Despre plante

Lucerna si actiunile ei benefice

martie 2, 2012   ·   0 Comments

Lucerna este denumita si tatal tuturor plantelor, datorita efectelor sale terapeutice deosebite. In acest scop, se folosesc frunzele, din care se obtine un extract natural. In aceasta planta se gasesc opt aminoacizi esentiali. Ea contine o cantitate mare de beta-caroten, vitamina – B, C, D, E si K, minerale – potasiu, fier, calciu, fosfor.
Fiecare gram de lucerna contine 8.000 UI vitamina A si 20.000 UI-80.000 UI de vitamina K.
Extractul natural de lucerna este antipiretic (scade febra), detoxifiant foarte bun, creste imunitatea, creste puterea fizica si pofta de viata. Prin continutul mare in vitamina K, previne sangerarile si faciliteaza coagularea sangelui.
Amelioreaza evident tulburarile digestive acute si cronice – balonarea, inapetenta (lipsa poftei de mancare).
Este utila in ulcer – se foloseste frecvent in tratamentul ulcerului peptic (care apare la nivelul esofagului, stomacului sau intestinului subtire, ca o consecinta a scaderii rezistentei mucoasei fata de enzimele digestive). Contine mari cantitati de vitamina U (la fel ca si varza cruda sau zeama de varza).
Extractul natural de lucerna are actiune alcalinizanta, neutralizand aciditatea gastrica.este laxativ, combate diareea severa, care de multe ori poate fi cauzata de o carenta de vitamina K. Este un foarte bun diuretic, este util in terapia cistitelor acute si cronice si in tratamentul prostatitelor.
Principalele active din lucerna actioneaza lent, dar eficient. Ele scad pierderile senguine excesive din timpul ciclului. Are efect antihipertiroidian. Faciliteaza absorbtia si utilizarea glucidelor, a proteinelor si a calciului. Fortifica sistemul imunitar. Lucerna este foarte indicata in tratamentul micozelor. In acest scop, este bine a se folosi impreuna cu acidophilus, caruia ii potenteaza actiunea. Incetineste procesul de imbatranire. Asigura un somn mai odihnitor. Avand in vedere continutul crescut in numeroase vitamine liposolubile si stiindu-se ca acestea se acumuleaza in organism, utilizarea extractului natural din frunze de lucerna se recomanda numai doua-trei luni, dupa care se va face o pauza de o luna. Aceasta recomandare se refera mai ales la persoanele cu afectiuni cronice. Cei ce urmeaza un tratament cu anticoagulante, pot consuma extract de lucerna sau alte produse cu vitamina K numai la recomandarea medicului.

SURSA

By


Readers Comments (0)





Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.