Ingrijire faciala si corporala

Parabenii apar, alaturi de alte substante, pe lista neagra de la Bruxelles.

mai 30, 2012   ·   0 Comments

Suferim la frumusete, insa prea de tot, considera cei din Comisia Europeana, care vor sa faca ordine printre ingredientele produselor cosmetice. In vizor sunt si asa-numitii parabeni, considerati de studiile de specialitate posibil cancerigeni.
Parabenii apar, alaturi de alte substante, pe lista neagra de la Bruxelles.

Dezbaterea publica s-a incheiat astazi, iar specialistii Comisiei trebuie sa decida acum daca numarul compusilor contestati din sampoane, creme, deodorante va fi restrictionat sau daca vor fi cu totul interzisi.

Parabenii atat de controversati sunt substante folosite inca din 1920 pentru a conserva cosmeticele. Reprezinta un pericol pentru sanatate, sustin dermatologii. Explicatia: se acumuleaza in organism si pot provoca de la eczeme, la cancer, sustin expertii care merg pana la a face o legatura intre ei si aparitia cancerului de san.

Importatorii, dar si producatorii romani de cosmetice, spun ca se vor conforma si deja au inceput sa reduca din cantitatea de parabeni din cosmetice.

Specialistii dau alarma si pentru ca unele cosmetice ne pot afecta sanatatea, daca le folosim in exces. Vorbim despre acelea care contin substante considerate cancerigene de expertii europeni, cum ar fi: clorura de cobalt, acetatul 2 etoxietil, cromatul de strontiu, esteri ai acidului ftalic, 1 metil 2 pirolidon, tricloropropan, cat si controversatii parabeni.

Fie ca vorbim despre creme pentru fata sau corp, deodorante, vopsea de par, parabenii se absorb in organism. Importatorii si producatorii sunt pregatiti sa ia masuri pentru a se conforma interzicerii sau restrictionarii substantelor contestate. Pana cand aceste substante vor fi interzise complet, specialistii ne recomanda sa fim atenti la iritatiile care pot aparea pe piele si sa mergem indata la dermatolog.
sursa:stirileprotv.ro

By


Readers Comments (0)





Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.