Vitamine si minerale

Vitamina A ţine la distanţă cancerul de piele

martie 29, 2012   ·   0 Comments

Cancerul de piele, boală care ucide anual 60.000 de persoane, la nivel mondial, poate fi combătut cu ajutorul vitaminei A. La această concluzie au ajuns oamenii de ştiinţă de la Kaiser Permanente Northern California Division of Research din Oakland – California. Specialiştii menţionează că efectul împotriva maladiei s-a observat în special în rândul femeilor tinere.

Savanţii americani sunt de părere că organismul persoanelor care asimilează această vitamină din suplimente sau din alimentaţie prezintă un risc scăzut de a se confrunta cu melanomul malign – cea mai gravă formă de cancer de piele, informează Daily Mail.
Cunoscută şi sub numele de retinol, această vitamină ajută la dezvoltarea sănătoasă a ochilor şi oaselor. În plus, este benefică pentru menţinerea pielii hidratată şi luptă împotriva radicalilor liberi.

Pentru a ajunge la această concluzie, dr. Maryam Asgari, împreună cu echipa sa, a monitorizat un grup de 69. 635 de persoane, cu vârsta cuprinsă între 50 şi 76 de ani. Voluntarii trebuiau să includă în dieta zilnică alimente bogate în vitamina A, printre care se numără ficatul, ouăle, brânza de capră, spanacul, caisele, mango, fasole şi roşii, sau să ia suplimente pe bază de această vitamină.

Rezultatele, publicate în Journal of Investigative Dermatology, au arătat că subiecţii care aveau o dietă bogată în retinol, prezentau un risc cu 60-74% mai mic de a suferi de cancer de piele. Doza maximă administrată de vitamina A în această cercetare a fost de 1.200 de miligrame pe zi.

Studiile recente pe animale au arătat că organismele de sex feminin tinere au o protecţie mai mare în faţa bolii decât cele de sex masculin.

Dermatologului Maryam Asgari, coordonatorul studiului, a indicat că pentru a ţine la distanţă această maladie femeile adulte ar trebuie să includă în regimul zilnic 700 de miligrame de vitamina A, iar bărbaţii au nevoie de 900 de miligrame.

O cantitate mai mare de 2.800 de miligrame de această vitamină pe zi devine toxică organismului.

Specialiştii în dermatologie afirmă că melanomul nu apare doar ca urmare a expunerii la soare, putând exista şi un component genetic. Persoanele care prezintă un risc crescut să se confrunte cu această boală au tenul deschis, părul blond sau roşcat.

sursa

By


Readers Comments (0)





Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.