Sarcina

Sarcina si bolile de inima

aprilie 24, 2012   ·   0 Comments

Tanara cardiaca ce doreste sa devina mama constituie o problema importanta. In cursul unei sarcini, inima este obligata sa-si sporeasca activitatea, deci sa foloseasca forta sa de rezerva. Dar se intelege ca forta de rezerva la o inima bolnava scade pe masura ce boala avanseaza si in lumina acestui fapt medicul admite sau nu sarcina. Aprecierea existente fortelor de rezerv ale inimii se face in functie de felul boliisi de simptomele prezentate de gravida bolnava.

Uneori, insa, aceste simptome nu se datoresc agravarii bolii, ci insasi sarcinii. O cardiaca compensata, supravegheata de medic si bine ingrijita, va suporta sarcina la fel de bine ca si o gravida sanatoasa. Este contraindicata sarcina la o bolnava de inima in urmatoarele situatii: insuficienta cardiaca recenta; unele tulburari de ritm; hipertensiune arteriala severa; infectie reumatica evolutiva; existenta in antecedente a unui infarct miocardic; asocieri intre bolile de inima si tuberculoza pulmonara.

Intreruperea sarcinii in primele 3 luni este obligatorie daca femeia gravida prezinta una din bolile mentionate mai sus. In tot cursul sarcinii, pentru a depista orice tendinta de decompensare a inimii si a o trata energetic, daca este cazul, bolnava va evita sa se oboseasca, va accepta un regim igieno-dietetic corespunzator si va ramane sub supravegherea medicului. Complicatiile unor boli de inima, ivite in primul trimestru al sarcinii, vor fi tratate si supravegheate medical pana la nastere; intreruperea sarcinii in acest interval agraveaza insuficienta cardiaca.

Nasterea pe caile normale este de preferat. Daca travaliul se prelungeste, alegerea altor cai de nastere, deci travaliul dirijat, este facuta, de la caz la caz, de catre medicul obstetrician in colaborare cu medicul cardiolog.

De asemenea este recomandat sa va documentati cu privire la informatii despre sarcina si saptamanile sarcinii, iar un mic ghid care face referire la sarcina pe saptamani ar fi perfect pentru orice viitoare mamica.

sursa

By


Readers Comments (0)





Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.