Antiimbatranire » fertilitate » Hormoni » Sarcina

„Mentine-te tanar”: DHEA

aprilie 24, 2012   ·   0 Comments

Ce poate face DHEA PENTRU DV?

• Întârzie îmbătrânirea. Nivelurile crescute de DHEA vă pot ajuta să arătaţi mai tânăr, să vă simţiţi mai tânăr şi chiar să vă prelungiţi viaţa;
• Stimulează producerea hormonilor sexuali, restabilind echilibrul hormonal pe căi naturale;
• Efect afrodisiac, crește potenţialul sexual elimină stările de slăbiciune sexuală;
• Protejează organismul împotriva bolilor cardiovasculare. Reduce riscul de tromboze intravasculare;
• Scade riscul apariţiei cancerului (cancerului de sân, colon, plămâni, ficat);
• Redă o prospețime psihică, readuce pofta de viață. Ajută la eliminarea stărilor depresive anxioase;
• Îmbunătățește memoria, atenția, puterea de concentrare;
• Scade riscul apariției bolilor degenerative;
• DHEA poate avea efecte semnificative în combaterea obezităţii.

Este un hormon steroid, produs in principal de corticosuprarenale si in mici cantitati in testicule. Are aproximativ 5% din efectele androgene ale testosteronului.Odata cu inaintarea in varsta, dar si in cazul afectiunilor cronice sistemice, ca de exemplu lupus eritematos diseminat sau poliartrita reumatioida scade nivelul sangvin de DHEA. In unele cazuri s-au obtinut succese clinice la pacientii care sufereau de patologii autoimune prin administrarea de DHEA. Studiile clinice efectuate pe animale de laborator au aratat ca DHEA are un rol protectiv impotriva unor forme de cancer si incetineste dezvoltarea unor tumori. Mecanismul exact nu a putut fi inca explicat. S-a aratat ca DHEA inhiba intr-un anumit grad o enzima care este activa in special in proliferarea canceroasa. S-a observat ca pacientii in varsta care luau DHEA au raspuns mult mai bine la vacinul impotriva gripei. Altii au raportat o mai buna rezistenta in fata stresului, atat fizic cat si psihic, iar per total o accentuare a starii de bine general. Este recunoscut efectul acestui hormon pentru regenerarea celulara si pentru incetinirea proceselor de imbatranire. Bolile inimii sunt asociate in mod particular cu nivelele scazute de DHEA. Un risc crescut de deces apare atunci cand nivelul sanguin de DHEA scade foarte mult.

Alt studiu a raportat rezultatele administrarii timp de o luna a 300 mg zilnic, la 22 de barbati cu varsta cuprinsa intre 55 si 59 de ani. Nivelul insulinei a scazut cu 27 %, IGF1 cu 89 %, adipozitatea corporala s-a redus cu 14 %, iar masa musculara a crescut cu 7,8 %. Toti subiectii s-au simtit mai bine dupa acest tratament, mai plini de viata, iar la unii dintre ei nivelele de LDL si colesterol total au scazut. Nici acesta nu este un lucru de neglijat !

 

Utilizarea insuluinei exogene a devenit un subiect „fierbinte” printre culturisti, si nu mai este un secret ca multi culturisti se joaca cu viata administrandu-si insulina exogena in combinatie cu alte medicamente precum hormon de crestere (GH) si steroizi. A fost aratat ca DHEA creste sensibilitatea celulelor umane la insulina. S-a descoperit , de asemenea ca nivelele inalte de insulina scad cantitatea de DHEA din circulatie (prin transformarea in acizi grasi si depozitarea in tesuturi)

Este cunoscut faptul ca aceasta capacitate de raspuns la stres se diminueaza odata cu avansarea in varsta, iar utilizarea acestui produs ajuta la regenerarea si reintinerirea celulelor corpului. Stresul frecvent si necontrolat scade nivelele de DHEA productia este limitata prin scaderea ratei de conversie din colesterol – si astfel acest mecanism de feedback dintre corticosuprarenale si hipotalamus este afectat.

Autorul principal al studiului, Dr. Richard Kremer de la Centrul de Sănătate al Universităţii McGill spune că „Nivelurile anormale de vitamina D sunt asociate cu o întreagă gamă de boli, inclusiv cancerul, osteoporoza şi diabetul, precum şi tulburările cardiovasculare şi cele legate de sistemul imunitar.”

Acest nou studiu confirmă existenţa unei legături clare între deficienţa de vitamina D şi grăsimile stocate în organism. Acest lucru susţine teoria prezentată cu mulţi ani în urmă aici în Natura lNews, despre faptul că razele soarelui facilitează pierderea grăsimii din organism. Vitamina D ar putea fi mecanismul hormonal prin care acest fenomen al pierderii grăsimiii operează în corpul uman.

*Cercetările recente desfăşurate la Universitatea din Copenhaga au dezvăluit că vitamina D activează sistemul imunitar prin „armarea” celulelor T astfel încât acestea să combată infecţiile.

Această nouă cercetare, condusă de profesorul Carsten Geisler de la Departamentul Sănătăţii, Imunologiei şi Microbiologiei Internaţionale de la Universitatea din Copenhaga, a arătat că, fără vitamina D, celulele T ale sistemului imunitar rămân dormante, neoferind deloc protecţie, sau doar într-o mică măsură împotriva invaziei microorganismelor şi virusurilor. Dar prezenţa vitaminei D în circuitul sanguin face ca celulele să fie „armate” şi să detecteze invadatorii, distrugându-i şi eliminându-i din organism.


Dioxidul de siliciu- are un rol important
în menţinerea sănătăţii oaselor, cartilagiilor şi a ligamentelor, de asemenea întreţine sănătatea părului şi a unghiilor. În trecut, acest element a fost utilizat pentru a vindeca rănile şi pentru a stopa hemoragiile interne şi externe. A fost considerat util ca şi diuretic şi pentru a elimina pietrele de la rinichi. Acţionează asupra tuturor proceselor inflamatorii, astfel încật majoritatea celor care îl folosesc renunţă la cortizon. În cazul reumatismului acţiunea sa este surprinzătoare şi mai ales rapidă. Toate inflamaţiile se justifică de lipsa siliciului organic. Şi pentru toate problemele pielii reprezintă o soluţie adecvată. Cu mai multă atenţie, putem spune că este util pentru creşterea dinţilor copiilor, sau pentru tratarea gingivitelor.

By


Readers Comments (0)





Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.