Despre boli

Nutrientii sunt eficienti in cazul gripei

martie 29, 2012   ·   0 Comments

Gripa este una din cele mai vechi și mai comune infecții iar acum noi temeri se răspândesc prin intermediul media despre pericolele unei noi pandemii de gripă aviară.

Virușii de gripă pot fi controlați la mai multe nivele:

Direct, prin afectarea metabolismului virușilor specifici și astfel prin limitarea abilităților lor de a se multiplica și a infecta celulele și indirect prin frânarea răspândirii virale în țesuturi.

Până la ora actuală nu există terapii eficiente împotriva virușilor de gripă. La Institutul de Cercetare Dr Rath cercetătorii noștri au testat dacă un amestec specific de nutrienți poate afecta virusul gripei umane A. Acest amestec este compus din nutrienți care s-au dovedit eficienți în controlarea răspândirii și creșterii celulelor canceroase în țesuturi. Deoarece toți virușii se răspândesc în corp folosind mecanisme similare cancerului, această formulare de nutrienți poate avea efect și asupra infecțiilor virale. În plus, mulți dintre acești nutrienți și-au demonstrat eficiența în controlarea gripei în diverse stadii.

Am testat efectul nutrienților în ambele sisteme folosind următorii indicatori ai creșterii și răspândirii virale:

  1. Infecțiozitatea virală: Virușii de gripă au la suprafață o proteină numită neuraminidază. Neuraminidaza este o enzimă care permite virușilor să scape din celulele gazdă și să infecteze și alte celule. Scăderea activității acestei enzime poate face virușii ineficienți.

    Efectul inhibitor al amestecului de nutrienți asupra activității neuraminidazei virusului de gripă A
    Efectul inhibitor al amestecului de nutrienți asupra activității neuraminidazei virusului de gripă A

    Concluzie: Nutrienții pot inhiba activitatea neuraminidazei asociată cu virusul de gripă umană A, cu până la 70%.

  2. Creșterea virală: Nucleul central al unui virus de gripă conține material genetic numit ARN. ARN viral conține toate genele necesare pentru ca un virus să supraviețuiască și să se reproducă într-o celulă gazdă. Acest ARN este împachetat împreună cu o proteină numită NP (proteină nucleară) de care virusul are nevoie pentru a-și multiplica copiile ARN. În celulele infectate de un virus, o scădere a proteinei NP indică faptul că multiplicare virală a fost limitată.

    Efectul amestecului de nutrienți asupra producției virale de antigen (NP) În celulele infectate ale rinichilor
    Efectul amestecului de nutrienți asupra producției virale de antigen (NP) În celulele infectate ale rinichilor

    Concluzie: Nutrienții pot opri complet multiplicarea virusului de gripă umană A în celulele infectate ale rinichilor

  3. Răspândirea virală: toți virușii se răspândesc în țesuturi și ajung la vasele de sânge întrerupând bariera naturală formată de matricea extracelulară bogată în colagen. Ca atare, toate infecțiile virale sunt însoțite de activitate proteolitică ridicată, în special a enzimelor de digestie numite MMP-2 și MMP-9. Prin limitarea secrețiilor acestor enzime, răspândirea virală în țesuturi poate fi limitată.

    Nutrienții pot inhiba secreția de MMP2 și MMP9 în celulele rinichilor infectate de gripa umană A, oprind astfel răspândirea lor în țesuturi.

    Concluzie: Nutrienții pot inhiba secreția de MMP2 și MMP9 în celulele rinichilor infectate de gripa umană A, oprind astfel răspândirea lor în țesuturi.

Rezumat: Amestecul de nutrienți care conține vitamina C, extract de ceai verde (EGCG), aminoacizi: lizină, prolină, arginină, N acetil-cisteină, seleniu și alte componente naturale esențiale pot scădea în mod direct multiplicarea virală în țesuturile infectate și limita răspândirea lor prin limitarea degradării enzimatice a zonelor extracelulare învecinate.

sursa

By


Readers Comments (0)





Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.