Ingrijire faciala si corporala

Avertismentul englezilor. Conservantii din cosmetice ar putea provoca cancerul de san

mai 30, 2012   ·   0 Comments

Cititi cu atentie, etichetele produselor cosmetice si ocoliti-le pe cele care contin parabeni.
Recomandarea este facuta de specialistii din Marea Britanie, care sustin ca folosirea indelungata a parabenilor ar putea duce in cazul doamnelor la cancer de san. Englezii au stabilit, in urma testelor, o posibila legatura intre acesti compusi chimici si boala. In replica, medicii nostri ne transmit ca nu avem motive de ingrijorare.

„Legatura intre parabeni si cancerul de san consta in aceea ca parabenii au o actiune similara cu cea a hormonului feminin estrogen. Se stie ca expunerea la estrogen este un factor de risc in aparitia cancerului mamar”, spune dr. Phillipa Darbre, autorul studiului

Cu aceste cuvinte, dar si cu zeci de teste efectuate de-a lungul timpului, specialistii de la Universitatea Reading din Marea Britanie readuc in discutie posibila legatura dintre parabeni, acele substante chimice folosite ca agenti de conservare in produse de ingrijire personala si cancerul mamar.

Din 160 mostre de tesut prelevate de la femei care au suferit de cancer la san, in 99% din cazuri, cercetatorii au descoperit cel putin un paraben in tesutul prelevat, iar in 60% din cazuri s-au descoperit 5 parabeni.

Dar unde gasim acesti compusi chimici? In acest moment se estimeaza ca 80% dintre produsele cosmetice contin parabeni, de la creme hidratante pana la vopsea pentru par.

Specialistii se impart in doua tabere. Cei care sustin ca acesti compusi se absorb in piele si cei care nu-i considera periculosi.
Cu toate astea, zvonurile ca parabenii ne-ar putea afecta starea de sanatate i-au determinat pe unii producatori sa-i inlocuiasca.

Parabenii atat de controversati sunt substante folosite inca din 1920 pentru a conserva cosmeticele.

sursa: stirileprotv.ro

By


Readers Comments (0)





Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.