Remedii naturiste

Cucurminul adjuvant in artrita ,dementa, cancer

mai 30, 2012   ·   0 Comments

O substanta din condimentul curry, curcuminul, despre care s-a demonstrat deja ca poate ajuta la tratarea artritei si chiar a dementei, poate distruge celulele canceroase, potrivit unui studiu realizat de cercetatorii britanici, publicat British Journal of Cancer, informeaza bbc.co.uk, citat de Mediafax.

Ingredientul cheie al acestui condiment, care ajuta si la prevenirea unor boli
precum Alzheimer sau dementa, este curcuminul, un component al turmenicului. Turmenicul este extras din radacina plantei Curcuma longa, din aceeasi familie cu ghimbirul, care poate fi gasita in stare salbatica in muntii Himalaya. Mirodenia este utilizata la prepararea multor feluri de mancare indiana si ca agent colorant in mancarurile vestice. Curcuminul are efecte antioxidante, anti-inflamatorii si anticancerigene, conform unor studii realizate anterior, dar cercetatorii inca mai studiaza calitatile acestui pigment.

In urma unor noi teste efectuate de o echipa de cercetatori de la Cork Cancer Research Centre, s-a demonstrat ca substanta poate distruge celulele canceroase cultivate in laborator, inca din primele 24 de ore de la administrare
. Mai precis, celulele au inceput sa se autodigere dupa ce curcuminul a declansat un semnal de autodistrugere a acestora. Specialistii sunt de parere ca descoperirea poate fi un pas inainte in conceperea unor noi tratamente anticancer mai eficace, in special impotriva cancerului esofagian.

Rata cazurilor de cancer esofagian a crescut cu peste 50% din anii ’70 si pana in prezent, iar acest lucru pare a fi asociat cu cresterea ratei obezitatii, a consumului de alcool, dar si a numarului de cazuri de boala de reflux gastroesofagian, astfel incat noua descoperire este foarte importanta pentru prevenirea maladiei. Anual, numai in Marea Britanie, circa 7.800 de persoane sunt diagnosticare cu cancer esofagian. Boala se numara printre cele sase cele mai comune cancere letale si este la originea a circa 5% din decesele provocate de cancer in Marea Britanie.

SURSA

By


Readers Comments (0)





Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.