Alimentatia si E-urile

Cel mai mare exportator de produse lactate e controlat pentru verificarea contaminarii cu OMG

februarie 4, 2012   ·   0 Comments

(NaturalNews) Problemele de pe continetul australian au dus la o controversa majora in ceea ce priveste contaminarea retelei de aprovizionare cu alimente cu organisme modificate genetic (OMG). Fonterra, o cooperativa din Noua Zeelanda, care reprezinta cel mai mare exportator mondial de produse lactate, a fost pusa la zid de Greenpeace Australia pentru vanzarea unor produse lactate suspectate ca ar fi fost contaminate cu OMG-uri, în ciuda faptului ca societatea nu este un brand OMG.

Spre deosebire de Statele Unite, in multe alte tari din intreaga lume este necesara o clara etichetare a OMG-urilor. Cu exceptia Noii Zeelande, multe dintre locurile in care Fonterra distribuie produsele sale lactate au cerinte specifice privind etichetarea OMG-urilor, inclusiv vecina Australia, iar Greenpeace investigheaza daca Fonterra mai apartine sau nu „Ghidului alimentelor adevarate”, un ghid care eticheteaza brandurile alimentare in functie de continutul de OMG-uri, pentru a ajuta consumatorii sa le evite.

Potrivit unui raport recent din The Herald Noua Zeelanda, Fonterra a refuzat sa raspunda anumitor intrebări adresate de Greenpeace, in cel mai recent studiu al sau, in baza caruia organizatia non-profit a decis sa re-clasifica Fonterra cu un „stegulet rosu”, indicand potentiala prezenta a ingredientelor OMG in produsele sale. Una din intrebari implica sursa de hrana pentru animalele de la Fonterra, si daca hrana pentru animale este sau nu testata periodic pentru OMG-uri.

Directorul tehnologic al grupului Fonterra, Jeremy Hill, a declarat reporterilor ca societatea „depune eforturi pentru a minimiza urmele neintentionate de organisme modificate genetic [OMG] din continut”, dar ca acestea nu pot fi complet eliminate din produsele companiei.

Printre celelalte companii de pe lista Greenpeace, marcate cu steagul rosu in acest an, se numara Unilever si Sara Lee, ambele folosind ingrediente cu OMG-uri in produsele facute pentru pietele din SUA. Chiar si Weight Watchers (un brand de produse destinate mentinerii siluetei), a recunoscut ca foloseste, sau cel putin permite o prezenta redusa a ingredientelor cu OMG in produsele sale realizate pentru pietele din Australia si Noua Zeelanda.

http://www.infowars.com/worlds-largest-dairy-exporter-under-scrutiny-for-gmo-contamination/

SURSA

Reclamati abuzurile la adresa office@asistentapentruconsumatori.ro sau la adresa Senatorului : iulian.urban@gmail.com

By


Readers Comments (0)





Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.