De la lume adunate

Constientizarea blocajelor emotionale

aprilie 25, 2012   ·   0 Comments

Bolile au cauze mult mai profunde si de cele mai multe ori de natura emotionala. Aparenta vindecare determina migrarea bolii catre alt segment, daca nu este inteleasa problema si constientizata.  Corpul acumuleaza toxine din cauza miscarilor gresite, a mancarii nepotrivite, a unei conditii fizice, emotionale si mentale proaste. Aceste toxine sunt depozitate  in anumite locuri din corp, dar mai ales in incheieturile mari, sistemul limfatic, organele interne si cap.

Daca trupul, mintea si ceea ce ne inconjoara traiesc si lucreaza bine, corpul isi elimina toxinele. Calea interna de eliminare este tractul intestinal, ficatul, rinichii, vezica urinara si lichidele corporale. Unele toxine sunt eliminate prin glandele sudoripare si, insa daca ceva nu merge aici, corpul le elimina tot asa de bine prin piele. Daca, din anumite motive, toxinele nu pot fi eliminate toxicitatea creste in balanta corpului pana cand acesta ajunge la boala. Primul pas catre boala poate fi tensiunea…la toate nivelele! Daca trupul nu iese corect din tensiune, atunci organele interne devin intoxicate si….bolnave.

Iata cum si unde sunt stocate blocajele emotionale:

INIMA: Este pompa vasculara a sistemului sanguin, ea are 4 camere, cele doua din dreapta sunt in legatura cu plamanii, cele doua din stanga sunt in legatura cu restul corpului. Inima primeste sangele neoxigenat prin partea dreapta si-l pompeaza in plamani. Sangele oxigenat de la plamani se intoarce in partea stanga si de acolo este trimis in restul corpului. In trupul emotional (in dublu vital) se stocheaza in dreptul inimii anumite blocaje emotionale: regrete, dezolare, tristete profunda, pierderea unui obiect sau a unei persoane iubite, frica, tristetea cauzata de respingerea de catre altii, jignirea si orice te raneste, cand cineva se fereste si ascunde ceva de frica (de a muri sau de a trai), blocaje din cauza iubirii, precum si dezechilibru dintre a da sau a primi.
PLAMANII: Aduc aer pentru a fi absorbit in sange si descarca sangele de gazele toxice. La nivelul lor in dublu vital, se stocheaza blocaje emotionale: furia, frica si lipsa de vitalitate. Acestea stau la baza astmului bronsic. Tusea este un reflex care incearca sa elimine durerea provocata de trauma emotionala.
STOMACUL: Primeste mancare si incepe procesul de digestie, pregateste mancarea pentru a fi luata de intestinul subtire. Blocajele depozitate in dublul vital in dreptul stomacului sunt vechi norme, idei, provenite din familie, colegi de scoala, munca, profesori, preoti, doctori etc.
ULCERUL este materializarea furiei, care musca din stomac. TREPIDATII IN STOMAC provin de la frica, anxietate. INDIGESTIA provine de la ganduri, sentimente invechite, idei, care nu-si mai au loc in viata individului, frica de schimbare precum si frica si de a fi dezaprobat se stocheaza tot aici.
INTESTINUL SUBTIRE: Umple cavitatea abdominala si este marginit de intestinul gros, primeste hrana digerata din stomac si foloseste secretiile din pancreas si ficat pentru a digera mancarea. El este responsabil pentru digerarea substantelor digestive, inclusiv a vitaminelor.
INTESTINUL GROS: Absoarbe apa, vitaminele si mineralele. Include si apendicele. Intestinul gros ascendent este in dreapta, transvers si descendent in stanga. Stocheaza blocaje emotionale la nivelul abdomenului, in dreptul centrului Hara, un centru energetic. Se stocheaza: sentimente neexprimate de frica si furie si nevinovatie. Creierul daca nu poate sterge sau rezolva unele probleme, le depoziteaza in zona energetica a abdomenului.
FICATUL: este cel mai mare organ si este responsail pentru o multitudine de substante chimice si de transformari. Sangele aduce substante nutritive in ficat care converteste hidrocarbonatele in grasimi si proteine. Ficatul face colesterol, depoziteaza vit. A, B12 si fierul. Scoate substantele toxice din sange. La nivelul lui, sunt depozitate blocajele emotionale, furie si frica, care au fost stocate aici timp indelungat.
VEZICA BILIARA: se afla chiar sub ficat. Ea colecteaza bila secretata de ficat. Bila ajuta la digestia grasimilor, facandu-le solubile in apa, putand astfel ca enzimele sa le descompuna. Depozitarea blocajelor emotionale in zona vezicii biliare sunt furia, transformata in dezgust, desconsiderarea.
PANCREASUL: secreta enzime care intrate in intestinul subtire ajuta la digestia glucidelor, grasimilor si proteinelor. El produce si insulina. Este considerat o glanda cu secretie interna, functia lui influenteaza alti hormoni. La nivelul lui, sunt stocate blocaje emotionale ca: sentimentul ca ceva lipseste din viata, nemultumirea fata de viata, ca nu-ti ofera ceea ce ai fi dorit, lipsa sarii si piperului din viata, a stralucirii ei. Sunt de asemeni oameni care stocheaza aici excesele de amabilitate si de bunatate.
SPLINA: este un organ limfatic, filtreaza sangele si actioneaza in sistemul imunitar. La nivelul sau sunt stocate blocaje emotionale ca: emotii datorate unor probleme nefinalizate, datorate unor relatii cu alte persoane din trecut, moartea unei persoane, pierderea unui loc de munca sau al unui stil de viata care te tin legat de trecut.
RINICHII: mentin echilibrul electrolitic, chimic, al tuturor fluidelor din organism, mentin nivelul de apa din organism si proceseaza plasma din sange. Mentin echilibrul intre acizi si baze in organism. Aici, la nivelul lor, se stocheaza blocaje emotionale (rinichi si suprarenale) . In dreptul lor, se afla centrul energetic soc-trauma care poate crea supraactivitate a sistemului nervos vegetativ simpatic, care duce la declansari mari de adrenalina. Suprarenala si rinichiul au rol si in vindecarea sistemului de autoimunitate. Se trateaza aceasta regiune a corpului in caz de soc, trauma, boala, interventii chirurgicale, dezechilibre emotionale, stres de orice fel, alergii, lipsa de
vitalitate, precum si reactiile automate de frica.

 

ALTE LOCURI UNDE SE DEPOZITEAZA EMOTIILE

CAPUL: este locul unde se afla centrul de comanda al corpului. El este locul unde ne proiectam viata. Echilibrul in aceasta zona este important pentru echilibrare generala: psihica, emotionala, fizica si mentala.
N.B. durerile de cap sau migrenele sunt de cele mai multe ori sentimente refulate care cauzeaza dezechilibre, in timp ce partea constienta incearca sa gaseasca cauza pentru care lucrurile nu merg sau nu sunt cum ar trebui sa fie.

OCHII: sunt in legatura cu vederea interioara, sentimentele si auzul (in legatura cu al treilea ochi sau centrul clarviziunii) . A nu fi luat in seama de altii, a nu vedea dorintele altora, a nu vrea sa vezi chiar ce este sub nasul tau (miopie) sau a nu vedea ceea ce este in alte locuri indepartate (vedere scurta) sunt sentimente care se stocheaza la nivelul ochilor. Ochii sunt legati de canale cu sinusurile unde sunt depozitate lacrimile. Ochii sunt de asemeni in conexiune cu ovarele, uterul, testicolele si prostata.
URECHILE: „Asculta pe altii si de a fi asculta”. La nivelul lor se produc blocaje provenite din sentimente: ceea ce nu vrem sau n-am vrut sa auzim. Ele sunt legate de tensiunea arteriala, de echilibru in sens general si de claritate.

GATUL (laringele) este sediul vorbirii, expresii verbale personale. La nivelul gatlejului sunt blocaje emotionale cauzate de inabusirea cuvintelor sau ideilor, gandurilor sau credintelor. Se produc aceste blocaje atunci cand omul nu spune ceea ce trebuia sa fie spus, vorbeste prea mult, face sa taca sensibilitatea. GATUL: verbalizeaza si exprima. Blocajele din zona gatului sunt cauzate de idei sau cuvinte sau
ganduri sau credinte, care iti raman fixate in gat si cu care te ineci. De asemeni, blocajele pot proveni din a nu spune ceea ce trebuie spus sau de a vorbi prea mult si de a-ti fi inchisa gura. Blocajele in aceasta zona sunt in legatura cu greutatile si responsabilitatile pe care le duci in spate, si care te apasa prea greu. Blocajele sunt, de asemenea, in legatura cu oamenii cu vederi de cal (nu vede nimic nici in dreapta, nici in
stanga), cand iti lipseste ajutorul celor din jur sau cand ai o gandire neflexibilia.

TRACTUL INTESTINAL: constipatia se datoreaza refularii unor sentimente de obicei de furie, de frica sau vinovatie. Colita (diareea) este datorata eliminarii unor sentimente vechi, ganduri, idei, pe care nu le-ai infruntat sau rezolvat.
OVARELE SI UTERUL: la nivelul lor se stocheaza ura impotriva barbatilor si probleme generale legate de nastere, avort, avort provocat, viol,  frica, vinovatia si furia in legatura cu sexualitatea.

VEZICA URINARA: stocheaza sentimente de furie, vinovatie, legate de sexualitate.

PROSTATA: aici se stocheaza vinovatie legata de sex, furie impotriva femeilor, sentimentul de neputinta, lipsa ajutorului.

COAPSELE: sunt un sistem de suport al trupului, la nivelul lor de obicei se acumuleaza sentimentele de furie si frica (se manifesta ca depozite lipidice), sentimentul de vulnerabilitate si lipsa protectiei (lipsa de depuneri la nivelul coapselor).

GENUNCHII: sunt raspunzatori de flexibilitatea in gandire si de siguranta (suportul) in viata. Genunchiul stang este resposabil de suportul emotional intern. Genunchiul drept tine de suportul emotional extern pe care ti-l produce slujba, banii, prietenii. Suportul de la mama se depoziteaza in genunchiul stang, suportul de la tata in genunchiul drept. Parintii care si-au inversat rolurile vor avea simptomatologie reversa in genunchi (dreptul se va comporta ca stangul).

GLEZNA: legatura ei este cu gandirea, analiza, intelegerea si intrebarea „De ce?”.

LABELE PICIOARELOR: au legatura cu atitudinea (ce reprezentam noi prin atitudinea noastra). Aici sunt stocate sentimentele: daca suntem in stare sa luam atitudine pentru noi si pentru altii, daca suntem in stare sa dam exemplu de comportament altora, daca te simti implint sufleteste. Talpa piciorului contine proiectii ale tuturor organelor din corp. De asemeni, este in legatura cu simtul realitatii practicului in viata.

UMERII: Umarul drept poarta greutatile si responsabilitatile datorate familiei, meseriei, lumii sau altora. Umarul stang poarta emotiile interne precum si responsabilitatile pentru propria viata fizica, spirituala, emotionala, mentala, precum si responsabilitatea cresterii (evolutiei) in aceste domenii. Aici sunt stocate de asemeni sentimentele de vinovatie
REGIUNEA DIN PARTEA DE SUS A SPATELUI: Partea dreapta stocheaza furie, dezechilibre datorate excesivei darnicii, stocheaza suparari banale, iritatii, atunci cand din cauza acestor mici tulburari rabufnesti sau tii in tine, cand ascunzi sau exteriorizezi aceste mici suparari, atunci cand te dezvinovatesti in legatura cu dezechilibrul pe care il creeaza datul sau primitul (fie dai prea mult, fie primesti prea mult). Partea stanga stocheaza sentimentele de tristete la pierderea unei persoane dragi, parerile de rau, pierderea unor lucruri, vinovatia. De cele mai multe ori, partea stanga rezoneaza la primitul excesiv, fara a da in schimb suficient de mult.

REGIUNEA DORSO-LOMBARA: stocheaza furia, sentimente neverbalizate, stres legat de sex,  bariere care te despart de sexul opus.
REGIUNEA COCSO-SACRATA: are de-a face cu supravietuirea, activarea lui kundalini , frica de succes, frica de a trai, frica de a actiona.

 

bibliografie John Armitage

By


Readers Comments (0)





Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.