Despre fructe

De ce este bine sa consumi kiwi

martie 29, 2012   ·   0 Comments

Kiwi este un fruct care face foarte mult bine organismului, datorita mineralelor si antioxidantilor pe care ii contine. El are vitamina E, A si C, flavonoizi, carotenoide, potasiu, zinc, acid folic si magneziu.

Potrivit Suite 101, are mai multa vitamna C decat portocalele si mai mult potasiu decat bananele. Nu are grasimi, este sarac in carbohidrati si bogat in fibre. De fapt, are mai multe fibre decat un bol cu cereale. Din semintele sale poate fi obtinut ulei, plin de omega 3.

Flavonoizii continuti ajuta la neutralizarea radicalilor liberi si apara celulele de oxidare. Vitamina C, care abunda in acest fruct, imbunatateste imunitatea si protejeaza de cancer, infarct si atac cerebral, calmand si durerile provocate de osteoartrita si disconfortul astmului.

Alaturi de Vitamina E, imblanzeste semnele trecerii anilor si te ajuta sa faci fata mai usor stresului. Nivelul colesterolului este micsorat si caile respiratorii sunt curatate, astfel incat scapi mai usor de tuse si nas infundat.

Previne diabetul

Fibrele din kiwi te ajuta sa ai un colon sanatos, sa fii ferit de diabet si boli de inima. Vitamina C, potasiul si polifenolii functioneaza ca o echipa in prevenirea problemelor cardiovasculare, mentinand si un echilibru al fluidelor in organism.

Magneziul continut te energizeaza si imbunatateste functiile musculare si nervoase, iar acidul folic este esential in timpul sarcinii, pentru o buna stare de sanatate a fatului. Zincul din kiwi contribuie la o piele frumoasa si un par stralucitor, unghii si dinti rezistenti.

Inositolul, o substanta ce se afla in mod natural in kiwi, previne depresia si diabetul, scazand indicele glicemic. Astfel, fructul este bun si pentru cei care vor sa slabeasca.

Kiwi are si oxalati, care ajuta rinichii si vezica sa functioneze bine si previn alergiile.

sursa

By


Readers Comments (0)





Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.