Alimentatia si E-urile

Cum sunt omorati cu zile romanii, de catre producatorii de mezeluri

februarie 5, 2012   ·   0 Comments

Mulţi producători de mezeluri au preferat să scadă calitatea alimentelor şi nu preţurile, pentru a-şi păstra volumul vånzărilor şi marja de profitabilitate pe perioada crizei, a declarat Sorin Minea, preşedintele Romalimenta, federaţie care reuneşte patronatele din industria alimentară.
„În acest an, toată industria cărnii a mers prost. A fost o presiune imensă pe preţuri în jos. Preţurile în lei au crescut cu cåteva procente, dar creşterea a fost aplatizată de discounturile făcute către magazine. Ca să meargă pe o marjă de profit de 4-5%, producătorii ar fi trebuit să crească preţurile cu 12-18% în acest an, ţinånd cont şi de devalorizarea leului“, a spus Sorin Minea, citat de Mediafax.
Reprezentantul Romalimenta a menţionat că aproximativ 70% din materia primă folosită la preparatele din carne de porc provine din import. Minea a adăugat că, în aceste condiţii, valoarea pieţei cărnii de porc şi a preparatelor din carne a rămas la nivelul anului trecut, respectiv circa 800 milioane de euro, iar volumul vånzărilor a suferit o scădere de cåteva procente.
„Pentru a nu avea pierderi, mulţi producători au umblat la calitate. Piaţa romånească a mezelurilor este atipică. Produsele de calitate foarte proastă au marja de profit foarte mare, iar cele foarte bune au o marjă foarte mică de profitabilitate“, a mai spus Minea. Pentru a exemplifica scăderea abruptă a calităţii, el a povestit că în fiecare lună, alături de colegi, cumpără diverse produse de la mai multe firme şi le consumă împreună. „Ultima dată, cu excepţia mea, nimeni n-a mai måncat nimic. O mare parte dintre produse s-au prostit înfiorător. Toate au acelaşi gust, chiar dacă aspectul e impecabil, dar mulţi nu ştiu că ambalajul nu are nicio legătură cu calitatea produsului“, a mai spus Minea.
Sursa :
http://www.curentul.ro/2009/index.php/2009111937048/Economic-financiar/Producatorii-de-mezeluri-scad-calitatea-pentru-a-si-pastra-profiturile.html

SURSA

By


Readers Comments (0)





Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.