Cancerul - prevenire si tratament

Leacul numit marul lupului

martie 10, 2012   ·   0 Comments

Numită şi curcubeţică sau remf, mărul lupului (Aristolochia clematitis) este o plantă medicinală folosită cu precădere în tratarea cancerului, spune Fănică Voinea-Ene, specialist fitotera­peut. Potrivit acestuia, mărul lupului este un foarte bun remediu anticancer, datorită rolului său de stimulent al imunităţii, mai ales a fagocitozei, una dintre fazele principale ale procesului de imunizare. Totul cu o singură condiţie: să se respecte dozele recomandate în funcţie de greutatea corporală, de tipul şi stadiul bolii. În caz contrar, avertizează specialistul, planta devine toxică.

Doze stabilite de specialist
Administrată sub formă de ceaiuri, tincturi, pulberi sau cataplasme, mărul lupului este recomandat în mai multe tipuri de cancer, printre care cel de plămân, sân, colon, vagin, în cancerul de piele sau laringo-faringian. Atenţie! Tratamentul trebuie instituit de o persoană cu experienţă, deoarece administrată în doze mari, o perioadă îndelungată, planta are efecte distructive la nivelul tubului digestiv, vezicii urinare şi rinichilor. „Iată de ce trebuie respectate următoarele doze: tinctură, de la 0,1 la 0,2 picături pe kilogram/corp, de două ori pe zi; ceai, decoct preparat timp de 5-10 minute.

Astfel: o linguriţă de părţi aeriene (frunze), uscate şi măcinate, la 500 ml apă. Se recomandă câte 1-6 linguri pe zi, cu creşteri treptate de o lingură pe zi; după ce se ajunge la doza maximă de 5-6 linguri pe zi, se continuă tratamentul timp de o lună după care sunt necesare cel puţin două săptămâni de pauză înainte de reluarea tratamentului”, precizează fitoterapeutul Fănică Voinea Ene, preşedintele Fundaţiei „Terapia Naturistă”. Depăşirea dozelor recomandate provoacă intoxicaţii, recunoscute prin: scăderea poftei de mâncare, greaţă, urinări dese, afecţiuni renale şi tulburări de circulaţie. Ca măsură de prim ajutor, în supradozaj, se impune folosirea de vomitive, coagulante, propolis, cărbune medicinal, hemostatice şi vitamina K.

 

Recomandări
Mărul lupului mai este indicat în caz de:
n)  hemoroizi
n)  candidoză
n)  paraziţi intestinali
n)   giardia
n)   insomnii
n)  acnee
n)   fibrom uterin
n)   chisturi ovariene
n)   infecţii genitale
n)   ciroză
n)   imunitate scăzută
n)   alopecie
n)   răni care nu se vindecă.

ATENŢIE! Nu vă preparaţi acasă ceai sau tinctură din mărul lupului, deoarece vă puteţi intoxica. Doza necesară tratării bolii de care suferiţi poate fi stabilită numai în cadrul laboratoarelor de specialitate.

PROPRIETĂŢI. Mărul lupului este una dintre cele mai viguroase plante medicinale din ţara noastră, care creşte în vii şi livezi. Ea conţine acid aristolochic, uleiuri volatile, flavonoide, taninuri, săruri minerale, fitosteroli, colină, derivaţi ai acidului hidroxicinamic, alantoină, rezine, principii amare, celuloză şi carbohidraţi. Planta are acţiune antitumorală, imunomodulatoare, cicatrizantă, puternic antibacteri­ană şi antimicrobiană.

SURSA

By


Readers Comments (0)





Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.