Alimentatia si E-urile

Distrugerea aprovizionarii cu alimente: pericolele alimentelor modificate genetic

februarie 4, 2012   ·   0 Comments

Produsele alimentare modificate genetic au intrat in reteaua de aprovizionare cu alimente prin intermediul secretelor şi înşelăciunii. Unii au susţinut că modificarea genetică a aprovizionării cu produse alimentare ar putea chiar pune capăt foametei în lume. La prima vedere, modificarea genetică într-adevăr pare să fie o idee grozavă. Aceasta permite marirea culturilor, consolidarea creşterii sezoniere şi chiar existenta unor animalele mai mari. Adevărul despre alimentele modificate genetic este că, dupa cum s-a demonstrat, duc la sterilizarea populaţiei, la mortalitatea infantilă şi pot exacerba utilizarea pesticidelor pe o scară globală.

Mostruozitatea alimentară

Lumea isi da repede seama că nu există nici un beneficiu in consumul şi producerea de alimente modificate genetic. Consumatorii vorbesc, şi vocea lor este auzită. Alimentele fara ingrediente modificate genetic reprezinta cel mai cautat brand de retail.

Deoarece informaţiile din jurul produselor alimentare GM (modificate genetic) au ajuns si in mass-media centrala, oamenii au început să se infurie. Ei au căutat pe cineva pe care sa dea vina pentru ca a permis acestei atrocitati să apară, şi nu au trebuit să caute prea departe vinovatul, acesta fiind Monsanto.

Monsanto Corporation este o corporaţie multinaţională de biotehnologie Agricola, care este responsabila pentru producerea şi vânzarea de seminţe modificate genetic.

Acestea sunt seminţele care de fapt produc acele culturi modificate genetic. Monsanto a avut o asemenea putere in industrie, incat produce 90% din seminţele modificate genetic ale SUA. Aceasta este aceeaşi societate responsabila pentru dezvoltarea hormonului de creştere din specia bovină, care a instigat controverse in masa privind efectele acesteia. S-a determinat de către multi experţi de sănătate ca ar fi extrem de periculos, multi spunand ca are legatura cu aparitia cancerului şi a altor boli ce pun viaţa în pericol.

Numeroase studii au dovedit ca alimentele modificate genetic sunt un pericol extrem pentru sănătate, dar este suficient sa vedeti modul în care sunt create pentru a realiza cât de periculoase sunt cu adevarat produselor alimentare modificate genetic.

Cum este realizat

Următorul este un fragment din Blind Health [sanatatea oarba]: Revista Forbes declară ca Monsanto este “Compania anului”, un articol cpe care l-am scris si care expune produsele alimentare modificate genetic. Articolul a fost prezentat pe mai multe site-uri de ştiri de top.
Procesul de bioinginerie in sine este destul de ridicol. Miliarde sunt cheltuite în fiecare an pentru a modifica genetic aprovizionarea cu alimente, alterand-o cu produse grotesc modificate genetic. Modificarea genetica a alimentelor necesită manipularea codului genetic al culturilor şi/sau al seminţelor. Procesul implică transferul de gene de la un organism la altul, cum ar fi luarea anumitor gene de la un porc şi transferarea lor la o rosie. Nu numai că această actiune sfideaza natura, dar conduce la o serie de probleme de sănătate.
Datorită complexităţii genetice a structurii unui organism viu, este imposibil de a urmări rezultatele pe termen lung ale consumului de alimente modificate genetic. Introducerea unor noi gene, chiar în cele mai simple bacterii, poate provoca o serie de probleme, subliniind complexitatea chiar şi a celor mai simple organisme. Introducerea de noi gene la organismele extrem de complexe, cum ar fi animalele sau culturile, este chiar mai riscant.
Atunci când se face introducerea genei in noua sa gazda, este imposibil să se prevadă, în esenţă, ce reacţie se va produce. Informaţiile genetice ale gazdei ar putea fi perturbate cu introducerea de noi gene, creând o reacţie adversă. Nu există cu adevărat nici o modalitate de a cunoaşte efectul pe termen lung al produselor alimentare modificate genetic, avand in vedere ca există prea multe variabile. Nu este pur şi simplu loc pentru ştiinţă atunci când este vorba de Monsanto.

Lumea ia măsuri

Ce începe lumea sa vada este o chemare la acţiune rapidă, dar nu numai împotriva   modificarii genetice a aprovizionării cu produse alimentare, ci împotriva contaminării pe plan mondial a aprovizionarii noastre cu alimente. Oamenii încep să ceară ca siropul de porumb cu mari concentratii de fructoza sa fie scos din hrana lor, şi ca aspartamul sa fie eliminat de la produsele dietetice, cum ar fi sucul, si din guma de mestecat. Marile societăţi incearca sa introduca monstruozitati in alimentele noastre, dar mai devreme sau mai târziu, cetatenii vor cere acţiune.

India a început recent să recunoască pericolele alimentelor modificate genetic, solicitand o multitudine de studii ştiinţifice pentru a stabili dacă aceste produse alimentare constituie sau nu o ameninţare. Oamenii din India asteapta o schimbare, pe care guvernul a fost obligat să o recunoască drept necesara.

„Sentimentul public este negativ. Este datoria mea să adopt o abordare retinuta, pe principiul precauţiei”, a declarat Ministrul Mediului Jairam Ramesh.

Chiar şi în Statele Unite ale Americii, Monsanto este în prezent în curs de investigare de către şapte state. Din moment ce atât de mulţi cetăţeni îngrijorati sunt exigenţi cu privire la modificarile genetice, guvernul naţiunii dvs. este forţat să răspundă. Prin activismul şi răspândirea informatiilor, produsele alimentare modificate genetic pot deveni cu uşurinţă o greşeala trista din trecut.

SURSA

Reclamati abuzurile la adresa office@asistentapentruconsumatori.ro sau la adresa Senatorului : iulian.urban@gmail.com

By


Readers Comments (0)





Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.