Alimentatia si E-urile

Chiar şi expunerea la cantitati reduse de BPA transformă urmasii în mutanţi genetici

februarie 4, 2012   ·   0 Comments

(NaturalNews) Un studiu recent publicat in jurnalul online de Biologie a Reproducerii dezvăluie şi mai multe informatii privind periculozitatea substatei bisfenol A (BPA), în manifestarea genelor. Conform datelor, femelele gestante de şoarece expuse la BPA experimenteaza schimbări genetice semnificative în ovare, indicând faptul că următoarea generaţie de pui se va naste, cel mai probabil, cu grave defecte genetice.

Dr. Patricia A. Hunt şi colegii ei de la Universitatea de Stat din Washington (WSU) în Pullman, statul Washington, a expus femele de şoareci la niveluri de BPA aproximativ echivalente cu cele la care oamenii sunt expuşi în mod regulat. Echipa a descoperit că, în mai puţin de 12 ore de la expunere, producţia de ovule la şoarecii expuşi a avut de suferit.

Ei cred ca expunerea a modificat chiar şi capacitatea de reproducere a nepoţilor şoarecilor testati.

Potrivit raportului intocmit dupa efectuarea studiului, expunerea la BPA afectează negativ mitoza, adica procesul prin care celulele se divid, incepand de la nivel cromozomial, pentru a se reproduce în celule noi. BPA-ul întrerupe, de asemenea, si alte funcţii normale ale ciclului celular şi replicarea ADN-ului, despre care cercetătorii spun ca pot scurta durata de viaţă  „reproductivă” la femele.

Ceea ce face BPA-ul deosebit de periculos este faptul că nivelurile foarte reduse de expunere la aceasta pot provoca prejudicii semnificative. Conform rapoartelor, au existat deja mai mult de 200 de studii efectuate asupra pericolelor expunerii la BPA, multe dintre acestea mentionand ca substanta este extrem de periculoasa si la niveluri extrem de scăzute.
Un astfel de studiu, care a apărut în revista de Toxicologie reproductiva a constatat că animalelor nou-născutute expuse la BPA  le este afectat uterul.

„Cercetatorii au indicat faptul că astfel de probleme pot indica aparitia, in viitor, a unor boli ale aparatului reproducator la femei, inclusiv fibroame, endometrioza, ovare chistice şi forme de cancer”, explică Andreas Moritz în cartea sa “Secrete fara varsta pentru sănătate si intinerire: eliberaţi puterea naturala de vindecare pe care o ascundeti in interior”.

SURSA

Reclamati abuzurile la adresa office@asistentapentruconsumatori.ro sau la adresa Senatorului : iulian.urban@gmail.com

By


Readers Comments (0)





Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.