Alimentatia si E-urile

Aspartamul cauzeaza nasterea prematura

februarie 4, 2012   ·   0 Comments

(NaturalNews) Consumul regulat de indulcitori artificiali de catre femeile gravide poate creste riscul de nastere prematura, potrivit unui studiu finantat de Uniunea Europeana si publicat in Jurnalul american de nutritie clinica.

Cercetatorii au intervievat aproape 60.000 de femei gravide daneze cu privire la consumul lor de bauturi nealcoolice, apoi au comparat aceste date cu rezultatele nasterilor acestora. Ei au descoperit ca, consumul unei cutii cu suc dietetic pe zi a crescut riscul de a naste prematur cu 38%, comparativ cu femeile care nu beau suc dietetic.Consumul a 4 sau mai multe bauturi pe zi a crescut riscul de nastere prematura cu 78%.

O nastere prematura este definita ca avand loc inainte de 38 saptamani de sarcina.

Nu s-a descoperit nici o legatura intre consumul de suc cu zahar si nastere prematura, si acest fapt sugerand ca indulcitorii artificiali ar putea fi cei care joaca un rol in nefastele efecte. Cercetatorii au sugerat ca nasterile premature pot fi declansate in parte de neurotoxina metanol, care este generata de unii indulcitori artificiali. Indulcitorii pot genera, de asemenea, formaldehida, o alta toxina cunoscuta.

Studiile anterioare au aratat ca si indulcitorul artificial zaharina se acumuleaza in placenta.
„Cred ca ar fi prudent pentru femeile gravide sa diminueze consumul acestor bauturi si, eventual, al acelor alimente care contin indulcitori artificiali”, a declarat Erik Millstone de la Universitatea din Sussex.

Mary Ellen Sherry de la Centrul Medical al Universitatii din Tennessee, a fost precauta cu privire la rezultatele, notand ca: „Exista o multime de factori de risc pentru prematuritate. O nutritie nu foarte sanatoasa  este unul dintre acestia. Subponderabilitatea este altul. ”

Ea a indicat femeilor sa inceapa sa aiba grija de corpul lor si o sa aiba o alimentatie echilibrata chiar dinainte de a deveni gravide, daca este posibil, asigurandu-se ca se hranesc cu multe proteine, calciu si acid folic.

In ceea ce priveste consumul de bauturi dietetice, ea a precizat ca nu ofera beneficii nutritionale pentru dieta, asa ca nu pired nimic daca renunta la ele.

„Daca va este frică de ele, nu le consumati”, a spus ea. „Unul dintre obiceiurile la care se poate renunta usor este consumul de bauturi dietetice.”

SURSA

Reclamati abuzurile la adresa office@asistentapentruconsumatori.ro sau la adresa Senatorului : iulian.urban@gmail.com

By


Readers Comments (0)





Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.