Vitamine si minerale

Vitamina E previne atrofierea musculară

mai 30, 2012   ·   0 Comments

Proprietatile antioxidante ale vitaminei E contribuie la vindecarea membranei plasmatice si previn atrofierea musculara.

Un studiu realizat de o echipa de cercetatori de la Georgia Health Sciences University arata ca vitamina E este esentiala in vindecarea membranei celulare (membrana celulara, cunoscuta si ca membrana plasmatica sau plasmalema, care este o structura ce delimiteaza si compartimenteaza continutul celular – n.red.), informeaza La Stampa.

Organismul este supus zilnic la situatii stresante si la atacurile virusurilor, bacterilor, poluarii, iar astea afecteaza echilibrul si celulele.

Printre daunele des intalnite se numara ruperea membranei plasmatice, in urma careia poate interveni si distrofia musculara. Cercetatorii au constatat ca aceasta poate fi vindecata cu ajutorul vitaminei E, care le este recomandata in mod special bolnavilor de diabet.

Unul dintre autorii studiului, profesorul Paul McNeil, a spus ca vitamina E pare sa contribuie la repararea membranei in mai multe moduri, datorita antioxindantilor care lupta cu agentii daunatori si previn atacul radicalilor liberi.

Pentru a preveni atrofierea muschilor este recomandat sa consumam ulei de germeni de grau, de floarea soarelui, de porumb, de masline si de palmier.

De asemenea, vitamina E o gasim si in migdale, in fructe cu coaja uscata, in avocado, nuci, alune, unt si in tarate de grau.

sursa: ziare.com

By


Readers Comments (0)





Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.