Alimentatia si E-urile » Cancerul - prevenire si tratament

Grupurile de sprijin pentru cancer ignora posibilul rol al unor substante chimice si aditivi alimentari in dezvoltarea bolii

februarie 4, 2012   ·   0 Comments

Octombrie este luna constientizarii cu privire la cancerul de san, ceea ce inseamna ca panglici roz si literatura de specialitate cu privire la obtinerea unei mamografii vor umple peisajul chiar mai mult decat in restul anului. Totusi multe femei care au supravietuit bolii pun la indoiala rolul substantelor chimice din mediu  in dezvoltarea cancerului de san si se intreaba de ce grupuri ca Susan G. Komen pentru vindecare si Societatea americana pentru cancer (ACS), care pretind sa faca tot ce este posibil pentru gasirea unui leac,  nu au nimic de spus despre asta.

Potrivit unui articol recent din USA Today, ACS estimeaza ca aproximativ 6% din totalul deceselor provocate de cancer – 34 000 din cei care mor in fiecare an – sunt cauzate de poluanţi de mediu. Totusi, aceste grupuri nu informeaza niciodata femeile despre acesti poluanti si despre modul in care ii pot evita, iar majoritatea medicilor nu impartasesc aceste informatii cu pacientii lor.

De exemplu, un studiu realizat in 2006 in revista Chimie si Biologie a gasit o legatura intre substanta chimica din masele plastice – bisfenol A si cancerul de san, iar de atunci, multe  studii au legat BPA de aparitia cancerului si a altor boli, dar autoritatile federale continua  sa reactioneze cu intarziere, insistand ca substanta este sigura.

(http://www.naturalnews.com/020181.html).
Apa cu fluor, aditiviii alimentari, pesticidele si chiar mamografiile –si mentionez doar cateva – au toate legatura cu aparitia cancerului, si totusi nici una din aceste informatii nu este furnizata femeilor.

Presedintele Comitetului pentru Cancer (PCP) a emis un raport in luna Mai, in care a subliniat ca o multime de substante chimice prezente in produsele de consum sunt  cauzatoare de cancer si de tulburari endocrine, el indemnandu-i, in acelasi timp pe oficiali sa protejeze publicul de „afectiunile grave” cauzate de acestea. Puteti citi intreg raportul aici: http://deainfo.nci.nih.gov/advisory …

Potrivit Juliei Brody de la Institutul Silent Spring- un grup de sustinere care studiaza cancerul de san si mediul- exista cel putin 200 de substante chimice cunoscute despre care studiile au demonstrat ca sunt legate de cancerul de san, iar femeile pot fi proactive in a le evita chiar acum. Puteti vizualiza lista de substante chimice la:

http://sciencereview.silentspring.o …

SURSA

Reclamati abuzurile la adresa office@asistentapentruconsumatori.ro sau la adresa Senatorului : iulian.urban@gmail.com

By


Readers Comments (0)





Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.