarea agregarii eritrocitelor si formarii de depuneri pe peretii vaselor de sange, mai ales la persoanele cu bypass-uri

CEAI VERDE
-actiune puternic antioxidanta
-apara de unele boli ale inimii si vaselor sanguine
-contine cantitati importante de fluor care ajuta la protejarea oaselor si dintilor

EXTRACT DE FICAT DE RECHIN
-utilizat pentru intarire
-ca terapie ajutatoare in cazul cancerului
-pentru a împiedica urmarile nocive ale iradierii dupa radioterapie si hemoterapie (stimuleaza formarea de celule de aparare)
-se utilizeaza pentru prevenirea racelii si gripei
-datorita prezentei de acizi grasi omega-3 se diminueaza alipirea de celule de sange si formarea de cheaguri

EXTRACT DE CARTILAJ DE RECHIN
-s-a observat o serioasa diminuare a excrescentei tumorale

EXTRACT DE TRANDAFIR
-actioneaza ca un factor antiseptic, antivirotic, astrigent, bactericid, regland functia glandelor cu secretie interna
-actioneaza pozitiv si calmant in cazul durerilor prezente la ciclul menstrual
-efecte cosmetice, indeparteaza petele de pigment
-imbunatateste functia urogenitala
-reduce simptomele inflamante

UTILIZARE
-2 cp/zi 1+1+0, adica doua pe zi dimineata si la pranz

AMBALAJ
60CAPSULE

PRODUCATOR
SHENZHEN FUYAKANG BILOGY AND TECHNOLOGY

dr Pero R. Solar
ROLUL COMPLEXULUI GE 132 ÎN PREVENIREA ŞI BIOREGLAREA MULTOR BOLI ALE OMULUI MODERN
” Dacă nu eşti pregătit să-ţi schimbi modul de viaţă, nu poţi fi ajutat ”

Hipocrate

Este cunoscut faptul că perioada de viaţă şi starea de sănătate a omului modern, pe lângă moştenirea genetică, în cea mai mare măsură sunt determinate de calitatea alimentaţiei, caracteristicile mediului ecologic în care trăieşte, precum şi ritmul de viaţă, care deseori este suprasolicitat datorită unor obiceiuri proaste şi nesănătoase. Nimic din cele prezentate nu este în favoarea sănătăţii.  Dimpotrivă. În ultimul secol, prin ’’dezvoltarea civilizaţiei’’ viaţa omului modern, s-a schimbat drastic, mai ales structura alimentaţiei, şi prin aceasta s-a schimbat semnificativ şi situaţia mortalităţii. Utilizarea masivă de mari cantităţi de “hrană industrială“ (hrană cu conţinut mare de erbicide, pesticide, antibiotice, hormoni, pe lângă acizii graşi suprasaturaţi, colesterol, zaharuri, şi alimente rafinate) şi consumul redus de nutrienţi necesari, duce la schimbări patologice în funcţionarea organelor, astfel distrugându-se armonia interioară a organismului şi favorizând îmbolnăvirea. Este tot mai mare numărul de oameni supraponderali, şi ceea ce este mai îngrijorător, este în continuă creştere şi numărul de copii supraponderali. Prin urmare diabetul s-a extins la nivel de epidemie. Dizarmonia apărută ca urmare a stilului de viaţă caracterizează de asemenea un suficit oxidativ foarte ridicat şi un deficit foarte ridicat de antioxidanţi. Această situaţie este dovedită de numeroase cercetări, care confirmă că la marea majoritate a oamenilor există un deficit constant de nutrienţi de bază: microelemente, vitamine, acizi graşi nesaturaţi… Este tot mai mare numărul de oameni care suferă de boli ischemice ale inimii şi creierului, una din cele mai răspândite cauze de mortalitate la omul modern, este enormă răspândirea bolilor maligne (în primul rând cancerul la plămâni – ca urmare a fumatului, este tot mai crescut numărul de îmbolnăviri de cancer gastrointestinal, ca urmare a unei alimentaţii greşite şi nesănătoase, ceea ce bineînţeles duce la numeroase cazuri de moarte prematură. Se pune întrebarea: Ce trebuie făcut să preîntâmpinăm toate acestea? Singurul răspuns corect este următorul: Completarea alimentaţiei cu nutrienţi esenţiali şi schimbarea modului de viaţă, singura măsură corectă şi etiologic justificată, măsură preventivă înainte de toate, şi modalitate eficace de corectare a bolilor provocate de dezvoltarea civilizaţiei.

Date generale despre suplimentele biologic active (SBA)
SBA sunt complexe naturale adaptogene, necesare pentru asigurarea unei funcţionări optime, din punct de vedere fiziologic, a organismului uman. V. A.  Tutelian şi colaboratorii săi (1999) definesc suplimentele biologic active (SBA) ca fiind concentrate de materii biologic active în mod natural, incluzând materii de alimentaţie esenţiale, strict necesare. Aceste materii permit completarea deficitului alimentar al omului modern şi suplimentarea alimentaţiei acestuia cu vitamine, materii minerale, microelemente, fibre şi alte componente necesare pentru buna funcţionare a organismului. S-a dovedit indubitabil că efectele fiziologice produse de SBA, asupra multor funcţii şi reacţii ale organismului, sunt întru totul comparabile cu efectele preparatelor farmacologice, dar fără nici o contraindicaţie. Complexul GE 132 este un SBA multicomplex, care din punct de vedere al compoziţiei şi efectului componentelor reprezintă o cerinţă de necontestat pentru sănătate, şi un răspuns la timpurile în care trăim. Ajută şi nu dăunează pentru că are materii biologic active, vitamine, microelemente, amine biogene, neuromediatori, materii care au o acţiune farmacologică.

Rolul complexului GE 132 ca supliment biologic activ (supliment dietetic) în biocorectarea  îmbolnăvirilor omului modern

Multe rezultate ştiinţifice despre mecanismul de acţiune preventiv-terapeutică a micronutrienţilor complexului GE 132 sunt o dovadă incontestabilă a contribuţiei importante a acestuia la procesele metabolice atât în cazul unui organism sănătos cât şi la un organism bolnav. Aceleaşi rezultate confirmă că acţiunea acestuia are mai multe nivele şi puncte de acţiune preventiv-terapeutică. În aceasta constă de fapt diferenţa dintre suplimentele biologic active şi cele sintetice din preparatele farmacologice care au o acţiune foarte îngustă şi direcţionată, de multe ori cu numeroase contraindicaţii. Să enumerăm câteva nivele principale ale acţiunii biologice a complexului GE 132, ca supliment biologic activ, respectiv supliment dietetic:
1. Acţiune specifică, respectiv reglarea reacţiilor biochimice şi a funcţiilor fiziologice caracteristice pentru complexul GE 132, care se referă înainte de toate la acţiunea de alimentare a celulelor cu oxigen şi energie;

2. Acţiune nespecifică, participă activ la reglarea unui spectru larg de alte reacţii biochimice şi funcţii fiziologice în paralel cu respectarea principiului de viaţă sănătoasă şi alţi factori regulativi;

3. Acţiune fiziologică, respectiv reglarea reacţiilor biochimice şi funcţiilor fiziologice în condiţiile funcţionării normale a organismului (acţiunea acestuia foarte intensivă şi imunostimulativă), dar şi reglare funcţiilor biochimice şi fiziologice dereglate, în condiţiile unui stres intensificat sa unei boli;

4. Acţiune sinergetică, respectiv acţiune simultană – interacţiunea tuturor componentelor sale biologic active şi atingerea efectului fiziologic dorit, complexul GE 132 care are, spre deosebire de medicamentele oficiale, şi mulţi alţi nutrienţi cu acţiune punctuală. Este important să specificăm că dacă multe medicamente ale medicinei oficiale au deseori multe contraindicaţii, complexul GE 132 aproape că nu are, (nu se recomandă doar femeilor însărcinate, mamelor care alăptează, şi persoanelor care fac dializă) întrucât fiziologia acţiunii sale  şi efectele terapeutice se realizează prin mecanisme fiziologice. Complexele sunt întotdeauna de preferat, pentru că prin administrarea mai multor componente deodată se întăreşte acţiunea şi eficacitatea fiecăruia în parte. Este, printre altele, una din caracteristicile esenţiale care recomandă acest produs. ’’Hrana ta să-ţi fie leac, iar leacul să-ţi fie hrana’’ scria demult Hipocrate. Din păcate, cu toţii ştim că o alimentaţi adecvată şi raţională este deocamdată un ideal aproape de nerealizat pentru majoritatea oamenilor, pentru că peste tot a pus stăpânire hrana industrială (alimente rafinate moarte, fără minerale, microelemente, acizi graşi nesaturaţi), însoţită tot mai des, în diferite forme conservate de potenţiale boli). Oamenii care se ocupă serios de această ştiinţă şi care înţeleg această problemă ştiu şi recomandă o metodă eficace de rezolvare a acestei probleme şi calea cea mai rapidă de ieşire din acea situaţie, respectiv prin includerea suplimentelor biologic active în alimentaţie. Unul din SBA cele mai eficace este chiar complexul GE 132 despre care discutăm. De eficacitatea acestuia s-au convins mulţi, şi printre ei se află şi subsemnatul.

Avantajele consumării suplimentelor biologic active
Am spus deja, acum doar vom sublinia că, prin consumarea de preparate biologic active sub formă de complexe, omul beneficiază de un spectru larg de componente naturale înrudite care acţionează  asupra organismului mult mai blajin şi mai durabil decât medicamentele sintetice sau suplimentele alimentare cu un component. Complexul GE 132, o repetăm, este un supliment cu mai multe componente de dorit în alimentaţie. Suplimentele biologic active nu sunt toxice, organismul le suportă mai bine, mult mai rar produc complicaţii şi reacţii alergice.  Mai mult, ele adesea îndepărtează urmările negative care apar prin consumul de medicamente sintetice (hemoterapie). De regulă, aceste preparate nu se acumulează în organism. Complexul GE 132 se elimină fără urmă din organism pe cale urinară şi fecală după 20-24 de ore. Componentele complexului GE 132 au un rol important în reglarea eficacităţii metabolice şi terapeutice ale medicamentului  oficial. Când organismul uman se află înaintea unei boli este prea devreme să prescrii medicamente clasice, dar este timpul optim pentru consumul de preparate biologic active. Aceasta este şi diferenţa de bază, preîntâmpinarea bolii, acţiunea preventivă este idealul medicinei. În faza când îmbolnăvirea a apărut, preparatele biologic active se folosesc ca suport sau terapie suplimentară. Aceste preparate, de fapt, devin absolut necesare alături de medicamentele clasice, iar medicii cu vederi largi şi moderne (slavă Domnului, numărul lor e tot mai mare) tot mai des le includ în programul de terapie al pacienţilor. În terapia modernă acţiunea asupra unor procese fiziologice şi patologice, precum şi asupra întregului organism, se realizează cu ajutorul agenţilor care sunt străini organismului uman. Majoritatea acestor agenţi este în măsuri mai mică sau mai mare toxică. Spre deosebire de medicamentele clasice care acţionează rapid şi intensiv, dar produc efecte nedorite, preparatele biologic active se iau pe o perioadă mai lungă de timp, acţiunea acestora este blajină, fără reacţii nedorite. Consumul de preparate biologic active permite reînnoirea organismului, treptat şi cu un scop determinat, fără  a se produce prejudicii acestuia. Prin utilizarea de preparate biologic active, asupra proceselor fiziologice şi patologice acţionează materii similare cu cele din organism, care îi sunt fiziologic necesare. Prin urmare, preparatele nu declanşează reacţii de apărare sau respingere. Prin consumul de preparate biologic active ca mijloace de terapie suplimentare, s-a constatat că se pot reduce de 1,5-8 ori dozele de medicamente de bază, (un exemplu tipic este şi subsemnatul), de asemenea se reduce timpul total de terapie, se prelungeşte perioada de remisie şi  se reduce perioada de administrare a medicamentelor de bază, trecând, după îndepărtarea fenomenelor acute, la monoterapie cu preparate biologic active. O viaţă ordonată, eliminarea obiceiurilor proaste, odihnă şi somn pe măsură, alături de schimbarea modului de alimentaţie, cu consumul de SBA, este calea care duce cu siguranţă spre sănătate. Mi se pare că am ajuns la un nou punct de intersecţie a farmacologiei cu dietetica şi că acest punct poate desemna şi o nouă direcţie în medicină, micronutrientologia, pentru care una dintre îndatoririle de bază este înfiinţarea şi aplicarea preventivă a micronutrienţilor de provenienţe diferite, şi realizarea de combinaţii cu medicamentele medicinei moderne. Ajungem astfel la conceptul de medicină complemetară, care, şi în lume şi la noi, are tot mai mulţi adepţi. Antioxidanţii sunt materii care protejează celulele de acţiunea oxidantă a radicalilor liberi. Radicalii liberi sunt compuşi chimici de reactivitate mare datorită prezenţei electronilor “neîmperecheaţi” în startul exterior al electronilor. Aceştia apar zilnic în organism ca produşi ai separării oxigenului în procesul de oxidare a hranei în celule, respectiv producere a energiei necesare vieţii. Ei se leagă foarte agresiv de materiile cu care ajung în contact în reacţia chimică, cunoscută sub denumirea de oxidare. Prin legarea radicalilor liberi de lipide, carbohidraţi, albumine şi materialul genetic apar reacţii în lanţ noi care produc deteriorări. Acumularea de radicali liberi deteriorează sănătatea şi grăbeşte îmbătrânirea, iar organismul este expus la schimbări degenerative şi al boli. Antioxidanţii pot fi de tip enzimatic sau neenzimatic. Organismul poate să anihileze o anume cantitate de radicali liberi cu forţe de apărare proprii (antioxidanţii naturali). Capacitatea de producere a antioxidanţilor naturali este determinată nu numai de factori genetici şi sex, ci şi de vârstă, tabieturi, mai ales cele din alimentaţie. Mulţi produşi fitochimici sau  fitonutrienţi din fructe, legume şi cereale, care au un efect sănătos asupra sănătăţii, neutralizează radicalii liberi. Elemenţii fotochimici şi  alte componente active (GE 132) formează componenta de apărare, o echipă formată din extractul de Ganoderma lucidum, lăptişorul de matcă, extractul de seminţe de struguri roşii, extractul de ceai verde, complex de proteine din cartilagiul de rechin. Toate aceste componente aflate în complexul creat printr-o formulă japoneză unică, sunt antioxidanţi puternici care apără cu multă eficacitate organismul de multe boli, cum sunt bolile coronare, diabetul, tensiunea, osteoporoza, bolile de plămâni şi cancerul.

Cum acţionează antioxidanţii?
•    încetinesc îmbătrânirea
•    scad nivelul colesterolului
•    reduc riscul de arterioscleroză
•    protejează împotriva infarctului şi comoţiei cerebrale
•    micşorează riscul apariţiei cancerului
•    ajută la oprirea creşterii tumorilor
•    ajută la detoxifierea ţesuturilor cancerigene
•    încetinesc avansarea bolii Alzheimer
•    protejează ochii împotriva procesului de moarte a maculei
•    ajută în apărarea împotriva efectelor dăunătoare ale fumatului şi fumului de ţigară
•    oferă protecţie împotriva bolilor pulmonare cronice cum sunt astmul, bronşita şi emfizemul pulmonar
•    oferă protecţie împotriva factorilor poluatori.

Extractul de Ganoderma lucidum
Componentele capsulei GE 132 acţionează sinergetic, prin acţiunea lor cumulată se măreşte puterea fiecărei componente în parte. Extractul de ciupercă reishi, (germanium organic) este esenţial pentru producerea de peroxidază glutation, antioxidant principal al corpului, care se găseşte în fiecare celulă. Ajută la reducerea pericolului de producere a bolilor coronariene şi infarctului. Participă la protecţia împotriva diferitelor forme de cancer. Ajută la întreţinerea elasticităţii juvenile a ţesuturilor. Reduce bufeurile şi neplăcerile menopauzei. Măreşte numărul de spermatozoizi şi potenţa la bărbaţi. Celulele organismului au capacităţi foarte sofisticate de autovindecare, iar cunoscându-le putem să învăţăm cum să întărim sistemul de apărare natural. Cel mai simplu spus, antioxidanţii împiedică oxidarea altor materii, iar în componentele biologice servesc la neutralizarea radicalilor liberi. Deşi diferite materii pot acţiona ca antioxidanţi, un lucru au în comun – capacitatea de a stabiliza echilibrul dintre electronii neîmperecheaţi şi de a neutraliza acţiunea potenţial nocivă a radicalilor liberi, fără a deveni în acelaşi timp ei înşişi instabili. Radicalii liberi, şi nu e rău să o mai spunem o dată, sunt necesari, dar periculoşi. Atunci, ce e de făcut? Radicalii liberi sunt molecule (materii) care au un electron neîmperecheat şi prin urmare sunt foarte reactivi (sunt instabili, reacţionează uşor cu alte materii din jurul lor), iar în lumea vie au un rol foarte important căci sunt produşi în procese fiziologic normale. Sursa radicalilor liberi este, printre altele, şi procesul de obţinere a energie în celule, în care se ajunge la reacţia glucozei cu oxigenul pentru a se obţine energia prin reacţii de oxidare-reducere în mitocondrii. Producerea de radicali liberi se măreşte în cazul activităţilor fizice, mâncatului, şi în timpul luptei cu boala. Un număr mai mic de radicali liberi vine din mediul înconjurător. De exemplu, radicalii liberi din piele pot apare prin acţiunea razelor ultraviolete. De asemenea, suntem înconjuraţi de tot felul de poluatori care adesea sunt ei înşişi radicali liberi şi pot să influenţeze neconvenabil asupra unor procese metabolice. Să nu uităm poluarea radioactivă care este tot mai prezentă, şi care pe zi ce trece produce condiţii tot mai nocive pentru sănătate. Şi această poluare este un generator puternic de radicali liberi. Aceştia sunt periculoşi. Pentru că în scopul realizării echilibrului, distrug stabilitatea altor molecule din jur, şi uneori declanşează reacţii în lanţ care pot scăpa controlului.

Ciuperca reishi
Ganoderma lucidum
Ciuperca reishi, a cărei denumire completă în japoneză este Ling Zhi Reishi, se utilizează de mii de ani în medicina tradiţională a popoarelor asiatice şi se spune că are caracteristici miraculoase. De aici şi denumirea în chineza veche pentru această ciupercă: copacul vieţii, ciuperca longevităţii, sau iarba cerului. Medicii dinastiei imperiale Ming scriau că consumul îndelungat al acesteia contribuie la sănătate şi longevitate. De secole se ştie că aceasta se poate lua zilnic fără a avea efecte nocive. Având în vedere că are o consistenţă lemnoasă, rareori se utilizează ca hrană, deseori pentru prepararea ceaiului. Cel mai adesea i se atribuie calităţi de cum sunt protejarea sănătăţii, întărirea capacităţilor de apărare şi îndepărtare a stărilor de oboseală, dar şi de vindecare a infecţiilor. În ultimii 15 ani a crescut simţitor interesul ştiinţei oficiale faţă de această ciupercă. În baza unor numeroase cercetări s-a stabilit că ciuperca reishi este bogată în substanţe antivirotice şi antibacteriologice, asemănător altor antibiotice naturale. Acidul ganodermic, izolat din această ciupercă are calităţi antialergice şi imunostimulative dovedite. Oamenii de ştiinţă au demonstrat, printre altele, că unele polizaharide izolate în ciuperca reishi pot fi de real ajutor ca agent terapeutic în tratarea unor tumori. Alte componente au demonstrat în cursul cercetărilor experimentale o acţiune cardiotonică, antidiabetică, antihipertensivă, antiagregatică sau efect pozitiv în reducerea colesterolului serumatic.

Reishi astăzi
Fără oxigen celulele şi ţesuturile noastre încep să moară în decurs de câteva minute. Multe boli se pot considera un dezechilibru dintre electroni şi protoni, iar în complexul GE 132 aveţi un compus care poate să ajungă în astfel de locuri şi să restabilească  homeostaza, un echilibru biologic sănătos între celule. Mulţi cercetători cred că complexul GE 132 permite o mai bună oxigenare în metabolism, ceea ce ar explica efectul întăritor al acestuia. Deci, efectul cel mai serios şi cel mai necesar organismului produs de extractul conţinut de acest complex, din ciuperca reishi, este donarea puternică de oxigen, şi neutralizarea radicalilor liberi care se consideră răspunzători pentru apariţia multor boli la omul modern. Astăzi, de asemenea, ştim sigur că extractul acestei ciuperci poate fi un mijloc eficace pentru întărirea mecanismelor de apărare imunologice, repararea homeostazei funcţionării fiziologice a organelor interne, (înţelepciunea menţinerii sănătăţii constă în înţelepciunea realizării unui echilibru şi a unei colaborări echilibrate între toate componentele organismului), repararea funcţiei ficatului în cazul unor deteriorări toxice de lungă durată cu medicamente sau alcool, tratamentul împotriva infecţiilor virotice şi bacteriologice, mai ales în cazul căilor respiratorii, astmului şi bronşitei cronice, reducerea tensiunii arteriale şi reglarea colesterolului. Dacă la acestea se adaugă şi repararea funcţiei sistemului digestiv, este clar că ciuperca reishi are locul său important în medicina alternativă, dar ca un produs medicinal ajutător.

Acţiunea complexului GE 132 la nivelul mitocondriei
Pentru a se elibera energie în mitocondrii prin intermediul unor reacţii fermentative este necesar, înainte de toate, să se activeze oxigenul şi hidrogenul. Această activare ă face fermentul citohromoxidaza care este stropit pe mitocondrii în cantităţi mici. Extractul de ciupercă reishi, respectiv germaniul organic reprezintă expresia genei care produce acest ferment cu ajutorul căruia, în continuare, printr-un şir de reacţii complexe se produce energie care face posibile toate funcţiile vitale ale celulelor. Această energie este energia vieţii şi unica monedă energetică pentru toate funcţiile celulelor. Având în vedere că radicalii liberi de tipul oxiradicalilor sunt subproduse ale proceselor prin care se obţine energie  în fiecare celulă, aceştia sunt o ameninţare constantă pentru sănătate. De aceea, în corpul uman antioxidanţii se sintetizează  endogen (în interiorul celulelor, acolo unde sunt cel mai necesari). Aceştia sunt  peroxidaza glutation, superoxid dismutaza, catalaza, scvalen şi coenzima Q10. ultimii doi antioxidanţi sunt după structură izoprenoizi, scvalenul este un component important al fiecărei membrane celulare, iar coenzima Q10 este prezentă în mitocondrii. Antioxidanţii izoprenoizi se obţin din hrană şi despre ei se spune că sunt exogeni. Este dovedit că capsula de GE 132 prin acţiunea sa total sinergetică, datorită formulei şi conţinutului său, unice, ajută în mod serios în toate segmentele acestui proces de importanţă vitală. Aceasta o dovedesc, fără dubii, numeroasele declaraţii ale multor utilizatori care au găsit în această capsulă rezolvarea pentru problemele lor de sănătate.

Lăptişorul de matcă
Oamenii de ştiinţă consideră lăptişorul de matcă un apogeu al biosintezei naturale,  întrucât conţine toate elementele necesare pentru creşterea, dezvoltarea şi funcţionarea normală a organismului uman. Acesta conţine albumine, grăsimi, carbohidraţi, un complex ideal de minerale şi vitamine, enzime, coenzime, biotine, acizi nucleici…  Structura îl recomandă ca necesar în medicina umană, mai ales în pediatrie şi geriatrie. În numeroase studii clinice s-a dovedit că lăptişorul de matcă regenerează celulele. Prin experimente in vitro şi in vivo s-a dovedit fără dubii că acesta regenerează celulele pancreasului. Răspunderea o poartă peptida cu acţiune hormonală, care s-a izolat din lăptişorul de matcă. Experienţele utilizatorilor vorbesc despre acţiunea pozitivă a lăptişorului de matcă în vindecarea celulelor nervoase. Acest lucru a fost confirmat de studiile publicate. Oamenii de ştiinţă sunt de acord că lăptişorul de matcă încetineşte îmbătrânirea întrucât conţine acizi pantotenici superiori (vitamina B5) mai mult decât orice alt substanţă de origine vegetariană sau animală. Structura sa îl recomandă pentru utilizare, ori de câte ori trebuie acţionat pentru ridicarea calităţii vieţii şi a puterii de viaţă. Trebuie, de asemenea, spus că acesta măreşte nivelul de albumine şi globuline, tratând cu succes anemiile, el mai are un puternic efect bronhodilatator şi este recomandat pentru reducerea urmărilor stenocardiei. (despre lăptişorul de matcă am scris mai mult în cartea  ’’Calea pentru o viaţă sănătoasă’’.)

Extractul de seminţe de struguri roşii
(Vitis vinifera)
Reprezintă o sursă importantă de pigmenţi vegetali bioflavonoizi cu puternic potenţial antioxidant. Există numeroase dovezi despre acţiunea benefică a polifenolilor obţinuţi din struguri roşii, asupra sănătăţii vaselor sanguine şi inimii. S-a dovedit fără dubii, prin cercetarea ştiinţifică, că polifenolii din vinul roşu: resveratrolul, antocianul, catechinul, quertecinul, acţionează în două feluri: adună şi dezactivează radicalii liberi reducând astfel formarea malondialaldehidei, un subprodus al oxidării. Prin consumarea de struguri roşii se îmbunătăţeşte circulaţia sângelui prin împiedicarea agregării eritrocitelor şi formării de depuneri pe epreţii vaselor de sânge, mai ales la persoanele cu bypass-uri. Se îmbunătăţeşte capacitatea inimii şi se reduce volumul de ţesut distrus după infarct. Extractul de struguri ridică nivelul de alfa tocoferol, care, ca antioxidant măreşte calităţile antioxidante ale plasmei cu circa 50%. Resveratrolul este deosebit de interesant datorită acţiunii inhibitoare la nivel de celulă, împiedicând apariţia şi formarea de carcinom la prostată, plămâni, ficat, sân. Strugurii roşii au în coajă şi în seminţe resveratrol, un antioxidant puternic care reduce riscul de boli cardiovasculare reducând cu eficacitate tensiunea arterială şi colesterolul. Strugurii roşii acţionează ca un tonic natural al organismului, elixir al tinereţii şi donator puternic de energie.

Ceaiul verde
Camellia sinensis
Ceaiul verde provine din ţările Orientului îndepărtat, China, Ceylon, Japonia, unde tradiţia consumării de ceia verde datează de mai bine de 4000 de ani, iar noi europenii am descoperit relativ recent beneficiile acestuia. Ceaiul verde se obţine din Camellia sinensis, la fel ca şi ceaiul negru. Ce fel de ceai se obţine depinde în cea mai mare măsură de procesul de producţie. Deosebirea principală în producţie este aceea că la producţia de ceai verde foile plantei se opăresc numai după care se usucă la aer, fără a se ajunge la fermentare şi oxidare, iar ceaiul păstrează culoarea verde fără a pierde enzimele şi celelalte componente preţioase. Acesta este ceaiul vedre japonez. Ceaiul verde chinezesc se prăjeşte şi de aceea îşi pierde culoarea verde închizându-se la culoare, şi de aceea este cunoscut ca ceai negru.

În ce constă secretul medicinal al ceaiului verde?
O mare parte a secretului se află din componenţa sa chimică, el având mai bine de 300 de componente, dintre care cele mai importante sunt polifenolii, cofeina, proteinele, diferite uleiuri eterice, vitamine şi minerale. Cercetările au arătat că numai 4% din populaţie consumă cu regularitate acest produs extrem de sănătos, deci sper că acest articol ar putea să modifice acest număr. Iată care este motivul: deja s-a spus că polifenolii sunt unul din cele mai importante componente ale ceaiului verde. Este vorba de compuşi cu acţiune puternic antioxidantă, care participă la neutralizarea radicalilor liberi, reducând prin aceasta posibilitatea apariţiei tumorilor (mă refer mai ales la tumori ale esofagului, stomacului, intestinului subţire li ficatului), şi ne apără  de unele boli ale inimii şi vaselor sanguine. Numeroase cercetări arată că persoane cu diferite boli ale inimii care au consumat în mod regulat ceai verde au redus simţitor pericolul de moarte comparativ cu cele care nu au băut ceai verde.

De ce este cofeina din ceaiul verde mai „bună“ decât cea din cafea?
Teoretic vorbind, este vorba de o componentă cu aceeaşi formulă chimică şi acţiune similară. Cofeina acţionează ca un stimulator, măreşte concentraţia şi menţine organismul în stare de trezie. Ceaiul verde, pe lângă cafeină mai conţine alte componente similare cu aceasta, cum sunt teofilina şi teobromina care întăresc acţiunea acesteia. Cofeina are şi multe caracteristice negative, ea poate produce nervozitate, stare de surescitare şi tremurul mâinilor, ceea ce se observă la consumatorii de cantităţi mari de cafea. La ceaiul verde, acţiunea sinergetică a celorlalte componente, mai ales a aminoacizilor, L-teaninei, reduce acţiunea negativă a cofeinei întărind acţiunea de tonifiere produsă de ceaiul verde. Datorită acţiunii cunoscute a cofeinei, consumul de ceai verde seara nu se recomandă persoanelor sensibile la cofeină. Ceaiul verde conţine şi cantităţi importante de fluor care ajută la protejarea oaselor şi dinţilor. Un mare număr de subiecţi a confirmat că are o bună densitate a oaselor, ceea ce reduce riscul apariţiei osteoporozei. Pe lângă aceasta, la aceeaşi subiecţi s-a constatat o mai mare rezistenţă a smalţului dentar, carnea dintelui era mai puţin sensibilă, iar dinţii erau mai puţin predispuşi la carii, datorită acţiunii fluorului. Ceaiul verde accelerează, de asemenea, schimbul de materii, grăbeşte digestia, stimulează topirea grăsimilor şu curăţă organele de toxine, ceea ce duce la un consum mai mare de calorii, şi prin aceasta la reducerea greutăţii corporale. Ceaiul verde se recomandă, de asemenea, sportivilor întrucât stimulează muşchii şi măreşte rezistenţa corporală. Datorită conţinutului mare de antioxidanţi, ceaiul verde se utilizează în încetinirea procesului de îmbătrânire a pielii. Acest lucru a fost recunoscut de industria cosmetică, astfel că în ultimul timp ceaiul verde se utilizează tot mai mult ca adaos în produsele cosmetice. În afară de aceste calităţi dovedite, momentan sunt în curs de studii de cercetare care vor descoperi alte rezultate pozitive ale acţiunii ceaiului verde. Numeroşi cercetători cercetează şi dovedesc posibilitatea utilizării ceaiului verde în preîntâmpinarea unor boli neurodegenerative cum sunt Parkinson sau Alzheimer, tratarea sclerozei multiple şi reducerea colesterolului negativ. Este importantă contribuţia ceaiului verde în reducerea tensiunii arteriale. Prin consumul regulat de ceai verde se suprimă Angiotensina 2 care acţionează ca vasoconstrictor. Polifenolii şi polizaharidele din foile de ceai reduc zahărul din sânge. Antioxidanţii din ceaiul verde reduc inflamaţiile, accelerează metabolismul şi încetinesc îmbătrânirea.

Complexul dublu din rechin
Extractul de ficat şi de cartilaj de rechin
Centrophorus squamosus, Squalus acanthias şi Cethorinus maximus
Ficatul de rechin reprezintă 25% din greutatea acestuia. Extractul de care vorbim se obţine de la trei tipuri de rechini: Centrophorus squamosus, Squalus acanthias i Cethorinus maximus. Uleiul de ficat de rechin se utilizează din timpuri străvechi în  Groenlanda, Scandinavia şi Japonia, pentru vindecarea rănilor şi răcelii. Astăzi se utilizează pentru întărire, ca terapie ajutătoare în cazul cancerului, pentru a împiedica urmările nocive ale iradierii după radioterapie şi hemoterapie (stimulează formarea de celule de apărare), şi se utilizează pentru prevenirea răcelii şi gripei. Extern, uleiul de ficat de rechin se utilizează pentru protecţia pielii, pentru vindecarea rănilor, la cancerul de piele (care, printre altele, apare ca urmare a unei expuneri tot mai mari la razele ultraviolete). Este cunoscut că copii nou născuţi primesc alchilgliceroli din laptele de mamă, care îi protejează de bacterii şi viruşi, ei neavând încă dezvoltat sistemul imunitar propriu (laptele de mamă are de zece ori mai mulţi alchilgliceroli decât cel de vacă, iar protenul de rechin are de o mie de ori mai mulţi decât laptele de mamă).  Se consideră că aceste 2 componente, alchilglicerolii, sunt răspunzători de mărirea numărului de celule de apărare. În organism, de altfel, ei se găsesc în măduva oaselor, în ficat şi în splină. Uleiul de ficat de rechin conţine şi scvaleni, vitamina A şi D, acizi graşi omega 3… De mult timp s-a dovedit şi confirmat că acest ulei este foarte eficace la infecţiile care se repetă des (scăderea imunităţii – aprinderi cornice ală gâtului, sinusului, bronhiilor), la infecţiile virotice (fierbinţeală), la alergii, astm, oboseală ca urmare a expunerii continue la stres, în cazul diferitelor tipuri de iradiere, expunerii la diferite chimicale, în cazul reumatismului şi bolilor reumatice cronice, în cazul bolilor de piele (psoriazis), precum şi la oboseala cronică care este tot mai prezentă în viaţa omului modern.

Acţiunea extractului de ficat de rechin
1. imunostimulativă
Stimulează formarea de celule de apărare şi în acest mod întăreşte răspunsul sistemului imunitar. Dacă organismul nu are destul celule de apărare care sunt răspunzătoare pentru eliminarea bacteriilor, viruşilor, celulelor devenite maligne, sunt şanse mai mari să se dezvolte boala, prin acţiunea uleiului de ficat de rechin împreună cu restul de componente din complexul GE132 se împiedică dezvoltarea bolii ;

2. anticancerigenă
Împiedică dezvoltarea vaselor sanguine în ţesuturile canceroase (acţiunea în paralel cu cea a extractului de ceai verde împiedică formarea de urochinază, precum şi extractul de cartilaj de rechin care, de asemenea, contribuie la întârzierea dezvoltării vaselor sanguine în ţesuturile canceroase). Pentru ca orice ţesut să se dezvolte, este necesar ca acesta să fie alimentat cu oxigen şi materii hrănitoare. Dacă se împiedică dezvoltarea de vase sanguine, ţesuturile canceroase nu se mai dezvoltă fără materiile hrănitoare necesare;

3. antioxidantă
Neutralizează acţiunea radicalilor liberi, reduce deteriorările celulelor după acţiunea dăunătoare a diferitelor tipuri de iradieri, metalelor grele…

4. măreşte nivelul energetic
Conţine componente care reacţionează cu apa şi elimină oxigen, care este combustibilul principal din celule. Uleiul de ficat de rechin asigură o mai bună aprovizionare a celulelor cu oxigen, iar alimentarea celulelor şi ţesuturilor cu oxigen, permite desfăşurarea normală a tuturor funcţiilor vitale ale organismului;

5. anticoagulantă
Datorită prezenţei de acizi graşi omega-3 se diminuează alipirea de celule de sânge şi formarea de cheaguri, contribuind astfel în mod serios la diminuarea terapiei anticoagulante cu medicamente oficiale;

Acţiunea extractului de cartilaj de rechin
În scopul de a căuta medicamentul pentru vindecarea cancerului, oamenii de ştiinţă au injectat în excrescenţele tumorale ale animalelor de laborator extract de cartilaj de rechin. S-a observat o serioasă diminuare a excrescenţei. Concluzia a fost că s-a realizat inhibarea dezvoltării şi încetinirea vaselor de sânge din ţesuturile canceroase. Poate că mai interesante sunt cercetările pentru rezolvarea tot mai prezentei artrite reumatice. În lume suferă de această boală circa 40 milioane de oameni, în cea mai productivă perioadă a vieţii, între vârsta de 30 şi 40 de ani. Şi aici s-au obţinut rezultate semnificative. Şi cercetările continuă.

Rezumat
Prin experimentele pe animale s-a dovedit că uleiul de ficat de rechin împiedică dezvoltarea vaselor sanguine din ţesuturile canceroase. Pentru ca cancerul să se răspândească şi să înainteze este necesar ca el să-şi dezvolte propriile vase sanguine, care servesc la alimentarea cu oxigen şi materii hrănitoare. Componentele uleiului de ficat de rechin împiedică dezvoltarea de vase sanguine noi şi, în acest fel, împiedică dezvoltarea ţesutului canceros (spuneam despre acţiunea similară a extractului de ceai verde, care, de asemenea, se află în complexul GE 132). Conform cercetătorilor japonezi, uleiul de ficat de rechin conţine componente (carbohidraţi nesaturaţi), care reacţionează, în celulele şi ţesuturile organismului, cu apa eliberând astfel oxigenul. Acesta este combustibilul principal al celulei, iar concentraţia mărită de oxigen măreşte nivelul de energie al întregului organism. În acest mod se influenţează îmbunătăţirea tuturor funcţiilor vitale. Se ştie că copii care au supt lapte de mamă se îmbolnăvesc mai rar, şi au o imunitate mai mare în cursul vieţii. Alchilglicerolii din laptele de mamă se consideră răspunzători pentru sistemul imunitar al sugarilor, până ce aceştia îşi dezvoltă propriile celule de apărare. O altă componentă activă a uleiului de ficat de rechin este squalamina, care s-a dovedit că acţionează împotriva bacteriilor, ciupercilor, şi împiedică în mod eficace dezvoltarea vaselor sanguine ale ţesutului malign…

Extractul de trandafir
Rosa canina
Extractul de trandafir are o componenţă chimică foarte complexă, cu mai mult de 300 de compuşi, iar componentele de bază sunt: citronelolul, fenil etanolul, geraniolul, nerolul, farnesolul, stearpoten  nonanolul, linalolul,  fenilacetaldehidele, citralul, carvonele, citronelil acetatul, 2-phenilmethil acetatul, metil eugenolul, eugenolul. Extractul de trandafir acţionează ca un factor antiseptic, antivirotic, adstrigent, bactericid, reglând funcţia glandelor cu secreţie internă. Acţionează pozitiv şi calmant în cazul durerilor prezente la ciclul menstrual, are efecte cosmetice, îndepărtează petele de pigment, îmbunătăţeşte funcţia urogenitală, reduce simptomele inflamante.

Comentariu
Unul din factorii importanţi pentru o viaţă sănătoasă este alimentaţia sănătoasă. În ultimul timp problemei alimentaţiei sănătoase i se rezervă o atenţie tot mai mare, deşi deseori se întâlnesc recomandări contradictorii şi nicidecum justificate. Aceste recomandări de tipul ’’ceea ce te satură te şi îngraşă’’ iar grăsimea se consideră un sinonim al sănătăţii, cel mai adesea vin din partea producătorilor de alimente. Şi din punctul lor de vedere acest lucru este justificat. Dar noi trebuie să urmărim propriul interes, care, înainte de toate, este SĂNĂTATEA. Nerespectarea cerinţelor unei alimentaţii sănătoase de regulă duce la dezvoltarea unor schimbări antepatologice şi apoi patologice. Se ştie că printre factorii esenţiali ai unei alimentaţii sănătoase se numără aminoacizii, vitaminele, mineralele, acizi graşi nesaturaţi, fibrele dietetice. Lipsa unor elemente solicită introducerea acestora în organism cu ajutorul suplimentelor biologic active în alimentaţie. Înţelepciunea constă în a găsi cel mai potrivit produs în multitudinea de produse similare oferite. Amestecul exclusiv din complexul GE 132 cu cele şase componente puternice din familia nutrienţilor, conţine tot ce este necesar pentru bioreglarea şi îndepărtarea cauzelor apariţiei multor boli. Mutarea este în mâinile noastre. Trebuie să ne schimbăm obiceiurile, cine nu este pregătit să o facă, se află pe traseul vasului Titanic care s-a ciocnit cu un aisberg. ’’DACĂ NU EŞTI PREGĂTIT SĂ-ŢI SCHIMBI MODUL DE VIAŢĂ, NU POŢI FI AJUTAT’’ a scris cândva HIPOCRATE. Eu nu am ce altceva să mai adaug.

By


Readers Comments (0)


You must be logged in to post a comment.