Alimentatia si E-urile

De ce nu sunt etichetate alimentele continand organisme modificate genetic?

februarie 4, 2012   ·   0 Comments

Este o intrebare pe care ar trebui sa si-o puna din ce in ce mai multe persoane, si una la care chiar si mass-media centrala a inceput sa se gandeasca: de ce alimentele modificate genetic (GM) , care sunt evident diferite de alimentele conventionale si organice, nu trebuie sa fie etichetate in mod corespunzator pe ambalajele acestor produse? Raspunsul, dictat direct de la departamentul de relatii publice al Monsanto si al prietenilor sai, prin intermediul guvernul Statelor Unite, este ca OMG-urile (organismele modificate genetic) sunt sigure si identice cu soiurile naturale si nu necesita diferentiere. Dar aceasta afirmatie este o minciuna sfruntata.

Nu conteaza ce spun adesea cei din turnurile de fildes din mediul academic conventional si din mediul stiintific in apararea de OMG-uri, realitatea este ca OMG-urile, cunoscute si  sub numele de alimente create artificial, nu s-au dovedit niciodata a fi sigure pentru consum, nici animal si nici uman, iar tehnologia nici nu creste randamentul culturilor si nici nu reduce utilizarea de pesticide si erbicide toxice. De fapt, face exact opusul, in acelasi timp oferind controlul complet al agriculturii catevorva companii multinationale de biotehnologie care elimina rapid orice concurenta.

Si nu trebuie sa ne credeti pe cuvant. O privire simpla in istoria OMG-urilor si a modului in care au castigat sprijin in agricultura, ilustreaza in mod clar influenta unor prezente puternice cum e Monsanto, in drumul lor spre lumina reflectoarelor, prin lobby, minciuni, si inselaciune (http:// www.sourcewatch.org / index.ph …).

Unii ar putea crede ca propunerea ca, cel putin sa se eticheteze OMG-urile – asa cum sunt ele in Europa – este mai mult decat rezonabila, deoarece permite ca publicul sa cunoasca realmente ce cumpara si cu ce-si hraneste copii. Dar administratia Obama, influentata de suporterii OGM-urilor in spiritul mentinerii directiei pro-OGM-uri a administratiilor anterioare,  a spus NU in repetate randuri acestei solictari de bun simt pentru transparenta alimenta.

Potrivit Departamentului pentru Agricultura al SUA (USDA), cat si Administratiei Federale a Medicamentelor si Alimentelor (FDA), etichetarea OMG-urilor este „falsa, eronata si inselatoare”. Cu alte cuvinte, a fi cinstit inseamna a minti, pe cand minciuna este adevarul, in ceea ce priveste administrarea transparentei.

Problema nu se rezuma doar la etichetare, intrucat numeroase studii ce arata efectele negative ale OMG-uri dovedesc faptul ca sunt otravuri. Deci, in realitate, abordarea rezonabila este de a eticheta OMG-urile ca fiind prezente in alimente, desi nu ar trebui sa faca parte cu adevarat din alimente, si nici nu merita sa fie numite alimente.

Un studiu din 2009 publicat in Jurnalul International de Stiinte Biologice a constatat ca trei soiuri de porumb modificat genetic, care au fost aprobate pentru consumul uman in SUA, cauzeaza „efecte adverse asupra rinichilor si ficatului, a organelor cu functie de detoxifiere, precum si diferite probleme inimii, glandelor suprarenale, splinei si sistemului hematopoietic. „Si la aceasta concluzie s-a ajuns pe baza acelorasi date pe care Monsanto le-a utilizat pentru a obtine aprobarea pentru aceste OMG-uri.

(http://www.naturalnews.com/027931_G …).

Si alte studii au descoperit ca OMG-urile duc la infertilitate, reactii alergice, boli autoimune, probleme intestinale, disfunctii ale ficatului, ulcer gastric, nastere prematura in timpul sarcinii, si chiar deces (http://www.naturalnews.com/026426_G …).

Numerosi biologi si alti oameni de stiinta au iesit in fata insistand asupra faptului ca, la reexaminarea intregii literaturi stiintifice disponibile pe aceasta tema, OMG-urile se dovedesc a fi total inadecvate pentru consumul uman. Chiar Academia Americana de Medicina Mediului (AAEM) a declarat ca este necesar un moratoriu nedeterminat privind OMG-urile, pana la efectuarea unor studii corespunzatoare privind siguranta, nu ca cele deja existente – finantate de industrie- si care dovedesc siguranta OMG-urilor. Organizatia a avertizat publicul sa opreasca consumul de OMG-uri pana in acel moment. Si lista problemelor privind siguranta lor  merge si mai departe.

http://www.prisonplanet.com/ny-times-asks-why-arent-gmo-foods-labeled.html

SURSA

Reclamati abuzurile la adresa office@asistentapentruconsumatori.ro sau la adresa Senatorului : iulian.urban@gmail.com

By


Readers Comments (0)





Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.