Noutati informative

Gatesti fara foc si iti pastrezi tineretea

martie 6, 2012   ·   0 Comments

Când Annette Larkins iese pe stradă cu soţul ei, lumea crede că ea este fiica lui. Cei care nu-i cunosc nici nu-şi imaginează că tânăra sănătoasă-tun, cu o siluetă de invidiat şi cu un chip fără riduri va împlini în aprilie 70 de ani.

Femeia care trăieşte în Florida nu a apelat niciodată la operaţii estetice. Ea a uimit întreaga lume după ce le-a povestit reporterilor de la postul american de televiziune ABC că a respectat cu sfinţenie un regim alimentar propriu, de tip raw vegan. Totul a început pe când avea 27 de ani. De atunci, Annette mănâncă doar legume şi fructe cultivate în grădina ei din spatele casei, pe care o numeşte „fântâna tinereţii”. Nu găteşte cu foc, nu consumă niciodată carne şi bea apa de ploaie pe care o colectează în recipiente speciale, aşezate în curte, relatează cotidianul britanic Daily Mail.

Reporterii ABC au avut ocazia să se convingă singuri cum trăieşte Annnette. În spatele casei, fiecare metru pătrat de pământ este cultivat inteligent, cu plante şi pomi care îi furnizează alimentele necesare. „Dieta mea constă în fructe, nuci, alune, legume şi seminţe. Grădina mea e plină de legume şi de fructe şi mănânc doar alimente crude. Nu pot să mănânc altceva„, a explicat ea.
Annette îşi pregăteşte sucuri din fructele pe care le culege, iar apa de ploaie o foloseşte pentru a uda grădina şi pentru băut.

„Tânăra” vegetariană nu a urmat întotdeauna acest regim. Amos, cu care ea e căsătorită de 54 de ani, a deţinut o fabrică de carne în anii ’60. Atunci ea s-a decis să devină vegetariană. În urmă cu 27 de ani, ea a mai făcut un pas înainte şi a ales să fie vegană, renunţând la toate produsele de origine animală. Cu timpul, Annette a descoperit că poate să mănânce doar alimente neprocesate şi nepreparate termic, fără să aibă probleme de sănătate. Dimpotrivă, ea se simte plină de vitalitate şi arată foarte tânără.

Annette ar fi vrut ca şi soţul ei să-i fi urmat exemplul. El arată mult mai bătrân, are reţete precrise pentru diabet şi hipertensiune, în timp ce soţia lui nu ia nici măcar o aspirină. Când merg împreună pe stradă, Amos observă deseori privirile intrigate ale trecătorilor. „De multe ori sunt întrebat ce caut eu cu o fată aşa de tânără lângă mine”, a spus el amuzat.

Vezi aici GALERIE FOTO

Annette a devenit o celebritate în Statele Unite, unde a lansat un site, un DVD şi două cărţi inspirate din experienţa sa, intitulate „Drumul spre sănătate”, despre regimul ei alimentar.
„Mă simt foarte bine, am foarte multă energie şi mă trezesc întotdeauna la 5.30 dimineaţa”, le-a spus ea reporterilor ABC. Iar soţul ei dă şi mai mult din casă: „Pe lângă asta, este şi o persoană uimitoare. Vorbesc serios. Face orice: construieşte computere, îşi croieşte singură hainele, îşi cultivă hrana şi vorbeşte trei limbi. E uimitoare”, se mândreşte norocosul Amos.

sursa

By


Readers Comments (0)

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.