Elementele stupului

Produsele apicole – suplimente alimentare

mai 30, 2012   ·   0 Comments

Legea plantelor medicinale si aromatice va fi modificata. Astfel, produsele apicole vor intra in categoria suplimentelor alimentare, dupa cum informeaza AGERPRES.

De altfel, toate produsele pe baza de plante medicinale, comercializate ca alimente sau suplimente alimentare se vor supune regulilor impuse de Ministerul Agriculturii. Tot aceasta institutie va desfasura si actiunile de control privind punerea pe piata a produselor respective, se arata intr-un comunicat al Ministerului Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale (MAPDR).

In plus, si produsele apicole vor intra in categoria suplimentelor alimentare.

Printre modificari se numara si redefinirea comitetului tehnic, ca organ consultativ, care sa gireze si sa valideze, din punct de vedere tehnic si stiintific deciziile din sectorul plante medicinale si aromatice, inclusiv actualizarea anuala a listelor de plante medicinale si aromatice admise a fi utilizate si a celor cu risc de consum.

De asemenea, sistemele de taxare si accizare a produselor pe baza de plante medicinale vor fi uniformizate cu cele ale medicamentelor, avand in vedere consumul cu rol de preventie si mentinere a sanatatii organismului.

Comercializarea plantelor medicinale si aromatice din flora spontana se va realiza cu respectarea normelor de protectie a mediului, inclusiv de recoltare rationala a acestora.

Sursa: PaginaFarmacistilor.ro

By


Readers Comments (0)





Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.