De la lume adunate » Despre ciuperci

Ciuperci sau carne?

aprilie 25, 2012   ·   0 Comments

Inlocuiti carnea cu ciupercile

Trei-patru portii de ciuperci pe saptamana, sursa perfecta de proteine. Nu mai avem nevoie de carne, nu mai simtim oboseala si spunem adio durerilor de stomac. „Manstirea intr-un picior” nu este doar subiect de ghicitoare, ci si un tratament naturist.
Tot mai multe studii arata ca ciupercile ar putea intra in categoria super-alimentelor, alaturi de broccoli si afine. Iata care sunt principalele beneficii aduse organismului.

Sursa de fibre, vitamine si minerale

Ciupercile sunt ntr-adevr un aliment-minune. Asta pentru ca nu contin grasimi, zahar ori sare si sunt o sursa valoroasa de fibre si vitamine din grupul B. Ciupercile contin si minerale eseniale, dintre care potasiu, cupru, fier si fosfor. Dar cel mai semnificativ este seleniul, care nu se gasete in prea multe fructe sau legume.

Scad apetitul

Cu mai mult de 90% apa, ciupercile te fac sa te simti satul fara sa creezi coninutul caloric.
Ajuta in diete.
Ciupercile au foarte putine calorii. O cana de ciuperci asigura organismului 50 de calorii din care acesta isi poate extrage energia necesara. Aceasta calitate le transforma intr-un aliment de baza in curele de slabire.

Bogate in proteine

Dintre toate legumele, ciupercile sunt considerate cel mai bun substitut pentru carne. Mai mult, spre deosebire de carne, ciupercile sunt mult mai uor de digerat, procesul de digestie necesitnd un consum mai mic de energie din partea organismului.

Leac mpotriva cancerului de san

Cancerul de san poate fi prevenit prin consumul zilnic de ciuperci, spun cercettorii. Astfel, femeile care introduc in alimentaia zilnica ciupercile, prezinta un risc mai redus de a se imbolnvi de cancer mamar. Specialitii susin ca sansele de a dezvolta tumori mamare sunt cu atat mai mici, cu cat consumul de ciuperci este asociat cu cel de ceai verde.

Inlatura oboseala si anxietatea

Anxietatea, oboseala si stresul se pot trata si preveni cu ajutorul ciupercilor, datorita coninutului mare de zinc si vitamine din grupul B. Consumul a trei ciuperci zilnic reduce considerabil senzatia de epuizare fizica si intelectuala, dar si sentimentul neplacut de iritare si anxietate.

Ciupercile de cultura, bogate in antioxidanti

Ciupercile Champignon contin mai muli antioxidani decat germenii de grau si de ficatul de pui. In consecinta, au capacitatea de a nutri sistemul imunitar.
Extractele din ciuperci Pleurotus (burete sau pstrv de fag) au fost incorporate in tincturi, ceaiuri sau pilule si au multe efecte benefice: antibacterian, antiviral, reduc tensiunea, protector cardio-vascular si tonic pentru sistemul nervos.

By


Readers Comments (0)





Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.