Alimentatia si E-urile

Fetele tinere ajung in prezent la pubertate la varsta de sapte ani

februarie 4, 2012   ·   0 Comments

(NaturalNews) Un numar din ce in ce mai mare de fete din SUA  ajung in prezent la pubertate la varsta de sapte ani, potrivit unui studiu realizat de cercetatori de la Spitalul de ccopii Cincinnati si publicat in revista Pediatrics.

Cercetatorii au examinat de doua ori, intre anii 2004 si  2006, peste 1.200 de fete cu varste cuprinse intre sase şi opt ani, care traiesc in Cincinnati, San Francisco sau East Harlem- New York. Fiecare examinare a fost efectuata de o doctorita pediatra diferita, care veifica dezvoltarea tesutului mamar al fetelor.

Cercetatorii au descoperit ca 10,4% din fetele albe, 15% din fetele hispanice si 23,4% din fetele de culoare au dezvoltat tesutul mamar de la varsta de sapte ani. In schimb, un studiu efectuat cu 10 ani in urma a constatat ca doar 5% din fetele albe si 15,4 % din fetele de culoare au dezvoltat tesutul mamar de aceasta varsta.

Studiul anterior nu a inclus fete de origine hispanica.

Noul studiu a constatat ca unor procentaje de 18% din fetele albe, 31% din fetele hispanice si 43% din fetele de culoare li se dezvolta sanii de la varsta de opt ani. Studiul anterior a constatat ca tesutul mamar apare la doar 10,5% din fetele albe si la 36,6% din fetele de culoare la aceasta varsta.

Aparitia pubertatii la o varsta frageda poate expune fetele atat la probleme fizice cat si sociale. Acest fapt a fost asociat cu un risc de aparitie a cancerului de san pe parcursul unei parti mai mari din viata si poate expune fetele tinere, imature emotional, la avansuri sexuale din partea baietilor mai mari si a barbatilor.

Cercetatorii cred ca ratele in crestere in ceea ce priveste obezitatea si expunerea crescuta la chimicale ce tulbura functiile hormonale sunt cele doua cauze majore ale pubertatii precoce. In cartea sa „Growing Up Green”, Deirdre Imus citeaza un articol  din New York Times care mentioneaza ca „unii medici sunt ingrijorati cu privire la riscul mai mare de aparitie a pubertatii precoce, la care sunt supusi copiii  ca urmare a cresterii prevalentei anumitor medicamente, produse cosmetice si contaminanti ai mediului, denumiti ” perturbatori endocrini” care pot provoca cresterea sanilor, dezvoltarea parului pubian si alte simptome de pubertate.”

Studiul actual a constatat ca debutul precoce al pubertatii este corelat cu un indice de masa corporala mai mare (un semn de obezitate). Cercetatorii efectueza acum teste de verificare a urinei pentru a cauta efectele substantelor chimice toxice.

http://www.prisonplanet.com/artificial-nano-food-could-soon-show-up-at-a-store-near-you.html

SURSA

By


Readers Comments (0)





Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.