Alimentatia si E-urile

Cum ar trebui rezolvata prin lege folosirea aditivilor alimentari ? Prin impozitare

februarie 4, 2012   ·   0 Comments

Senatul a adoptat PE 16 MAI 2011, cu 54 voturi „pentru”, 42 „impotriva” si trei abtineri, un proiect de lege care prevede inscriptionarea etichetelor produselor alimentare cu buline rosii, portocalii sau verzi, dupa gradul de risc asupra sanatatii, informeaza Mediafax.
Proiectul introduce obligativitatea ca etichetele produselor alimentare sa contina o bulina, cu diametrul de 1,5 centimetri, de culoare rosie, portocaliu sau verde.
Bulina verde marcheaza un produs alimentar sanatos, care nu prezinta vreun risc pentru sanatate.
Bulina portocalie semnalizeaza ca produsul respectiv trebuie consumat cu moderatie, in timp ce bulina rosie atentioneaza ca produsul alimentar in cauza contine substante sau aditivi alimentari care pot avea efecte daunatoare asupra sanatatii.
Totusi…..
Rezolvarea problemei aditivilor alimentari potential nesanatosi este una foarte simpla si la indemana. Impozit suplimentar pentru orice aditiv care nu a fost testat pentru efecte secundare pe o perioada minima de 50 de ani. Alimentele artificiale ar deveni astfel mai scumpe decat cele naturale, deci nimeni n-ar mai consuma. Ne bucuram ca avem alimente ieftine, dar statul (adica tot noi) cheltuie miliarde pe spitalizare si tratamente pentru a contracara efectele alimentatiei nesanatoase. Practic ne furam singuri caciula, de fapt nu singuri, ci cu complicitatea statului, care in loc sa lase costurile cercetarii efectelor secundare asupra sanatatii in seama producatorilor, le arunca tot asupra noastra.
Dar asta nu se va intampla niciodata pentru ca „ar afecta concurenta” si „dreptul de al alege” al consumatorului. Ce conteaza ca se face pe banii si sanatatea consumatorului.

SURSA

Reclamati abuzurile la adresa office@asistentapentruconsumatori.ro sau la adresa Senatorului : iulian.urban@gmail.com

By


Readers Comments (0)





Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.