Ce spun cercetatorii

Vitamina care mananca din masa osoasa

martie 6, 2012   ·   0 Comments

Nu toate suplimentele cu vitamine pot avea doar efecte pozitive asupra corpului uman. O echipă de cercetători niponi a descoperit că un anumit tip de vitamină poate duce la scăderea mase osoase.

Suplimentele cu vitamina E pot duce la subţierea oaselor, avertizează o echipă de cercetători niponi, condusă de dr. Shu Takeda de la Universitatea Keio din Tokyo.

Cercetări anterioare efectuate pe animale au arătat că cele mai multe forme de vitamina E stimulează producerea unor celule care distrug masa osoasă a organismului. În urma acestui experiment, oamenii de ştiinţă japonezi nu mai au niciun dubiu că procese similare apar şi în organismul uman, transmite The Press Association, citat de Agerpres.
Vitamina E reduce riscul de cancer şi boli de inimă dar afectează oasele

Cea mai comună formă a vitaminei E este alfa-tocoferol, un puternic antioxidant cu rol esenţial în stimularea imunităţii organismului, care reduce riscul de boli de inimă, cancer, cataractă şi contribuie la diminuarea capacităţilor cognitive odată cu înaintarea în vârstă. Dar, aşa cum s-a dovedit, vitamina E interferează cu procesul de distrugere şi construire a unei ţesături osoase noi. Atunci când osul se distruge, celulele osteoclaste permit eliberarea unor substanţe minerale, care ulterior sunt prelucrate pe parcursul unui aşa-numit proces de resorbţie.

Potrivit experţilor, dacă vitamina D favorizează creşterea ţesutului osos, alfa-tocoferol, dimpotrivă, duce la distrugerea acestuia. Aşa cum a demonstrat experimentul pe rozătoare modificate genetic, scăderea cantităţii de vitamina E administrate a dus la o creştere accelerată a masei osoase. Atunci când unor şoareci obişnuiţi le-a fost administrată vitamina E, în decurs de opt săptămâni s-a putut observa o scădere a masei osoase cu 20%.

sursa

By


Readers Comments (0)





Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.