Alimentatia si E-urile

Bauturile energizante reprezinta un risc grav pentru copii

februarie 4, 2012   ·   0 Comments

Bauturile energizante nu numai ca-l pot face copilul tau hiperactiv, dar se pare ca ar putea,  de asemenea, sa-i afecteze serios sanatatea.

Un studiu facut public luni de Universitatea Miami, Scoala de medicina, spune ca bauturile energizante ar putea reprezenta un risc, luand in considerare efectele adverse grave ce pot aparea la unii copii, in special la cei cu diabet, convulsii, anomalii cardiace sau tulburari de comportament si dispozitie.

Studiul, denumit „Efectele bauturilor energizante asupra sanatatii copiilor, adolescentilor si adultilor tineri”, spune ca bauturile energizante „nu au nici un beneficiu terapeutic pentru copii si ca atat proprietatile cunoscute, cat si cele necunoscute ale ingredientelor, combinate cu rapoartele de toxicitate, prezenta riscuri pentru unii copii, in sensul aparitiei unor consecinte  negative pentru sanatate. ”

Conform sondajelor efectuate pentru studiu, adolescentii reprezinta jumatate din piata bauturilor energizante, acestia consumand efectiv 50% din acestea.

Studiul spune ca in bauturile energizante sunt niveluri ridicate de stimulente, cum ar fi taurina, cofeina si guarana si ca nu s-au stabilit inca nivelurile sigure pentru consumul acestor ingrediente de catre copii.

De asemenea, se pune ca supradozajul cu bauturile energizante poate duce la convulsii, accident vascular cerebral si chiar la moarte subita.

Totusi, unii spun ca rezultatele studiului sunt prostii si ca bauturile energizante cunoscute, precum Red Bull, contin la fel de multa, sau chiar cu pana la 50% mai putina cofeina decat o ceasca de cafea.

„Acest studiu de specialitate nu face altceva decat sa perpetueze dezinformarea despre băuturile energizante, ingredientele lor si despre procesul de reglementare”, a declarat Dr. Maureen Storey, Vicepresedinte senior, specialist in politici stiintifice al Asociatiei Americane a producatorilor de bauturi, intr-un e-mail catre Miami Herald.

http://www.nbcmiami.com/news/local-beat/UM-Study-Says-Energy-Drinks-Pose-Serious-Risk-to-Kids-116150794.html?dr

SURSA

Reclamati abuzurile la adresa office@asistentapentruconsumatori.ro sau la adresa Senatorului : iulian.urban@gmail.com

By


Readers Comments (0)





Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.