Despre boli

DESCOPERIRE ALARMANTĂ O nouă tulpină a virusului H1N2 care se transmite pe calea aerului

septembrie 12, 2012   ·   0 Comments

O descoperire neaşteptată şi alarmantă a fost făcut de o echipă internaţională de virusologi, condusă de dr.Robert Webster, de la St. Jude Children’s Research Hospital din Memphis, Tennessee. Cercetătorii au descoperit o nouă tulpină a virusului H1N2 în ţesutul pulmonar al porcilor obişnuiţi, potrivit Proceedings of the National Academy of Sciences.

Citeste mai mult pe REALITATEA.NET: http://www.realitatea.net/descoperire-alarmanta-o-noua-tulpina-a-virusului-h1n2-care-se-transmite-pe-calea-aerului_1007059.html#ixzz26IQzGrli
Conform studiilor, acest nou virus se poate transmite pe calea aerului şi prin picături de salivă la om şi la mamifere, şi are un efect devastator şi mai mare decât versiunile anterioare ale acestui virus asupra organismului uman, scrie Agerpres.

Anii precedenţi, focarele de gripă aviară (H5N1) şi porcină (H3N2) au provocat îngrijorare în rândul experţilor, care avertizau în legătură cu posibilitatea unei pandemii similară ca amploare ‘gripei spaniole’ din 1918, care a răpit milioane de vieţi umane. Însă, din moment ce aceste virusuri nu se răspândeau pe calea aerului şi nu puteau trece de la om la om, experţii considerau că o pandemie globală este puţin probabilă, deoarece astfel de tulpini afectau doar persoanele care aveau contact direct cu un animal sau o pasăre infectată.

Noua tulpină a fost identificată în ţesutul pulmonar al porcilor sacrificaţi în abatoarele din Coreea de Sud în 2009. Cercetările au confirmat faptul că porcii domestici sunt principalele incubatoare ale acestei noi tulpini a virusului H1N2, din cauză că plămânii lor au unele vulnerabilităţi care permit penetrarea virusului ce se transmite apoi la păsări şi oameni.

sursa: www.realitatea.net

By


Readers Comments (0)





Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.