Vitamine si minerale

Studiu: Vitamina B protejează creierul împotriva bolii Alzheimer

mai 30, 2012   ·   0 Comments

O doză zilnică de vitamina B poate combate eficient pierderile de memorie ale persoanelor în vârstă şi protejează creierul împotriva bolii Alzheimer, potrvit unui studiu citat de Daily Mail.

Studiul, efectuat pe o durată de doi ani pe un eşantion de 250 de persoane vârstnice, unele afectate de probleme cognitive uşoare, a implicat o monotorizare atentă a activităţii lor mentale. Pe toată durata cercetării, participanţii, de minimum 70 de ani, au luat zilnic vitamina B, care se găseşte în mod natural în fasole, carne, cereale integrale şi banane. Faţă de perioada când nu apelau la acest tratament, aceştia s-au descurcat mult mai bine în gestionarea informaţiilor. Vârstnicii şi-au amintit mult mai uşor lucruri, şi-au planificat cu mai multă uşurinţă activităţile şi şi-au organizat mult mai uşor timpul liber sau informaţiile factuale. Drept urmare, oamenii de ştiinţă au constatat că menţinerea proceselor mentale la un nivel optim se datorează consumului de vitamina B.

Demenţa, care cauzează pierderea memoriei şi confuzie în gândire, afectează peste 800.000 de oameni din Marea Britanie, cei mai mulţi fiind în vârstă şi jumătate dintre ei fiind diagnosticaţi cu Alzheimer – cea mai obişnuită formă a demenţei, adaugă sursa citată.

sursa:gandul.info

By


Readers Comments (0)

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.