Alimentatia si E-urile

Monsanto, Blackwater si sabotorii culturilor modificate genetic

februarie 4, 2012   ·   0 Comments

Colosul din industria agricola Monsanto, care modifica genetic plante pentru a exclude sau tolera anumite pesticide sau pentru a le face sa produca seminte neviabile, a contractat serviciile firmei de mercenari Blackwater pentru a spiona pe activisti, relateaza Jeremy Scahill.

Acest demers este, fara îndoiala, un raspuns la deceniul de eforturi de sabotare a culturilor modificate genetic de intreg globul. De la introducerea de culturi modificate genetic, anuntata public in 1996, cetatenii preocupati au vandalizat acestor culturi în fiecare an undeva pe planeta. Mai multe mii de plante modificate genetic au fost parţial sau total distruse.

Compania Blackwater este cunoscuta pentru Masacrul  din Piata Nisour, din 2007. Atunci saptesprezece civili nevinovati au murit atunci cand garzile Blackwater au deschis focul intr-o zona aglomerata din piata. Echipa de ucigasi a fost, mi tarziu, achitata.

Scahill relateaza ca, prin intermediul retelei sale de companii, Blackwater (acum Xe Services), a spionat si / sau s-a infiltrat in grupuri ce se opuneau companiei Monsanto din 2008 pana la inceputul lui 2010. El scrie:

„Relatia dintre cele doua companii pare sa se fi intarit in Ianuarie 2008, cand directorul Total Intelligence, Cofer Black, a calatorit la Zurich sa se întalneasca cu Kevin Wilson, managerul companiei Monsanto pe probleme de securitate globala.

„Dupa intalnirea de la Zurich, Black a trimis un e-mail altor directori ai Blackwater, inclusiv lui Prince [Erick, presedintele de atunci] si lui Prado [Enrique, fostul ofiter paramilitar CIA] la adresele lor de e-mail @Blackwater.

Monsanto a spus ca numai informatiile facute publice sunt monitorizate.

Tom Philpott, de la Grist, noteaza:

„Pot confirma ca firmei Monsanto ii place sa supravegheze indeaproape blogurile si site-urile. In 2005 am luat o pauza, ca scriitor-comentator de politica alimentara, dupa ce un avocat al Monsanto mi-a sanctionat blog-ul, cu toti cei 30 de cititori ai sai, cu o scrisoare de reducere la tacere.”

Monsanto s-a implicat deschis in problema activistii pe blog-uri. In timpul mandatului meu ca Senior Editor la OpEdNews.com, proprietarul site-ului, Rob Kall, a aprobat solicitarea lui Brad Mitchell –seful pe relatii publice al Monsanto, sa devina membru.

Mitchell s-a axat in special  pe articolele scrise de Linn Cohen-Cole. Cohen-Cole a sustinut ca, dupa ce articolele sale la OEN s-au bucurat de multa atentie, ea a observat vehicule de supraveghere pe strada ei.

Dar, indiferent cat de multi bloggeri incearca sa reduca la tacere, industria biotehnologiei a pierdut la judecata opiniei publice. Acesta este motivul pentru care face lobby ca alimentele modificate genetic sa nu fie etichetate. Nici măcar Burson-Marstellar nu a reusit sa depaseasca reputatia de „frankenfood”.

Sabotajul culturilor modificate genetic in apararea biodiversitatii

Dar Monsanto nu este ingrijorat doar de opinia publica. Sabotajul culturilor modificate genetic, care a inceput in Europa, a devenit efort continuu la nivel mondial din anul 1997 incoace.
In 1999, Andrew Hund a elaborat mai multe rapoarte priind sabotajul culturilor modificate genetic din intreaga lume.

Doar concentrându-se asupra SUA, Gordon Rausser a documentat mii de distrugeri de plante modificate genetic –GM, numai in 1999. Cetatenii s-au orientat catre porumbul modificat genetic, sfecla de zahar, floarea-soarelui, pepeni, rosii, nuci si capsuni.

Atacurile au avut loc in Maine, Vermont, Minnesota, New York si California.

Kathryn Brown a raportat in Scientific American ca, in 2000, „in Maine, la miezul noptii, un grup a taiat mai mult de 3.000 de plopi experimentali. Si in San Diego, protestatarii au faramat plantele de sorg si au pulverizat vopsea pe peretii serei. ”

In acest an, Marcel Kuntz a descris 70 de cazuri de sabotaj al culturilor modificate genetic in Anglia, Elvetia, Franta si Germania din 1999 pana in 2010.

Calendarul de mai jos este doar o scurtă lista a unor astfel de actiuni. Acesta prezinta o mare varietate de culturi pe mai multe continente. Arata, de asemena, interesul nemarginit in eliminarea acestei tehnologii de pe planeta. (Prea numeroase pentru a fi listate mai jos, cazurile de sabotaj din SUA nu sunt incluse..)

1997 irlandezii distrug sfecla de zahăr GM

1998 irlandezii distrug sfecla de zahăr GM

1998 francezii distrug porumbul modificat genetic

1998 britanicii distrug recoltele modificate genetic din peste 40 de loturi separate

1999 fermierii indieni ard bumbacul GM

1999 neozeelandezi distrug cartofii GM

1999 canadienii distrug copacii GM

1999 Britanicii distrug proumbul modificat genetic

2000 Britanicii distrug proumbul modificate genetic

2001 Britanicii distrug proumbul modificate genetic

2001 brazilienii distrug culturile modificate genetic de porumb si soia

2001 Britanicii distrug sase loturi distincte de porumb GM si seminte de rapita

2002 fermierii indieni distrug bumbacul GM

2003 Francezii distrug rapita GM

2004 activisti din Guyana Franceza distrug  cafeaua GM

2005 Francezii distrug 50 de acri de porumb modificat genetic

2006 germanii distrug porumbul modificat genetic, in mai multe atacuri

2006 francezii distrug porumbul modificat genetic

2007 Britanicii distrug cartofi modificati genetic

2008 brazilienii distrug culturile modificate genetic de porumb

2008 distrug elvetinii  grâu GM

2009 distrug elvetienii grâu GM

2009 Islandezii distrug orz GM

2009 Britanicii distrug cartofi modificati genetic

2009 Britanicii distrug  meri GM

2010 distrug elvetienii grâu GM

2010 spaniolii distrug culturile modificate genetic de porumb

2010 italienii distrug culturile modificate genetic de porumb

2010 distrug francezii struguri GM

Nu toată lumea isi permite luxul de a distruge loturile-test. In India, in cadrul unui nou proiect de lege pentru biotehnologie, cunoscut sub numele de BRAI, oamenii pot fi inchisi si amendati, pur şi simplu pentru ca ii “induc in eroare” pe altii despre culturile modificate genetic. Avand in vedere că intreaga industrie se bazează pe informatii „inselaoare”, care induc in eroare, (de ex. ca organismele modificate genetic sunt substantial echivalente cu alimentele normale), trebuie sa va intrebati de ce directorii Monsanto vor fi acceptati si crezuti, in timp ce cei care desconsidera tehnologia devin tinta.
In alte parti, dezacordul a generat ca raspuns violenta.

Luna trecută, în La Leonesa, Argentina, 100 de huligani au atacat fermierii locali, care se adunasera pentru a asculta o prezentare stiintifice cu privire la toxicitatea glifosatului, principalul ingredient in produsul Roundup al Monsanto. Guvernul provincial Chaco raportase anterior o triplare a incidentei cancerului la varsta  copilărie si o crestere de patru ori a cazurilor de malformatii congenitale in zona, in cei 10 ani de la „expansiunea agrochimica a glifosatului si a altor chimicale pulverizate in provincie.”

Monsanto, prin faptul ca a angajat o armată de mercenari si fostii agenti de teren ai CIA, dovedeste ca e foarte pornita la  protejarea produselor sale mortale. Totusi, acest contract discrediteaza si mai mult compania. Publicul poate vedea acum in culori si mai intunecate firma care ne-a adus produse ca: Agent Orange, PCB-urile, rBST, DDT, aspartam si, acum, mercenarii.

SURSA

Reclamati abuzurile la adresa office@asistentapentruconsumatori.ro sau la adresa Senatorului : iulian.urban@gmail.com

By


Readers Comments (0)





Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.