Cancerul - prevenire si tratament

Ceaiul verde si cancerul de colon

martie 2, 2012   ·   0 Comments

Ceaiul verde combate cancerul colorectal, potrivit unui experiment realizat recent. După cum informează Reuters.co.uk, un grup de cercetători americani a demonstrat că preparatul standardizat al polifenolului din ceai verde (polifenol E) limitează creşterea tumorilor colorectale. Experimentul a fost realizat pe şoareci expuşi la o substanţă care conduce la apariţia cancerului.
“Am descoperit că şoarecii a căror dietă a inclus polifenol E au prezentat o probabilitate de mai puţin de 50 la sută de a dezvolta cancer de colon, faţă de aceia care au avut un alt tip de dietă”, a declarat doctorul Hang Xiao, de la Şcoala de Farmacie “Ernest Mario”, Universitatea Rutgers, New Jersey. De asemenea, el a precizat că rezultatele obţinute de echipa sa sunt similare cu cele obţinute in teste anterioare realizate in Shanghai , privind asocierea intre consumul de ceai verde şi dezvoltatea cancerului de colon.
Pe fondul experimentului, Xiao şi colegii săi au injectat şoarecii cu azoximetan, o substanţă care produce tumori colorectale. Apoi au hrănit animalele cu alimente avand un conţinut ridicat de grăsimi, timp de 34 de săptămani. In dieta unuia dintre grupuri a fost inclus şi polifenol E, cantitatea administrată animalelor fiind de aproximativ 4-6 căni de ceai pe zi.
S-a constatat că polifenol E a scăzut atat numărul tumorilor cat şi dimensiunea tumorilor rămase, la şoarecii cărora le-a fost administrată această substanţă.
“In cadrul grupului netratat, 67 la sută dintre şoareci au dezvoltat tumori maligne, in timp ce in grupul care a primit ceai verde, doar 27 la sută dintre şoareci au prezentat tumori maligne. Insă cel mai important rezultat a fost că in cazul şoarecilor trataţi cu polifenon E numărul tumorilor maligne a scăzut cu 80 la sută, per individ”, a declarat Hang Xiao.
Potrivit sursei citate, rezultatele acestui studiu au fost prezentate in cadrul celei de-a şasea ediţii a Conferinţei Intenaţionale despre Frontierele in Pevenirea Cancerului, sponsorizată de Asociaţia Americană pentru Studiul Cancerului.

SURSA

By


Readers Comments (0)





Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.