Alimentatia si E-urile

Cereale pline de aditivi, grasimi si zahar – cum sunt consumatorii inselati

februarie 5, 2012   ·   0 Comments

Vitaminele nu ajută cu nimic organismul

Consumatorul poate crede că a cumpărat un produs care nu are cum să îi afecteze sănătatea, pentru că are cinci vitamine. Numai că trebuie să citească cu atenţie eticheta, fiindcă numai aşa va afla că de fapt a cumpărat un amestec de zaharuri şi grăsimi.

Cerealele expandate cu glazură de cacao şi cinci vitamine Rollo sunt un produs dezechilibrat din punct de vedere nutriţional, după normele date de Regulamentul European E1924/2006.

Profesorul doctor Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetări Alimentare, atrage atenţia că produsul analizat are în compoziţie o cantitate foarte mare de zaharuri rafinate cu absorbţie rapidă şi index glicemic ridicat. Acestea stresează pancreasul endocrin care este nevoit să secrete o cantitate mai mare de insulină într-un timp scurt. De asemenea, produsul conţine şi grăsimi vegetale.
Amestecul zaharurilor cu grăsimi duce la probleme ale ficatului şi a ale sistemului cardiovascular. Cerealele Rollo conţin şi aditivi alimentari, E476 fiind unul dintre cei mai controversaţi. În urma testelor efectuate pe animale s-a constatat că are efecte hepato şi nefrotoxice. Efectele lui nocive sunt potenţate de prezenţa grăsimilor.
În compoziţia produsului analizat intră şi vitamine, însă acestea nu au valoare biologică ridicată, deoarece sunt de sinteză şi sunt înecate în grăsimi şi zaharuri rafinate. Aceast amestec face ca produsul să aibă o valoare energetică ridicată, 481 kcal/100g.
Având în vedere că într-o zi un adult activ trebuie să consume 2.000 kcal, aceste cereale pot acoperi un sfert din necesar. În urma analizei informaţiilor înscrise pe etichetă, specialistul nostru ne spune că produsul nu este recomandat copiilor, femeilor însărcinate şi care alăptează, supraponderalilor şi obezilor, celor cu maladii hepato renale, cardiovasculare, hipertensivilor, celor cu probleme dermatologice. Cerealele Rollo le sunt interzise celiachicilor din cauza conţinutului de gluten.

Ingrediente
Glazură de cacao 65% (zahăr, grăsime vegetală, lapte praf degresat, cacao cu conţinut redus de grăsime 5%, dextroză, emulsificator lecitină E322 de soia şi PGPR E476 – poliricinoleat de poliglicerol), făină de porumb, făină de orez, făină de grâu, zahăr, cacao cu conţinut redus de grăsime, dextroză, amidon de porumb, extract de malţ, grăsimi vegetale, emulsificator: lecitină de soia E322, sare, arome, agent de glazurare shellac E904, vitamina B3 (PP sau Niacină), B5 (acid pantotenic), B6 (piridoxină), B9 (acid folic), B12 (cobalamină).
http://www.jurnalul.ro/stire-bun-de-consum/cinci-vitamine-sintetice-cu-grasimi-si-zahar-505080.html

SURSA

Reclamati abuzurile la adresa office@asistentapentruconsumatori.ro sau la adresa Senatorului : iulian.urban@gmail.com

By


Readers Comments (0)





Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.