Alimentatia si E-urile

Bauturile copiilor sunt frecvent contaminate cu plumb

februarie 4, 2012   ·   0 Comments

Optzeci si cinci la suta din bauturile comercializate pentru copii contin plumb in concentratie suficient de mare pentru a necesita un avertisment, conform Legii din California privind apa potabila si toxicitatea, din 1986, cunoscută popular ca Prop 65.

Fundatia non-profit  Legea mediului a utilizat studii publicate anterior pentru a evalua ce tipuri de produse alimentare au probabilitate mai mare de a contine plumb, folosind apoi un laborator certificat de Agentia de Protectie a Mediului pentru a testa 146 de produse din aceste categorii, care sunt comercializate in mod special pentru copii. In plus fata de sucuri, produsele testate au inclus cocktailuri de fructe amestecate, piersici si pere ambalate si alimente pentru copii.

125 din produsele testate – mai mult de 85% – contin mai mult plumb decat limita maxima siguranta, de 0.5 micrograme, dincolo de care, conform Prop 65, este necesara o avertizare “clara si rezonabila”  pe ambalaj.

FDA clasifica expunerile la plumb de pana la 6 micrograme pe zi ca tolerabile, dar Academia Americana de Pediatrie a avertizat ca nu exista un nivel de expunere “sigura” la plumb, in parte din cauza metalelor grele ce se acumuleaza in organism de-a lungul unei vieti.

„Expunerea la plumb in randul copiilor constituie o preocupare deosebita, deoarece corpurile lor in curs de dezvoltare absorb mai mult plumb si copiii sunt deosebit de sensibili la efectele sale toxice, inclusiv la acela de scadere a IQ-ului,” a declarat Dr. Barbara G. Callahan de la Universitatea din Massachusetts, Amherst.

Plumbul afecteaza sistemul nervos central, inclusiv creierul si poate produce anemie, probleme de comportament, dificultati de invatare si pierderea auzului.

Produsele considerate a fi contaminate includ: sucul de mere Earth’s Best Organic, sucul de mere Certified Trader Joe’s Organic (pasteurizat), sucul din cocktail de fructe Del Monte 100%, feliile de piersici in sirop light, de la Safeway si perele Premium de la S & W. O listă completă este disponibilă la http://www.envirolaw.org/documents/ ….

Fundatia Legea mediului a trimis o scrisoare catre producatorii de produse contaminate, precum si autoritatilor din California, solicitând respectarea Prop. 65.

SURSA

Reclamati abuzurile la adresa office@asistentapentruconsumatori.ro sau la adresa Senatorului : iulian.urban@gmail.com

By


Readers Comments (0)





Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.